Regula celor 4 cadouri de Crăciun, întocmită de un sociolog. Un studiu arată că cei mici primesc de zece ori mai multe daruri decât au nevoie

1
1-1

Dimensiune font:

| 29-11-2023 08:02

Scrisoarea către Moș Crăciun nu poate fi infinită. O încărcătură de jucării nu este benefică pentru copii. Experții ne sfătuiesc să urmăm regula celor patru cadouri!

Copiii așteaptă cu nerăbdare sosirea celor mai speciale zile ale anului, iar când vine Crăciunul, euforia lor este greu de descris. Imaginați-vă scena: micuții se trezesc cu ochii mari și inima plină de emoție, alergând spre brad pentru a descoperi minunile ascunse sub ramurile împodobite.

Cu zâmbete largi, încep să desfacă cadourile cu nerăbdare, având în minte că toate dorințele și visele lor devin realitate. Uneori, procesul poate dura ceva vreme, dat fiind numărul impresionant de pachete cu numele lor. Un studiu recent a arătat că cei mici primesc de Crăciun de zece ori mai multe cadouri decât au nevoie.

Dar iată întrebarea de aur: se bucură cu adevărat de această avalanșă de stimuli? Dacă aruncăm o privire asupra comportamentului lor zilnic, vom descoperi că, uneori, jucăriile ajung să adune praful în colțul camerei. Oare nu se întâmplă adesea ca cei mici să se plictisească rapid de jucării, preferând să-și construiască propriile aventuri din cutii de carton sau să-și ridice corturi cu scaune și cearșafuri?

Deci, în timp ce bradul încă strălucește și suntem învăluiți de atmosfera magică a sărbătorilor, să ne oprim și să ne întrebăm: oare bucuria copiilor rezidă cu adevărat în numărul impresionant de cadouri sau poate în puterea creativității lor de a transforma orice într-o aventură fascinantă? Poate că adevărata magie a Crăciunului se ascunde în momentele simple și pline de inovație create de cei mici.

Regula celor patru daruri

În goana după cadouri pentru cei mici în această perioadă a anului, adesea ne găsim cufundați într-un ocean aparent infinit de opțiuni. Cu toate acestea, există o regulă simplă și eficientă care poate aduce o doză sănătoasă de entuziasm și bucurie în aceste zile speciale: regula celor patru daruri.

Nu este vorba despre un singur cadou grandios sau despre a inunda casa cu o varietate excesivă de obiecte. Numărul magic este patru și acest număr a fost ales cu grijă pentru a păstra magia și a face ca momentul deschiderii cadourilor să fie cu adevărat special. Pare o provocare? Cu siguranță, dar implementarea acestei reguli este surprinzător de simplă.

Să trecem la esență: trebuie să selectezi patru cadouri distincte, fiecare corespunzător unei categorii prestabilite. Această abordare nu numai că simplifică procesul, dar adaugă și o doză de anticipare și mister în modul în care sunt alese aceste daruri. Moș Crăciun va ști exact ce să aducă, iar bucuria copiilor va fi cu atât mai mare.

Iată un exemplu de categorii sugerate de sociologul UOC, Francesc Nuñez: un cadou care îi va încuraja să exploreze, unul educativ, unul creativ și un cadou care să îndeplinească o necesitate practică. Astfel, fiecare cadou devine o experiență unică și valoroasă.

Regula nr. 1: Un articol de îmbrăcăminte

În lumea minunată a celor mici, fiecare piesă de îmbrăcăminte spune o poveste. Un tricou cu personajul preferat le aduce un zâmbet jucăuș, pijamalele calde sunt ca o îmbrățișare dulce în nopțile reci de iarnă, iar adidașii sunt cheia pentru a alerga prin aventurile lor cu o viteză uluitoare. Cum iarna își face simțită prezența, o jachetă rezistentă la frig este un aliat de încredere, iar niște cizme de apă transformă bălțile în terenuri de joacă pline de distracție. Garderoba lor este mereu deschisă la noi aventuri și la hainele care le vor da aripi.

Regula nr. 2: Ceva de citit

Alegerile pot fi diverse când vine vorba de darul lecturii. Nu fiecare copil este pasionat de cărți, dar cu opțiuni precum o poveste de Crăciun plină de magie, un comic captivant sau prima tranșă a unei epopei fantasy, există ceva pentru fiecare mic cititor sau viitor cititor.

Lăsați opțiunile să fie la voia întâmplării și așteptați-vă la „încă o carte, te rog” în inimile lor.

Regula nr. 3: Ceva ce își dorește cu adevărat

Ce își dorește cu adevărat? Acea păpușă adorată sau animal de pluș pe care și l-au dorit de mult, mașina cu telecomandă prezentă în reclame, proiectorul pentru filmele preferate sau trusa de profesii care le deschide orizonturile spre a deveni medici, arheologi, oameni de știință, jurnaliști, medici veterinari, profesori, mecanici sau exploratori.

Ascultați-vă micii visători, încurajați-i să-și pună dorințele în scris și transformați acele vise în realitate.

Regula nr. 4: Ceva de care are nevoie

O cutie de markere pentru orele de creație, un rucsac nou pentru școală, o minge care să înlocuiască pe cea pierdută recent sau un halat de baie. Este timpul ca cei mici să își identifice propriile nevoi și să facă alegeri care să le completeze viața de zi cu zi. Ascultarea lor este soluția, iar lista de cadouri trebuie să fie o colaborare, nu doar o alegere „pentru” ei.

Este important să-i ghidați și să-i sfătuiți încă de la început pentru a-i ajuta să înțeleagă bucuria darurilor, dar și să gestioneze posibilele dezamăgiri. Astfel, momentul deschiderii cadourilor devine nu doar o surpriză, ci și o lecție prețioasă despre alegerea și aprecierea lucrurilor cu adevărat importante.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:06

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Bărbatul fatal, seducătorul prin excelență.
26/04/2024 09:25

Atat de sigur pe platoul de filmare, in aceeasi măsură devotat femeilor care au stiut să arate că sunt femei in toată puterea cuvantului. Senzualitate, pasiune, arta de a cuceri prin naturalete si sincerit ...

Tablou semnat de celebrul pictor Gustav Klimt, vândut cu 30 de milioane de euro
25/04/2024 13:39

Un tablou considerat pierdut, semnat de celebrul pictor Gustav Klimt, a fost vandut cu 30 de milioane de euro la o licitatie la Viena, capitala Austriei. Lucrarea neterminată, „Portretul Domnisoarei Lie ...

Un pocal al Breslei minerilor, vechi din anul 1567, a ajuns la Muzeul Național de Istorie a României
24/04/2024 17:12

Muzeul Naţional de Istorie a Romaniei a achiziţionat un pocal de argint aurit aparţinand breslei minerilor din Transilvania şi Ţara Barsei, datat in 1567, a anunţat ministrul Culturii, Raluca Turcan. &bd ...

Două filme româneşti au ajuns în selecţia oficială a Festivalului de Film de la Cannes
23/04/2024 11:21

Două filme romaneşti sunt in selecţia oficială a Festivalului de Film de la Cannes, finalizată astăzi, anume lungmetrajul „Trei kilometri pană la capătul lumii”, regizat de Emanuel Parvu, ş ...

Comic Con România, un regal al benzilor desenate
21/04/2024 08:38

Comic Con Romania, eveniment dedicat pasionaţilor de filme, seriale, benzi desenate, jocuri video şi cosplay, are loc la Romexpo, de vineri pană duminică. Actori cunoscuţi de la Hollywood vor fi prezenţi ...

ICR a deschis o nouă galerie de artă la Veneția
19/04/2024 11:07

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a participat la inaugurarea atelierului de mozaic din cadrul Noii Galerii a ICR Veneţia, proiect din cadrul celebrei Bienale din oraş, prilej cu care a remarcat că acest sp ...

De ce a dinamitat Armata Română cel mai frumos pod din ţară, construit de Anghel Saligny
17/04/2024 13:53

Construit de marele inginer Anghel Saligny, podul de la Cosmesti a fost o demonstratie de inginerie care a avut, insă, un destin dramatic. A fost la acea vreme considerat cel mai frumos pod din tară, iar mate ...

370 de ani de la moartea „celui mai mare ctitor de lăcașuri sfinte”. Nu este vorba despre Ștefan cel Mare
11/04/2024 08:57

La 9 aprilie 2024 s-au implinit 370 de ani de la moartea domnitorului căruia ii sunt atribuite cele mai multe ctitorii ale neamului romanesc. Voievodul a carmuit Tara Romanească, nu Moldova. Este vorba despr ...

Palatul Cantacuzino, competiţie de orgoliu cu Peleşul Regelui Carol I
10/04/2024 18:41

Gheorghe Grigore Cantacuzino, zis Nababul, a lăsat posteritătii cea mai frumoasă si durabilă operă a sa, Palatul Cantacuzino de la Busteni, terminat in 1911, o splendoare arhitecturală comparabilă cu Pel ...

A murit un mare prezentator TV din România. Drum lin, maestre! Avea peste 50 de ani de carieră în televiziune
10/04/2024 15:48

A murit un mare prezentator TV din Romania. Avea peste 50 de ani de carieră in televiziune. Generatii intregi l-au văzut pe micile ecrane. Dumnezeu să-l ierte! Doliu in TV! Florin Brătescu a murit Florin ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei