Tichetele trusou sunt destinate salariaților care devin părinți, inclusiv când este vorba de adopții. Practic, se va acorda un singur tichet trusou pentru fiecare copil (după naștere sau adopție), care să fie folosit la plata produselor de îngrijire (de exemplu, păturică, prosop, căciuliță, șosete, termometru, aspirator nazal, cremă, șampon, scutece, biberon, lapte praf etc.).
Valoarea maximă a sumelor acordate ca tichet trusou nu va depăși 1.500 de lei pentru un copil. Valoarea nominală a unui astfel de bilet va fi de 50 de lei sau multiplu de 50, dar nu mai mult de 250 de lei.
Potrivit proiectului, tichetele junior vor fi acordate lunar sau ocazional salariaților părinți pentru plata serviciilor educaționale, pentru achiziția de manuale și rechizite școlare, dar și pentru tabere. Valoarea acestor tichete va fi de 250 de lei când este vorba de ajutor luna, sau de 700 de eli, ajutor ocazional. Valoarea nominală a unui astfel de bilet va fi, de asemenea, de 50 de lei sau multiplu de 50, dar nu mai mult de 250 de lei.
Inițiatorii proiectului de lege spun că motivarea salariaților ar trebui să fie ceva normal și esențial pentru fiecare angajator, pentru a avea productivitate sporită și, astfel, o afacere de succes.
„Recompensarea angajaților reprezintă un mijloc de motivare cu rezultate bune pe termen lung, mai ales atâta vreme cât recompensările sunt echitabile și sunt direct proporționale cu eforturile depuse de angajat și cu valoarea acestora. Recompensările pentru angajați pot fi directe/indirecte, materiale/nonmateriale, în funcție de posibilitățile și de activitatea angajatului, de natura jobului”, scrie în motivarea documentului.
Adauga comentariul tau