Supă clară de vită
Dimensiune font:
Supa clara de vita este un deliciu! Iese atât de gustoasă, colorată și aromată de legume că nu are nevoie de nimic altceva.
Primul secret este să fie adăugate și 2-3 rasoale sau oase de vită.
Al doilea secret și, poate cel mai important lucru, este ca supa să fiarbă la foc mic, fără să dea în clocot. Timpul de fierbere depinde cât de tânară/bătrână a fost vita de la care se foloseste carnea (între 2.5 h și 4 ore). Și, nu în ultimul rând, nu lăsați spuma în oală, va tulbura supa.
Ingrediente:
500g rasol vită
600 g antricot vită
5 morcovi medii/mari
1 ceapa mare
1 radacina patrunjel
1 radacina pastarnac
1 felie generoasa radacina telina
1 catel de usturoi
1 lingur aboabe de piper
sare
1 frunza de dafin
taitei
patrunjel verde pentru servit
Mod de preparare:
Se spală carnea și se pune la fiert. Când s-a ridicat spuma, se curăță, apoi se adaugă legumele. Se fierbe la foc mic până când carnea este moale. Se scot carnea și legumele, se strecoară supa și de adaugă tăieței sau găluște din griș. Se servește fierbinte cu pătrunjel tocat.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau