„ Învățarea unei limbi străine în calitate de adult poate fi o provocare”

Dimensiune font:

| 22-05-2023 20:28

 Dialog cu teacher Camelia Marțincu, fondatoatea centrului Better English

 

- Ați deschis o școală de limba engleză bazată pe un mod inedit de învățare. Cum ați ales acest model?

- Din dorința de a schimba mentalitatea în ceea ce priveşte predarea şi învăţarea limbii engleze și de a aduce plusvaloare. Am început să predau engleza și franceza în 2004, imediat după terminarea facultății, la o școală privată locală, iar apoi, în timpul masterului, am fost contactată de o firma de training lingvistic din București pentru a preda engleza de afaceri in-company, la sediul mai multor firme din Iași. Am acceptat fără ezitare, și după mai multe traininguri urmate la București cu traineri din Anglia, m-am întors în Iași și am pătruns în lumea dinamică, alertă și strictă a corporațiilor. Mi-a plăcut foarte mult încă de la început acest mediu pentru că m-a ajutat să-mi dezvolt o etică de muncă puternică, solidă, bazată pe un potențial ridicat de adaptabilitate, profesionalism, încredere și dorința sinceră de a oferi cursuri de înaltă calitate, perfect adaptate nevoilor cursanților mei.
Deoarece existau însă anumite constrângeri de organizare și administrare din partea firmei de training cu care colaboram, constrângeri de care cursanții mei nu erau mulțumiți, am decis ca după 2 ani, la îndemnul lor, să deschid centrul Better English pentru a crea un mediu de învățare inspirator și personalizat pentru clienții mei adulți şi adolescenți.

Am ales, de asemenea, să îmi continuu formarea profesională în Anglia, la Londra şi Cambridge, unde am urmat cursuri intensive pentru predarea limbii engleze generale și de afaceri adulților, cursuri acreditate de Universitatea Cambridge, și am înțeles că investiția în dezvoltarea mea profesională și personală este un must dacă vreau să mențin standarde ridicate în livrarea sesiunilor de training. La aceste cursuri am realizat că, mai mult decat profesorul care transmite cunoștințe și corectează, trebuie să fiu trainer, facilitator și coach.

Prin urmare, am vrut să ofer o abordare diferită față de metoda tradițională de predare a limbilor străine la noi în țară, care nu reușeste să satisfacă în mod adecvat cerințele și interesele specifice ale fiecărui cursant. O limbă străină nu este o disciplină de studiu, ca fizica sau geografia. Este o competenţă, o abilitate, un instrument de comunicare, iar parcurgerea monotonă a unui manual şi lucratul compulsiv de fişe de gramatică nu conduc la rezultate eficiente. Învăţarea unei limbi străine înseamnă în primul rând dezvoltarea abilităţilor de comunicare în limba respectivă. De aceea, cursurile Better English sunt interactive, axate pe conversaţie şi dezvoltarea abilităţilor soft, prin activităţi atent concepute şi alese, centrate pe cursant.
Unul dintre principiile mele de bază este adaptabilitatea. Înțeleg că fiecare persoană are stilul și ritmul său propriu de învățare, așa că mă strădui să identific și să mă adaptez la nevoile individuale ale fiecărui cursant. Astfel, pot crea un plan de învățare personalizat, care să permită obținerea rezultatelor dorite într-un mod eficient și plăcut. Și pentru a putea acorda atenţie maximă fiecărui participant la curs, lucrez fie one-to-one, fie în grupe formate din maximum 4 persoane.
- Ce spun cursanții dvs? Care au fost cele mai frumoase realizări?

- Cred că recenziile lor de pe rețelele de socializare spun totul. Și acolo este doar o mică parte din feedback-ul pe care îl primesc. Indiferent de formatul pe care l-au ales (online sau față-în-față), cursanții mei sunt foarte mulțumiți de experiența lor de învățare și apreciază abordarea personalizată, interactivă, atmosfera pe care o găsesc la cursuri și mai ales faptul că au în față un trainer foarte bine pregătit, dedicat, care livrează ce promite, ajutându-i să progreseze și să-și atingă scopul mult visat:
• rezultate excelente la examenele internaționale Cambridge English sau IELTS, care le deschid ușa către oportunități educaționale și profesionale mai bune;
• trecerea cu succes a interviurilor în limba engleză și obținerea joburilor dorite;
• promovări în carieră - capacitatea de a interacționa eficient și de a comunica în mod clar și concis în medii internaționale îi ajută să-și impresioneze superiorii și să avanseze pe scara profesională;
• obținerea finanțării pentru proiecte – cu unii dintre cursanții antreprenori am lucrat pentru a obține finanțare de la fonduri de investiții pentru proiectele lor. Pitch-urile pe care le-am pregătit împreună i-au ajutat să-și prezinte ideile într-un mod captivant și convingător, câștigând astfel susținerea financiară necesară.
Toate aceste realizări vorbesc de la sine. Sunt fericită că pot contribui la succesul profesional și personal al cursanților mei, iar fiecare feedback pe care îl primesc de la ei nu poate decât să mă motiveze și să imi confirme, încă o dată, că fac bine ceea ce fac.

- Cât de greu este, ca adult, să înveți o limbă străină? Este mit sau adevăr faptul că unii nu au deloc talent la o limbă străină?

- Învățarea unei limbi străine în calitate de adult poate fi o provocare, însă nu există nicio dovadă că unii adulți nu au deloc talent în acest sens. Ce vreau să subliniez este faptul că fiecare persoană are propriul său ritm și stil de învățare, iar succesul în învățarea unei limbi străine depinde de mai mulți factori:
• Motivația și dedicarea. Motivația joacă un rol crucial în învățarea unei limbi străine. Dacă un adult este motivat și dedicat să învețe, va fi mai probabil să obțină rezultate bune. Pe de altă parte, lipsa de motivație poate face procesul de învățare mai dificil.
• Experiența anterioară și expunerea la limbi străine. Adulții care au avut expunere anterioară la limbi străine sau au învățat o limbă străină în copilărie pot beneficia de anumite avantaje. Cu toate acestea, chiar și cei fără experiență anterioară pot învăța cu succes o limbă străină prin abordări adecvate.
• Metoda și resursele de învățare. Dupa cum am spus anterior, alegerea metodei potrivite și utilizarea resurselor adecvate pot face o diferență semnificativă în învățarea unei limbi străine. Abordările interactive, personalizate și adaptate nevoilor individuale ale cursantului sunt cele eficiente.
• Exercițiul regulat și practica consecventă. Învățarea unei limbi străine necesită timp, răbdare și practică regulată. Adulții perseverenti, care se angajează într-o practică constantă, prin interacțiunea cu alti vorbitori, conversații și exercițiu regulat, își vor îmbunătăți în mod semnificativ abilitățile lingvistice.

În concluzie, cu perseverență și efort, orice persoana motivată poate realiza progrese semnificative în învățarea unei limbi străine, iar “nu am talent” este un mit în spatele căruia se ascunde de fapt comoditatea și scuza de a abandona procesul de învățare.

- Cum ați ales acest domeniu? Care a fost momentul în care ați știut că veți deveni teacher?

- Încă din copilărie, am avut o atracție pentru limbi străine și pentru modul în care acestea pot conecta oamenii și culturile diferite. Au fost două momente în care am conștientizat avantajul pe care mi-l oferea cunoașterea limbii engleze: primul, în școală primară, când, în timpul unui schimb de experiență cu elevi din Anglia, am putut interacționa cu ei fără probleme (și am și corespondat o lungă perioadă de timp – prin poștă pe vremea aceea, ne trimiteam scrisori, desene, ilustrate), iar al doilea, mai târziu, când am început să scriu în jurnal în limba engleză și eram bucuroasă că, în sfârșit, fratele meu nu mai înțelegea ce scriam.

Am fost întotdeauna o elevă și o studentă muncitoare, am realizat că îmi place să învăț și să împărtășesc cunoștințele mele altora, să ajut și să am un impact bun asupra lor. Eram profesoară pentru fratele meu, pentru copiii vecinilor sau colegi de clasă, iar mai târziu, în timpul facultății, pentru copii și adulți din Iași. Am știut de pe băncile școlii ca voi deveni cu adevărat profesoară, nu m-am gândit nicio clipă să aleg o altă meserie, a fost o alegere atât de naturală și asumată!

- Cum este să fii teacher Cami?

- Este absolut minunat, un vis împlinit pentru mine!
Soțul meu, care mă susține enorm de mult în tot ce fac și de la care am învățat și învăț foarte multe lucruri pe partea de business, îmi spune de multe ori că trăiesc într-un balon roz. Și are dreptate. Better English este balonul meu roz, pe care l-am creat cu mult drag și multă pasiune, și la care muncesc de peste 16 ani! 16 ani în care am învățat ce înseamnă să ai un business, să fii one-woman show pe o piață în plină expansiune, 16 ani de cursuri personalizate, de calitate, de muncă, multă muncă asiduă, constantă și asumată, în care am cunoscut o mulțime de cursanți extraordinari. Sunt extrem de fericită că mi-am ales o meserie atât de nobilă și frumoasă, cea mai frumoasă dintre toate pe lumea aceasta, care îmi permite (și mă obligă în același timp) să învăț permanent, să particip la cursuri și conferințe în afara țării pentru a fi la curent cu tot ce e nou în acest domeniu și care îmi dă posibilitatea să cunosc atâția oameni minunați, pasionați de lifelong learning (învățare pe tot parcursul vieții) și perfecționare la rândul lor! Le sunt recunoscătoare tututor cursanților mei pentru tot ce am învățat și continui să învăț de la ei, pentru faptul că mă determină să îmi doresc să devin din ce în ce mai bună în ceea ce fac, ei la rândul lor fiind specialiști, vârfuri în diverse domenii: IT, banking, medicină, psihologie, educație, vânzări, antreprenoriat, justiție, horeca, energie, pharma, etc! Sunt mândră că aleg Better English, iar faptul că pentru o perioada de timp fac parte din viața lor și sunt aici pentru a-i ajuta, a-i asista în atingerea unui țel, este o bucurie și o satisfacție enormă pentru mine! Este foarte bine în balonul meu roz și nu intenționez să ies din el!

- Ce faceți atunci când nu sunteți profesor de limba englezî? Ce alte pasiuni aveți? Ce vă bucură sufletul cel mai mult?

- Pasiunea mea cea mai mare este meseria mea. Pe lângă pedagogie, metode noi de predare a limbii engleze, psihologie și dezvoltare personală, citesc foarte mult pentru a putea fi la curent cu tot ce e nou în domeniile în care activează clienții mei. Astfel, îi pot înțelege și pot adapta cât mai bine sesiunile de curs la nevoile lor.
Ce mă bucură însă foarte mult este faptul că de la o vreme reușesc să mențin o balanță între viață profesională și cea personală. Înțeleg că pentru a livra calitate e important să fii odihnit, să ai grijă de tine și să fii bine cu tine însuți.
Prin urmare, când nu sunt profesor, petrec timp de calitate cu soțul meu și prietenii apropiați. Îmi place să mă bucur de compania lor, să împărtășim experiențe și să avem conversații profunde și pline de semnificație. Relațiile interpersonale autentice și conexiunea cu cei dragi îmi aduc bucurie și împlinire.
Călătoriile sunt o altă mare pasiune. Îmi place să descopăr și să vizitez locuri noi, să-mi lărgesc orizonturile, să învăț despre lume și să obțin o perspectivă mai largă asupra vieții.
Încerc de asemenea să petrec cât mai mult timp în natură, mă plimb, îmi îngrijesc florile din balcon și mai nou, pictez.

A consemnat Maura ANGHEL

 

Evenimentul pe WhatsApp – cele mai tari știri, direct pe telefon!

Ești mereu pe fugă? Noi îți trimitem zilnic cele mai importante 3 știri din Iași, Moldova și țară – scurt, clar, fără spam.

Plus: alerte locale de urgență, noutăți exclusive și acces rapid la anunțuri importante.

► Intră pe canalul nostru oficial:

⇒ Încearcă 3 zile. Dacă nu-ți place, poți ieși oricând.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
Bancul Zilei

04:19

1. Denumirea, adresa, numarul de telefon, numarul de fax si adresa de e-mail ale autoritatii contractante: Comuna Roma, comuna Roma, sat Roma, Str. Brazilor nr. 54, judetul Botosani, telefon 0231/544.622, fax 0231/565.978, e-mail: primaria.roma@yahoo.ro, cod fiscal 3372114. 2. Denumirea, adresa, numarul de telefon, numarul de fax si adresa de e-mail ale biroului de la care se poate solicita documentatia de atribuire. Daca este cazul, costul si conditiile de plata in vederea obtinerii documentatiei de atribuire: Biroul Achizitii Publice, din cadrul Comunei Roma, cu sediul in comuna Roma, sat Roma, Str. Brazilor nr. 54, judetul Botosani, telefon 0231/544.622, fax 0231/565.978, e-mail: primaria.roma@yahoo.ro, cod fiscal 3372114. Documentatia de atribuire in format electronic este pusa de catre Autoritatea Contractanta cu titlu gratuit la dispozitia ofertantilor care au inaintat o solicitare in acest sens. 3. a) Locul prestarii serviciilor: Comuna Roma, cu satele apartinatoare Roma si Cotargaci, judetul Botosani. b) Obiectul concesionarii; natura si dimensiunea prestarilor: Serviciul de utilitate publica de distributie a gazelor naturale in Comuna Roma, cu satele apartinatoare Roma si Cotargaci, judetul Botosani, conform art. 8 H.G.209/2019. c) Termenul de finalizare sau durata contractului: 49 de ani. 4. a) Termenul de depunere a ofertelor: 20.06.2025, ora 10.00. b) Adresa la care trebuie transmise ofertele: Comuna Roma, Roma, sat Roma, Str. Brazilor nr. 54, judetul Botosani, telefon 0231/544.622, fax 0231/565.978, e-mail: primaria.roma @yahoo.ro. c) Limba sau limbile in care trebuie redactate ofertele: romana. d) Data, ora si locul deschiderii ofertelor: 20.06.2025, ora 11.00, Comuna Roma, comuna Roma, sat Roma, Str. Brazilor nr. 54, judetul Botosani. 5. Conditiile personale, tehnice si financiare pe care trebuie sa le indeplineasca ofertantii: conform documentatiei de atribuire. 6. Criterii utilizate la atribuirea contractului: conform documentatiei de atribuire. 7. Dupa caz, procentajul minim din lucrari care trebuie acordat partilor terte: conform documentatiei de atribuire. 8. Data trimiterii spre publicare a anuntului de participare: 30.04.2025. 9. Denumirea si adresa organismului competent de rezolvare a contestatiilor si, dupa caz, de mediere. Informatii exacte privind termenele de depunere a contestatiei si, dupa caz, denumirea, adresa, numarul de telefon, numarul de fax si adresa de e-mail ale biroului de la care se pot obtine aceste informatii: Tribunalul Botosani, Sectia de Contencios -Administrativ, cu sediul in orasul Botosani, Str. Maxim Gorki nr. 8, judetul Botosani, telefon 0231/511.739, fax 0231/531.832, email: tr-botosani@just.ro.
Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul fiscal, adresa, numarul de telefon, telefax si/sau adresa de e-mail ale persoanei de contact: Orasul Flamanzi, cu sediul in oras Flamanzi, Str.Dumitru Iov nr.284, judetul Botosani, telefon 0231/552.351, fax 0231/552.626, e-mail: orasflamanzi@yahoo.com, cod fiscal 3372173. Reglementari legale privind acordarea de finantare nerambursabila: In baza Legii nr. 350/2005 privind regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit de interes general; Hotararea Consiliului Local Orasul Flamanzi nr. 36/17.03.2025 privind aprobarea bugetului local pentru anul 2025, a bugetului activitatilor finantate integral din venituri proprii. Suma totala alocata de la bugetul local este de 40.000 Lei si se aloca in intregime pentru activitati cultural sportive. Criteriile de acordare a finantarilor nerambursabile sunt cele prezentate in Regulamentul privind acordarea de finantare nerambursabila de la bugetul local pentru activitatile nonprofit de interes local aprobat prin Hotararea Consiliului Local Flamanzi nr. 10/31.01.2014, modificata prin Hotararea Consiliului Local Orasul Flamanzi nr. 48/28.03.2025. Documentatia pentru elaborarea si prezentarea propunerilor de proiecte/ programe se poate obtine de pe site-ul Orasului Flamanzi: https://orasul- flamanzi.ro. Documentatia de solicitare a finantarii nerambursabila se poate descarca de pe site-ul autoritatii contractante: https://orasul- flamanzi.ro si se poate procura de la sediul Orasului Flamanzi, orasul Flamanzi, Str. Dumitru Iov nr. 284, judetul Botosani. Data-limita pentru depunerea propunerilor de proiecte: 12.06.2025, ora 16.00, la adresa: Orasul Flamanzi, orasul Flamanzi, Str. Dumitru Iov nr. 284, judetul Botosani. Perioada la care se desfasoara selectia de proiecte, verificarea eligibilitatii, a indeplinirii criteriilor referitoare la capacitatea tehnica si financiara si evaluarea propunerilor de proiecte este 16.06.2025 -17.06.2025.
Orasul Harlau clarifica regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul fiscal, adresa, numarul de telefon, telefax si/sau adresa de e-mail ale persoanei de contact: Orasul Harlau, cu sediul in orasul Harlau, Str. Musatini nr.1, judetul Iasi, telefon/fax 0232/720.412/ 0232/720.777, e-mail: primariahirlau @yahoo.com, juridic@ primaria- hirlau.ro, cod fiscal 4541190. Reglementari legale privind acordarea de finantare nerambursabila: In baza Legii nr. 350/2005 privind regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit de interes general, cu modificarile si completarile ulterioare si H.C.L. Harlau nr. 27/26.03.2025 privind aprobarea bugetului pe anul 2025. Perioada de finantare: anul 2025. Suma totala alocata de la bugetul local este de 160.000 Lei si se aloca in intregime pentru domeniul Sport. Criteriile de acordare a finantarilor nerambursabile sunt cele prezentate in Regulamentul Orasului Harlau aprobat prin H.C.L. Harlau nr. 53/27.04.2017 privind regimul finantarilor nerambursabile alocate de la bugetul local pentru activitatile nonprofit de interes local, cu modificarile si completarile ulterioare. Documentatia pentru elaborarea si prezentarea propunerilor de proiecte/ programe se poate obtine de pe site-ul: www.primaria hirlau.ro. Documentatia de solicitare a finantarii nerambursabile se poate descarca de pe site-ul autoritatii contractante: www.primaria hirlau.ro sau se poate procura de la sediul Orasului Harlau, Harlau, Str. Musatini nr. 1, judetul Iasi. Data-limita pentru depunerea propunerilor de proiecte: 15.05.2025, ora 14.00, la Compartimentul Registratura al Orasului Harlau, Harlau, Str. Musatini nr. 1, judetul Iasi. Perioada la care se desfasoara selectia de proiecte, verificarea eligibilitatii, a indeplinirii criteriilor referitoare la capacitatea tehnica si financiara si evaluarea propunerilor de proiecte este: 16.05.2025 -19.05.2025.
Comuna Racaciuni, judetul Bacau, clarifica regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit de interes general Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul fiscal, adresa, numarul de telefon, telefax si/sau adresa de e-mail ale persoanei de contact: Comuna Racaciuni, cu sediul in comuna Racaciuni, sat Racaciuni, Str. Stefan cel Mare nr. 136, judetul Bacau, telefon 0234/251.212, fax 0234/251.586, e-mail: cl_racaciuni@yahoo.com, cod fiscal 4670330. Reglementari legale privind acordarea de finantare nerambursabila: In baza Legii nr. 350/2005 privind regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit de interes general, cu modificarile si completarile ulterioare si Hotararea Consiliului Local al Comunei Racaciuni nr. 09/31.03.2025 privind aprobarea bugetului pe anul 2025. Perioada de finantare: anul 2025. Suma totala alocata de la bugetul local este de 385.000 Lei si se aloca astfel: 15.000 Lei pentru domeniul Sportiv, 50.000 pentru domeniul Social, respectiv 320.000 Lei pentru Culte religioase. Criteriile de acordare a finantarilor nerambursabile sunt cele prezentate in Regulamentul Comunei Racaciuni aprobat prin H.C.L. Comuna Racaciuni nr. 14/31.03.2025 privind regimul finantarilor nerambursabile alocate de la bugetul local pentru activitatile nonprofit de interes local. Documentatia pentru elaborarea si prezentarea propunerilor de proiecte/ programe se poate obtine de pe site-ul Comunei Racaciuni: www.comuna racaciuni.ro. Documentatia de solicitare a finantarii nerambursabile se poate descarca de pe site-ul autoritatii contractante www.comuna racaciuni.ro sau se poate procura de la sediul Comuna Racaciuni, cu sediul in comuna Racaciuni, sat Racaciuni, Str. Stefan cel Mare nr. 136, judetul Bacau. Data-limita pentru depunerea propunerilor de proiecte: 13.05.2025, ora 14.00, adresa: Comuna Racaciuni, cu sediul in comuna Racaciuni, sat Racaciuni, Str. Stefan cel Mare nr. 136, judetul Bacau. Perioada la care se desfasoara selectia de proiecte, verificarea eligibilitatii, a indeplinirii criteriilor referitoare la capacitatea tehnica si financiara si evaluarea propunerilor de proiecte este: 14.05.2025- 15.05.2025.
  „Medicina în dar și credința în vindecare”
06/04/2025 20:05

* dialog cu prof. univ. dr. Daciana Elena Brănisteanu, fondatorul Primăverii  Dermatologice Iesene, care incepe astăzi in Capitala Moldovei. Un interviu despre puterea discretă a credintei si despre tr ...

„Fiecare dintre noi are un dar special, o chemare unică, iar lumea devine mai frumoasă atunci când fiecare își urmează drumul cu sufletul deschis”
26/03/2025 08:39

- Cum v-a influentat propriul parcurs profesional modul in care ii inspirati pe copii să-si descopere potentialul si să-si urmeze pasiunile? - Pentru mine, a fi invătătoare este un mod de viată, o menire ...

„Ne-am dorit atât de mult să devenim egale cu bărbații, încât, undeva pe traseu, ne-am pierdut”
23/03/2025 20:50

 - Ce v-a purtat pasii spre această meserie dură? A fost o chemare limpede sau o poveste care s-a tesut in timp? - A fost, oricat de cliseistic ar suna, chemarea destinului. Toată copilăria mi-am dori ...

„Femeile pot face orice, dar nu oricum. Grația și sensibilitatea ne permit să vedem dincolo de geometria rigidă”
23/03/2025 12:43

- Cum v-ati impletit pasii printre structuri de beton si geometrii riguroase, păstrand in suflet gratia si frumusetea de a fi femeie? – Pentru mine, ingineria constructiilor nu a fost niciodată doar de ...

„Principala cauză a alienării sociale din prezent este fluxul continuu de informații și experiențe digitale”
22/03/2025 11:30

- Oamenii au fost dintotdeauna alienati sau ceva s-a schimbat fundamental in ultimul secol? - Alienarea a fost legată in trecut de conditiile socio-economice, fiind inteleasă ca lipsa sau indepărtarea de r ...

„Arta poate fi o armă pentru evoluţie, frumuseţe, pentru OM”
21/03/2025 08:49

Muzica nu este doar o artă, ci o fortă care modelează suflete, dăramă ziduri si construieste punti intre oameni. Muzica nu este doar sunet. Este vibratie, ecou al sufletului, formă de cunoastere si dialog ...

„Un proiect de suflet e cel al cărui spațiu sau siluetă îți declanșează emoția încă de la prima schiță”
20/03/2025 20:29

- Ce v-a inspirat să deveniti arhitect si cum a influentat acest lucru stilul dvs. arhitectural? - De-a lungul anilor si in special in copilărie, am avut parte de experiente senzoriale si interactiuni umane ...

„Paradoxul neurologiei este că, deși se știu atât de multe și se investește enorm în cercetare, rămâne un mister de multe ori. Aidoma unei femei”
20/03/2025 18:10

-  Ce v-a atras spre neurologie si in ce fel v-a transformat această profesie, ca om? - Neurologia a fost motivul pentru care am dat admitere la Medicină. M-am indrăgostit pe loc de ea in clasa a VII-a ...

„Eu urmăresc viața liniștită, armonia și iubirea. Firescul. Bucuria de a fi ÎNTREG. Din acest spațiu, viața însăși este un vis împlinit”
20/03/2025 17:51

  * dialog cu terapeutul Cristina Mircea - Ce inseamnă pentru dumneavoastră „arta de a fi femeie” si cum s-a conturat această intelegere de-a lungul vietii? A fi femeie este naturalul. C� ...

„Există locuri pe pământ în care soarta femeilor mă înfioară și revoltă”
18/03/2025 21:55

- Care este pentru dumneavoastră cea mai profundă definitie a artei de a fi femeie? - Cea mai profundă artă de a fi femeie? Ca pentru orice om, dincolo de gen, arta de a fi tu insăti, dincolo de poncife, ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei