Sfaturi pentru a te antrena psihic în fața poftelor alimentare

1-pofte-5913-b

Dimensiune font:

| 15-10-2021 08:30

Când vine vorba despre implementarea unui stil de viață sănătos, partea psihologică poate crea probleme.

„De multe ori sunt întrebat dacă există anumite metode sau bune practici care pot fi de folos atunci când psihicul tău începe să "cedeze" și devine tot mai greu să eviți sau să nu mănânci anumite mâncăruri și simți că poftele te copleșesc. Pentru a veni în întâmpinarea acestei probleme am pus laolaltă o listă cu 6 exerciții mentale pe care le poți face", spune Radu Sofronea, specialist în nutriție. .

Folosește imagini mentale

Un exercițiu foarte simplu este acela al imaginației.

Un studiu condus de Dr. Linda Solbrig, în 2018, pentru Universitatea din Plymouth, a arătat că oamenii care folosesc imagini mentale pot slăbi de până la 5 ori mai mult decât cei care nu folosesc această tehnică.

Înainte de a mânca ceva nesănătos, imaginează-ți consecințele acestui fapt. Iar apoi gândește-te cum ar fi dacă în schimb ai mânca ceva sănătos.

Creierul tău va fi provocat să creeze ambele imagini, una rea și una bună, pe care apoi le vei putea pune în balanță. Iar astfel vei avea un atuu în a rezista tentației.

Lucrează la stres

Stresul te poate împinge să ai pofte și să cauți mâncăruri bogate în grăsimi saturate, sare și zahăr.

Există câteva trucuri simple pentru a reduce nivelul de stres. Poți să citești o carte, să faci câteva exerciții fizice sau chiar să meditezi.

Gândește-te la tine ca la o persoană care mănâncă sănătos

Este o metodă simplă care te ajută să rămâi la alegeri bune atunci când vine vorba de mâncare (și nu numai).

Pentru fiecare schimbare pe care încerci să o implementezi în viața ta, alocă o etichetă.

Dacă încerci să mănânci mai sănătos și te vei eticheta ca o persoană care mănâncă sănătos, vei începe să te identifici tot mai mult cu această etichetă.

Vei deveni omul care mănâncă sănătos.

Mănâncă cu cealaltă mână

Asta înseamnă că dacă ești dreptace, vei folosi mâna stângă.

Acesta nu este chiar un exercițiu mental, dar te va ajuta să-ți antrenezi creierul.

Această metodă funcționează prin perturbarea obiceiurilor tale când vine vorba de mâncare.

În loc să înfuleci mâncarea din pură obișnuință, vei mânca mai încet iar creierul tău este forțat să acorde mai multă atenție la ce și cât mănânci.

Când această teorie a fost testată, oamenii care nu și-au folosit mâna dominantă, au mâncat cu 30% mai puțină mâncare.

Imaginează-te mâncând

De fiecare dată când simți nevoia de a mânca ceva nesănătos, prima oară imaginează-te mâncând acel produs și cum te vei simți după.

Întreabă-te apoi dacă vei primi vreun beneficiu în urma consumării acelei mâncări.

Dacă răspunsul va fi nu, vei renunța mult mai ușor la acea poftă de a mânca.

Imaginează-ți un buton intern de pauză

Când simți nevoia de a mânca ceva, vizualizează creierul tău apăsând un buton de pauză. Ia-ți apoi 5 minute în care să te gândești dacă îți este cu adevărat foame sau este doar o poftă.

Te va ajuta să conștientizezi momentele în care îți este cu adevărat foame și să le identifici mai ușor pe viitor.

Bea apă. Setea este adesea confundată cu foamea și poftele.
Asigură-te că bei suficientă apă.

Distanțează-te de pofte. Când simți că ai poftă de ceva, încearcă să îți muți mintea în altă parte.

Fă o plimbare scurtă sau un duș. O schimbare de mediu sau de gândire poate ajuta la stoparea poftelor.

Plănuiește-ți mesele. Dacă ai posibilitatea, încearcă să îți plănuiești mesele în avans pentru următoarea zi sau chiar următoarea săptămână.

Prin faptul că știi deja ce urmează să mănânci vei elimina factorul de spontaneitate și incertitudine. Astfel vei fi mai puțin tentată și există o șansă mai mică să ai pofte.

Evită să-ți fie foarte foame. Senzația extremă de foame este unul din principalele motive pentru care avem pofte. Evită să ajungi în stadiul în care te simți foarte înfometată.

O idee bună pentru a împiedica acest lucru este să mănânci regulat și să ții la îndemână gustări sănătoase. 

Nu merge flămândă la cumpărături. Supermarketurile sunt probabil cel mai rău loc unde ai putea să te afli atunci când îți este foame. Îți oferă acces facil la toate mâncărurile nesănătoase.

Încearcă să mănânci întotdeauna înainte de a merge la magazin.

Alege mâncarea sănătoasă prima oară

Fă acest lucru de fiecare dată când servești masa.

Studii psihologice au arătat că prima mâncare pe care o pui în farfurie va influența și ce vei alege în continuare. Dacă începi prin a alege ceva sănătos, două treimi din farfuria ta va conține mâncare sănătoasă.

Folosește farfurii mai mici

Când consumi mâncare servită pe farfurii mai mari vei mânca mai mult decât atunci când mâncarea este servită pe farfurii mici.

Folosirea unei farfurii mai mici îți păcălește creierul că primești mai multă mâncare decât mănânci în realitate.

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

ALFA & OMEGA INSOLV IPURL, lichidator judiciar al debitoarei SC IRSIDO S.R.L.–societate în faliment, dosar nr. 380/99/2017 aflat pe rolul Tribunalului Iași, în temeiul dispozițiilor Legii nr.85/2014, vinde prin licitație publică cu strigare următoarele bunuri proprietate ale debitoarei:1. Bunuri mobile conform Raport de evaluare-Preț de pornire 65% din valoarea de piață stabilită prin raportul de evaluare, astfel: a. Stocuri/echipamente birotică–în valoare totală de 26.525 lei (exclusivTVA) b. Obiecte de inventar/mijloace fixe: Nr. crt. Denumire activ Valoare de pornire la licitație–65% lei–fără TVA 1. Mașină ambalat role hârtie 2.465 2. Utilaj de fabricat role hârtie 50.694 3. Autoturism Mazda IS-01-YRS 9.883 4. Autovehicul Ford Tranzit Connect IS-12-YRS 7.352 5. Mobilier pal 483 6. Masina ștampile UM 1100-1200 1.306 7. Scaun directorial 1.177 8. Notebook Benq 1.376 9. Notebook Acer Aspire 743 10. Notebook Acer Aspire 743 11. TV 3d Sony Bravia LX900 2.348 12. Mobila Element Corp 3.300 13. Set canapele 2.007 14. Mobila Element Part 1.009 15. Mobila Sidney alb 1.208 Licitațiile vor avea loc în zilele de: 01,08,15,22,29.10.2021 respectiv 05.11.2021 ora 10.00, la biroul lichidatorului judiciar din Mun.Iași, Str. Grigore Ureche, nr.3, Bl. Gh. Şonțu, Demisol, Birou nr.4, Jud.Iaşi, putând participa orice persoană fizică sau juridică care va depune o ofertă care va conţine: - cerere de participare la licitaţie; - dovada achitării taxei de participare de 500 lei fără TVA;- dovada achitării cauţiunii de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, sumă care se va achita în cont colector RO35PIRB2400711906003000 deschis pe numele debitoarei la First Bank; - actele de identificare a persoanei juridice/fizice, împuternicire pentru persoana care reprezintă societatea cu menţiunea că are mandat de a licita indiferent de sumă, ştampila. Taxa de participare se va achita în contul lichidatorului judiciar RO33PIRB2400738563001000 deschis la First Bank. Ofertele se vor depune la biroul lichidatorului judiciar cel târziu cu 1 zi lucrătoare înainte de ziua licitaţiei, până la ora 16.00. Ofertanţii care se înscriu la licitaţie, dar nu participă, pierd toate sumele avansate în vederea participării la licitaţie. Neplata preţului în termenul stabilit de 30 zile calendaristice de la data licitaţiei, duce la pierderea sumelor avansate pentru achiziţionarea bunurilor, care vor fi scoase din nou la vânzare în sarcina cumpărătorului. Oricine pretinde vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare,sub sancţiunea decăderii, se va adresa lichidatorului judiciar şi va face dovada până în ziua licitaţei. Informaţii suplimentare la biroul lichidatorului judiciar sau la tel:0744520508, 0744994490; fax:0332814773, e-mail: alfa.omega.insolv@gmail.com.
CONSENSUS OMNIUM IPURL, lichidator al S.C. M.G.P. DISTRIBUTION SRL, cu sediul in Municipiul Iaşi, Str. Anastasie Panu Nr. 56, Bl. B1, Sc. A, Et. 4, Ap. 15, Bir 1, Județ Iaşi, J22/3084/2007, CUI 22664786, scoate la vanzare prin licitatie publica urmatorul bun imobil, proprietatea S.C. M.G.P. DISTRIBUTION SRL: Apartament cu 3 camere si dependinte, in suprafata utila de 74,02 mp, plus balcon in suprafata de 6,96 mp, situat in Mun. Iasi, Str Otilia Cazimir Nr. 15, Et. 7, Ap. 5, Jud. Iasi, inscris in CF nr. 129406-C1-U53, plus boxa nr. 2, in suprafata utila de 2,83 mp, cota indiviza in suprafata de 34,65 mp, la pretul de 103.300 EUR, la cursul BNR din ziua platii. Prima licitatie va avea loc, in data de 18.11.2021, ora 14.00, la sediul lichidatorului din Bucureşti, sector 5, str. Dr. Carol Davila Nr. 103. În caz de neadjudecare, licitatia se va relua saptamânal, în fiecare zi de miercuri, începând cu data de 25.11.2021, în aceleaşi conditii. Ofertanţii vor depune la sediul lichidatorului, cu cel puțin 24 de ore înainte de inceperea licitației, garantia de participare la licitatie, în cuantum de 10% din preţul de pornire al licitatiei si vor cumpara caietului de sarcini. Prezentul anunt constituie si notificare pentru creditori, debitor si orice persoana fizica sau juridica interesata in cauza. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunului imobil care urmeaza a fi scoas la licitatie, au obligatia sub sanctiunea decaderii, sa faca dovada acestui fapt pana la data licitatiei, la sediul lichidatorului judiciar din Bucureşti, sector 5, str. Dr. Carol Davila Nr. 103. Relatii la nr. de tel.: 0724 265 555.
Cum se prepară saramura de păstrav
15/10/2021 11:04

Saramura de pastrav este o mancare romaneasca plina de arome si culoare, binevenita la orice ocazie. INGREDIENTE pastrav, sare, piper pentru saramura: o cana de apa, o creanga de cimbru uscat, 2 foi de ...

Delicii de toamnă - zacuscă de vinete
10/10/2021 13:31

Reteta de zacusca de vinete este cea mai raspandita si una din cele mai indragite. Exista si alte varietati, cum ar fi zacusca de fasole verde sau uscata si zacusca de ciuperci. Pentru o zacusca cu gust spectac ...

 VIDEO - Cartofi țărănești cu afumătură
10/10/2021 12:45

• 1 kg cartofi • 2 cepe taiate solzisori • 300 g afumatura • 3-4 catei de usturoi maruntiti • cateva crengute rozmarin • 3-4 linguri ulei • 1 legatura patrunjel ...

Ce este confitul și din ce țară provine
10/10/2021 12:15

Confit este un termen care are mai multe intelesuri. El denumeste generic diferite tipuri de carne, sarate si gatite lent in propria grasime, atat pentru a fi conservate cat si pentru a capata un plus de gust. ...

Ce spune un celebru bucătar spaniol despre sarmalele românilor
10/10/2021 11:35

Karlos Arguinano, un bucătar foarte cunoscut in Spania, a gătit sarmale in cardul emisiunii sale. Chef-ul a spus că reteta i-a fost impărtăsită de doi romani care sunt stabiliti in Spania. La final, el ...

Pandemia ar putea lăsa lumea fără cafea
10/10/2021 11:20

Aprovizionarea cu cafea la nivel mondial are de suferit, din cauza restrictiilor dure de călătorie impuse in Vietnam in contextul Covid. Vietnamul incearcă acum să limiteze răspandirea variantei Delta pe ...

VIDEO/FOTO - Cum se fac cele mai savuroase clătite
10/10/2021 11:00

 Ingrediente: 250 g ou (adică 5 buc mărimea M) 250 g faina 2 g sare 2 pliculete zahar vanilat Aproximativ 500 g lapte gras Ulei pt uns tigaia În retetă de clătite cel mai important ingredi ...

Beneficiile verzei murate
10/10/2021 10:22

De-a lungul anilor s-a tot scris despre varza murată că are multe beneficii pentru sănătate, dar lista a fost completată recent si cu sigurantă merită citită. Mai ales in Romania, apropierea sezonului ...

VIDEO - Cafeaua perfectă, cu Gheorghe Florescu
10/10/2021 07:45

   Stiati că pentru prima dată, cafeaua a apărut la sfarsitul secolului al IX-lea in Etiopia, printr-o intamplare? Un păstor care avea o turmă de capre a observat cum caprele sale au mai multă ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei