De unde poți cumpăra carne de miel și cât costă
Dimensiune font:
Pentru a veni în sprijinul fermierilor care doresc să-şi valorifice animalele, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor precizează faptul că, până la data de 1 mai 2021, s-a creat posibilitatea amenajării unui spaţiu temporar de sacrificare la nivelul fermelor. Totuşi, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor judeţeană aprobă funcţionarea unui astfel de spaţiu doar dacă sunt asigurate la nivelul fermei facilităţi, astfel încât să fie respectate regulile de igienă, de bunăstare a animalelor şi de eliminare a subproduselor nedestinate consumului uman, rezultate în urma sacrificării. Totodată, trebuie asigurată supravegherea sanitară, prin medicii veterinari oficiali, pentru controlul animalelor şi al cărnii.
În Săptămâna Mare, ieşenii pot cumpăra din marile magazine din Iaşi piept de miel cu preţuri începând de la 25-30 de lei/kg, fiind nevoiţi să scoată din buzunare şi până la 40 de lei/kg pentru pulpa de miel cu os (oferte valabile în Carrefour), în timp ce spata de miel se vinde cu 46 de lei/kg la Kaufland, iar sfertul posterior de miel se găseşte la Lidl cu 29 de lei/kg, iar cel anterior cu 26 de lei/kg. Tot aici, ieşenii pot găsi specialităţi din carne de miel, cum ar fi drob proaspăt la 14,99 lei, cât şi organe de miel cu 2,99 lei. Costurile de achiziţie variază de la un magazin la altul şi, de asemenea, pot suferi modificări de pe o zi pe alta. În schimb, crescătorii de ovine din comunele ieşene cer 18 lei/kg pentru mielul „în viu”, iar în carcasă îl vând cu circa 25 de lei/kg. Preţurile la care se comercializează anul acesta carnea de miel sunt aproape la acelaşi nivel ca anul trecut.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau