Omleta franțuzească, cea mai pufoasă omletă din lume. Iată cât de ușor se prepară
Dimensiune font:
O astfel de rețetă este această omletă magnifică. Omleta Poulard a apărut pe insula franceză insula franceză Mont Saint Michel, încă în secolul al XIX-lea, fiind inventată de Annette Poulard.
Femeia avea un hotel și era în căutare de rețete delicioase pentru oaspeții hotelului. Unul dintre oaspeți i-a împărtășit un mod rapid de a găti ouăle. Curând, Annetta a inclus rețeta în meniul restaurantului. Mâncarea a devenit atât de populară încât a adus faimă, mai întâi, insulei, apoi întregii țări.
Dar, de fapt, toată lumea poate găti acest fel de mâncare, iar astăzi vă vom spune cum.
Ingrediente:
4 ouă,
2 linguri de lapte,
p>sare după gust.
Prepararea
Separam gălbenușurile de albușuri. Într-un bol rece și uscat se pun albușurile, se adaugă un praf de sare și se mixează până obțineți o spumă fermă.
Gălbenușurile se bat și ele cu laptele, până se omogenizează. Se încălzește o tigaie, unsă cu unt, se dă focul la minim și se toarnă gălbenușurile, care trebuie întinse pe toată suprafața.
Când gălbenușurile s-au întărit puțin, punem peste ele albușurile bătute și, cu o spatulă, le întindem uniform pe suprafață. Tigaia se acoperă cu un capac și omleta se lasă pe foc mic, timp de 3-5 minute.
Inițial, omleta va crește dar, odată ce ridici capacul, acesta va cădea un pic. Să știți că acest lucru este complet normal, pentru că omleta va rămâne în continuare înalta și luxuriantă.
Puteți verifica starea de pregătire cu o spatulă. Dacă se lipește, atunci omleta mai trebuie ținută pe foc. Dacă nu se lipește, omleta este gata.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau