Prânz ușor și delicios - Vinete cu mozzarella
Dimensiune font:
Vinetele cu mozzarella sunt un deliciu. O rețetă sănătoasă și ușor de preparat!
Ingrediente
-o vânătă;
-sare, piper negru măcinat, usturoi granulat — după gust;
-30 ml + 2 linguri de ulei de măsline;
-125 g de mozzarella;
-aproximativ 60 g de bulion de roșii;
-pătrunjel sau busuioc proaspăt — după gust.
MOD DE PREPARARE:
1.Tăiați vânăta în rondele cu grosimea de aproximativ 1 cm.
2. Așezați rondelele de vânătă pe tava tapetată cu hârtie de copt. Ungeți-le pe ambele părți cu 30 ml de ulei de măsline, combinat cu sare, piper negru măcinat și usturoi granulat după gust, folosind pensula.
3. Coaceți-le timp de 20 minute în cuptorul preîncălzit până la 180°C.
4.Tăiați mozzarella în rondele.
5.Amestecați bulionul de roșii cu o lingură de ulei de măsline, sare și piper negru măcinat după gust, pătrunjel sau busuioc mărunțit după gust.
6.Scoateți vinetele din cuptor. Ungeți o rondea de vânătă cu sos de roșii și puneți o rondea de mozzarella pe ea. Ungeți brânza cu puțin sos de roșii, după care acoperiți-o cu o altă rondea de vânătă, pe care tot trebuie să o ungeți cu puțin sos. Așezați încă o rondea de mozzarella și o rondea de vânătă pe „turnulețul” obținut.
7. La sfârșit ungeți rondelele superioare de vinete de pe „turnulețe” cu sos de roșii, acoperiți-le cu mozzarella și stropiți-le cu ulei de măsline.
8. Coaceți vinetele cu sos de roșii și mozzarella pe parcursul a 15-20 minute în cuptorul preîncălzit până la 180°C.
La final, se pot servi cu o salată de legume!
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau