Prânz ușor și delicios - Vinete cu mozzarella

Vinete-la-cuptor-11

Dimensiune font:

| 09-06-2023 12:30

Vinetele cu mozzarella sunt un deliciu. O rețetă sănătoasă și ușor de preparat!

Ingrediente

-o vânătă;

-sare, piper negru măcinat, usturoi granulat — după gust;

-30 ml + 2 linguri de ulei de măsline;

-125 g de mozzarella;

-aproximativ 60 g de bulion de roșii;

-pătrunjel sau busuioc proaspăt — după gust.

MOD DE PREPARARE:

1.Tăiați vânăta în rondele cu grosimea de aproximativ 1 cm.

2. Așezați rondelele de vânătă pe tava tapetată cu hârtie de copt. Ungeți-le pe ambele părți cu 30 ml de ulei de măsline, combinat cu sare, piper negru măcinat și usturoi granulat după gust, folosind pensula.

3. Coaceți-le timp de 20 minute în cuptorul preîncălzit până la 180°C‌.

4.Tăiați mozzarella în rondele.

5.Amestecați bulionul de roșii cu o lingură de ulei de măsline, sare și piper negru măcinat după gust, pătrunjel sau busuioc mărunțit după gust.

6.Scoateți vinetele din cuptor. Ungeți o rondea de vânătă cu sos de roșii și puneți o rondea de mozzarella pe ea. Ungeți brânza cu puțin sos de roșii, după care acoperiți-o cu o altă rondea de vânătă, pe care tot trebuie să o ungeți cu puțin sos. Așezați încă o rondea de mozzarella și o rondea de vânătă pe „turnulețul” obținut.

7. La sfârșit ungeți rondelele superioare de vinete de pe „turnulețe” cu sos de roșii, acoperiți-le cu mozzarella și stropiți-le cu ulei de măsline.

8.  Coaceți vinetele cu sos de roșii și mozzarella pe parcursul a 15-20 minute în cuptorul preîncălzit până la 180°C‌.

La final, se pot servi cu o salată de legume!

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

 Clătitele în jurul lumii
20/09/2023 15:07

Oricat de simplă sau de sofisticată ar fi bucătăria unui popor, există un lucru care le uneste pe toate: clătita. Prezentă in diverse forme, de la bliniurile rusesti la crêpes-urile frantuzesti, cl ...

 Mâncare de gutui
20/09/2023 11:45

  Reteta de mancare de gutui este una foarte apreciată, avand un gust dulceag si o textură aparte. În plus, gutuile au multe beneficii pentru organism. Indiferent cum le folosim - crude, coap ...

Este mâncarea de post mai sănătoasă?
20/09/2023 11:22

Mancarea de post nu este pe gustul tuturor si foarte multi oameni consideră că nu este foarte sănătoasă pentru organismul uman, insă dacă sunt alese alimentele care trebuie corpul poate beneficia de o de ...

Mâncarea românească, în topul celor mai delicioase bucătării. Ce mănâncă străinii când vin în România?
20/09/2023 10:59

Bucătăria romanească este delicioasă. Fie că suntem la mare, la munte sau la tară la bunici, preparatele traditionale pregătite atrag prin savoare si, de multe ori, prin aspect. Pentru multi dintre roman ...

 Călătorie în lumea dulce a brânzoaicelor. Tradiție și sărbătoare în fiecare bucată
19/09/2023 08:15

Sfaraitul usor al aluatului in uleiul incins, aroma inconfundabilă de branză dulce si stafide si acea notă de vanilie care te imbie si te incantă, acesta este portretul branzoaicelor, delicioasele prăjitur ...

Cafea de patrunjel, reteta de succes a doctorului nutritionist Virgiliu Stroescu
18/09/2023 08:46

 Supranumit si ‘’apostolul alimentatiei sanatoase’’, doctorul Virgiliu Stroescu a fost medicul nutritionist al multor componenti ai Lotului Olimpic Roman. Reputatia sa de nutritioni ...

 Călătoriile iaurtului, de la păstori la supermarket
16/09/2023 07:29

Prezent pe rafturile magazinelor, pe mesele noastre de dimineată sau drept gustare de la pranz, iaurtul a devenit un aliment indispensabil vietii moderne. Dar cum a ajuns această delicatesă fermentată in vi ...

 Ștrudelul, un mozaic culinar cu rădăcini împletite
15/09/2023 14:30

În căutarea unei povesti culinare ce imbină traditia si inovatia, nu trebuie să căutăm mai departe decat la strudel, o delicatesă care a reusit să imbine elemente din diferite culturi si timpuri. A ...

Rețete de post - mâncare de ardei întregi
15/09/2023 13:20

Pe timpul verii, mancarea de legume este mereu o alternativă delicioasă, mai ales cele care au multi ardei copti. O tocană de ardei copti este mereu o optiune gustoasă pentru pranz. Ingrediente  * 1 ...

Migas, mâncarea păstorilor din Spania
15/09/2023 12:54

Migas este una dintre cele mai vechi mancăruri ţărăneşti din Spania, fiind inventată de păstori, care prăjeau painea mai veche in grăsime de oaie, pregatindu-şi astfel un mic dejun delicios. Ca şi i ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei