„Tarotul poate fi uneori folosit pentru a schimba viitorul”

Dimensiune font:

| 03-07-2014 06:00

* dialog cu Carmen Lupan, care s-a specializat în divinaţia cu ajutorul cărţilor de tarot  

Din negura timpului, oamenii şi-au dorit să ştie ce le rezervă viitorul. Una dintre cele mai complexe metode de divinaţie o reprezintă tarotul, joc de cărţi cu o origine misterioasă, în a cărui interpretare s-a specializat o suceveancă plecată peste hotare. Carmen Lupan, omul din spatele site-ului http://ro-tarot.twice.se/ unde sunt desluşite secretele tarotului, ne-a răspuns la câteva întrebări.
Ce este divinaţia şi ce tehnici presupune?
Probabil că de fiecare dată când presimţim că se întâmplă ceva divinăm. Este natural, dar unii oameni sunt mai sensibili şi intuitivi ca alţii. Cu cât îţi antrenezi această intuiţie, cu atât mai sensibil devii, dar ca la orice altceva, este nevoie de străduinţă şi interes. Unii oameni sunt foarte intuitivi fără să ştie, alţii cred că sunt intuitivi, dar nu-şi ascultă decât prejudicăţile, care devin reale prin consecinţe. Poţi extinde divinaţia şi în alte domenii - de câte ori încerci să prezici vremea, bursa, şomajul etc.
Oricine poate arunca o privire în viitor sau doar oamenii înzestraţi cu un anumit dar?
Singurul dar de care este nevoie este fascinaţia. Tarotul nu este o simplă unealtă pentru divinaţie sau un simplu joc de cărţi, ci o filozofie întreagă despre viaţă şi om, incluzând dezvoltarea şi evoluarea lucrurilor care sunt ciclice. Un joc de cărţi este ca o poveste care conţine toate elementele prezente într-o viaţă de om. Fiecare carte conţine o posibilă dezvoltare a unui eveniment, concentrată într-un moment general în viaţa omului, depinzând de situaţia sa specifică. De exemplu, când apare o carte ca 7 de pentagrame, îţi spune că există eşuare, reconsiderare, dar trebuie să o bagi în context. Cineva poate eşua la un examen, altcineva la altceva. Tarotul conţine ideea că noi ne creăm viitorul şi că deja avem totul ce ne trebuie - suntem înzestraţi cu sentimente pentru a putea să legăm relaţii - cupe, energie fizică pentru a putea să ne mişcăm şi să muncim - bâte, resurse pe care le putem câştiga sau pe care le avem în noi şi inteligenţă sau măcar o filozofie de viaţă - spade care ne ajută să punem lucrurile într-o perspectivă. Magicianul reprezintă omul care este conştient de propria putere. Magicianul are aceste patru elemente pe masă - o cupă, o bâtă, o spadă, o pentagramă. Unii dintre noi sunt mai conştienţi de asta ca alţii.
Unii consideră ghicitul în cărţi legat de forţele întunecate, chiar de diavol. Ce le-aţi spune?
Ca şi în Biblie, filozofia din tarot are de-a face cu binele şi răul. În filozofia asta, Universul este Dumnezeu, iar răul şi binele, întunericul şi lumina, femininul şi masculinul reprezintă dualitatea în viaţă. Tarotul nu personifică însă aceste lucruri într-un dumnezeu şi-un diavol, ci le vede ca parte firească în tot ce ne înconjoară. Fiecare carte are o parte negativă. Magicianul poate, de exemplu, deveni manipulativ şi se poate folosi de alţii. Marele Preot poate iniţia o nouă Inchiziţie. Împăratul poate să ne protejeze, dar poate şi să ne limiteze şi chiar să ne înrobească. La fel e şi în natură. Apa este vitală pentru viaţă, dar ne poate şi omorî. Diavolul din tarot reprezintă neputinţa omului, sau mai degrabă sentimentul de neputinţă în viaţă, de slăbiciune, atunci când uităm că suntem liberi să alegem şi că deja suntem înzestraţi cu tot ce ne trebuie. Liberul arbitru ne ajută să alegem calea dreaptă, a binelui sau cea a slăbiciunii, a răului. Dar pentru a face asta este nevoie a înţelege că orice are un efect, o consecinţă pe termen lung, nu numai ca efect în viaţă şi-n jurul nostru, ci şi în noi. Roata Norocului este singura carte care este asociată într-un mod mai adânc cu soarta şi înseamnă că ceva aşa a fost destinat să fie. Unii o asociază de aceea cu Karma. Roata Norocului are în ea o anumită dualitate - unii pot avea în soartă mare noroc, iar alţii necazuri. Tarotul este plin de simboluri, dar aceste simboluri sunt create de oameni. Simbolurile, cu timpul şi cu evoluţia culturii, îşi schimbă semnificaţia, iar unele simboluri înseamnă lucruri diferite pentru diferite culturi.
Ce ar trebui să ştie novicii despre regulile tarotului?
Cărţile scrise despre tarot avertizează că trebuie păstrat într-o cutie şi că trebuie curăţat. Tehnica aceasta te ajută să te pui în contact cu energia universului. Timpul în care te ocupi să cureţi cărţile cu foc sau aer - lumânare sau tămâie, este folosit pentru a-ţi limpezi şi mintea. Unii tarotişti meditează înainte de-a etala, pentru a nu influenţa cărţile care apar.
Tarotul nu-ţi va crea un viitor mai bun şi nu-ţi va oferi secretul ultim. Cărţile de tarot nu sunt periculoase, şi dacă tu consideri că sunt, mai bine stai departe de ele. Dacă ai ghinion, sigur nu vine de la tarot, vine de la felul în care îţi trăieşti viaţa sau cum ţi-ai trăit-o până acum. Avem uneori capacitatea de a da vina pe lucruri exterioare când nu reuşim. Dar dacă elimini toate lucrurile despre care simţi că au energii negative, în primul rând nu mai ai pe ce da vina. Uneori cărţile îţi pot da o idee referitor la ce trebuie să schimbi, dacă eşti pe cale greşită, dacă sunt duşmani în jur... Ca să înveţi să interpretezi pentru alţii, trebuie să ai multă experienţă şi să o faci din inimă. Poţi să te aştepţi, ca ghicitor, la oameni care devin dependenţi de cărţi, şi care nu mai cred decât în ce le spun cărţile. Mulţi ghicitori ajută clienţii lor să se autodescopere, totul devenind un fel de terapie. De exemplu, unele persoane se străduiesc mult ca să atingă ţeluri economice şi profesionale, însă nu se străduiesc la fel de mult în relaţiile cu alţii, şi atunci normal că relaţiile nu funcţionează, sau viceversa.
Sunt, bineînţeles, reguli morale. Unii tarotişti nu vor să spună celui căruia i se ghiceşte absolut nimic negativ, ceea ce într-un fel înseamnă că nu ajuţi şi nu avertizezi. Alţii pot vorbi ca şi cum viitorul este bătut în cuie şi nu se poate schimba. Sfatul meu este că tarotul este o altă călătorie în viaţă şi trebuie descoperit treptat, ca orice altceva. Ce faci din el şi cum îl foloseşti depinde de tine.
Ce moduri de etalare există? De unde vin de fapt răspunsurile?
Cele mai obişnuite etalări sunt cele cu o carte, trei cărţi şi Crucea Celtică, alcătuită din 10 cărţi. Sincronicitatea este folosită ca explicaţie pentru faptul că tarotul funcţionează. De obicei, cărţile arată trecutul, prezentul şi viitorul. Dacă vrei să ştii când se întâmplă ceva, etalarea se face ţinând cont de timp, de exemplu o carte pentru fiecare zi a săptămânii. Probabil ca cea mai bună şi cea mai populară etalare este Crucea Celtică. Tarotul poate fi uneori folosit pentru a schimba viitorul. Aceasta se face prin două metode. Prima este mai concretă - eşti pe-o anumită cale şi vezi că nu duce spre bine, şi atunci te schimbi tu ca om sau schimbi calea. A doua foloseşte legea atracţiei: în etalare schimbă cărţile negative în cărţi pozitive, crezând că în aşa fel şi viitorul se schimbă.
Interpretarea mesajului cărţilor este un proces complex...
Trebuie avut în calcul că intuiţia contează, şi că unele cărţi vor fi interpretate greşit de multe ori, pentru că nu poţi pune punctul pe i sau pentru că nu ai curajul să spui sau să crezi ceea ce vezi. Uneori, persoana pentru care interpretezi nu este conştientă de multe lucruri. Important este să ţii cont de elementele din tarot - dacă întrebi despre dragoste şi primeşti pentagrame, legate de bani, lucruri materiale, nu este prea bine. Dacă întrebi de muncă şi-ţi apare 3 de pentagrame este un semn foarte bun, dar dacă întrebi de relaţie, partenerul te vede ca un fel de muncă în progres. De aceea, multe interpretări se fac prin excludere. Când interpretezi cărţile, cu cât mai multă experienţă ai şi cu cât eşti mai conectat cu intuiţia, cu atât mai bună va fi interpretarea.
Sunt cărţile infailibile?
Este foarte greu să spui cu adevărat dacă îţi spun mereu adevărul. În primul rând, cărţile îţi arată un viitor posibil, alteori un viitor neştiut şi de neconceput. Unii oameni pot avea experienţe destul de neobişnuite în viaţă. Nu este uşor mereu să pui punctul pe i. Cei foarte intuitivi vor primi ajutorul cărţii pentru a spune mai multe, cei care nu-s prea intuitivi trebuie să tragă mai multe cărţi.

Ce v-a stârnit interesul pentru tarot?
În vara anului 2003, m-a dus o prietenă la o ghicitoare, la un festival în Helsingborg, Suedia. Mi-a etalat cărţile pe-un an şi mi-a spus nişte lucruri care s-au dovedit a fi corecte. De exemplu, mi-a spus că în noiembrie voi lucra undeva unde o să vând lucruri şi o să încasez bani şi că în martie anul viitor voi începe să câştig bani buni. Eu terminam Facultatea de sociologie şi nu puteam să-mi imaginez că-mi voi deschide magazinul online de bijuterii şi nu am dat doi bani pe divinaţia ei, până lucrurile s-au desfăşurat cam aşa cum a spus ea. A fost atât de aproape de adevăr, încât mi-a trezit curiozitatea. Am realizat, învăţând tarotul, că am negat ceva care este important - că există forţe nevăzute, inexplicabile, misterioase, şi că trebuie să învăţăm să trăim cu acest mister. Suntem oameni mai întregi când îl acceptăm, şi asta nu înseamnă că trebuie neapărat să începem să ne interesam de tarot sau divinaţie, ajunge să începem să meditam.

Carmen Lupan s-a născut la Putna (Suceava). Când avea 13 ani, părinţii au emigrat în Suedia, unde a rămas 21 de ani. Din 2008, locuieşte în Spania.

A consemnat  Ştefana CZELLER



 

Urmareste-ne si pe canalul nostru de WhatsApp

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Comentarii

nela

Apr 01, 2021

vreau sa styu ce viitor am de și am probleme de sănătate de am un partener antr o relație stabilă momentan dar gândurile mele sunt că eu să mă despart de el simt că nu i atracție chimie antre mn și el

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:39

Bancul  Zilei

12:56

1. Denumirea, adresa, numarul de telefon, numarul de fax si adresa de e-mail ale autoritatii contractante: Comuna Roma, comuna Roma, sat Roma, Str. Brazilor nr. 54, judetul Botosani, telefon 0231/544.622, fax 0231/565.978, e-mail: primaria.roma@yahoo.ro, cod fiscal 3372114. 2. Denumirea, adresa, numarul de telefon, numarul de fax si adresa de e-mail ale biroului de la care se poate solicita documentatia de atribuire. Daca este cazul, costul si conditiile de plata in vederea obtinerii documentatiei de atribuire: Biroul Achizitii Publice, din cadrul Comunei Roma, cu sediul in comuna Roma, sat Roma, Str. Brazilor nr. 54, judetul Botosani, telefon 0231/544.622, fax 0231/565.978, e-mail: primaria.roma@yahoo.ro, cod fiscal 3372114. Documentatia de atribuire in format electronic este pusa de catre Autoritatea Contractanta cu titlu gratuit la dispozitia ofertantilor care au inaintat o solicitare in acest sens. 3. a) Locul prestarii serviciilor: Comuna Roma, cu satele apartinatoare Roma si Cotargaci, judetul Botosani. b) Obiectul concesionarii; natura si dimensiunea prestarilor: Serviciul de utilitate publica de distributie a gazelor naturale in Comuna Roma, cu satele apartinatoare Roma si Cotargaci, judetul Botosani, conform art. 8 H.G.209/2019. c) Termenul de finalizare sau durata contractului: 49 de ani. 4. a) Termenul de depunere a ofertelor: 20.06.2025, ora 10.00. b) Adresa la care trebuie transmise ofertele: Comuna Roma, Roma, sat Roma, Str. Brazilor nr. 54, judetul Botosani, telefon 0231/544.622, fax 0231/565.978, e-mail: primaria.roma @yahoo.ro. c) Limba sau limbile in care trebuie redactate ofertele: romana. d) Data, ora si locul deschiderii ofertelor: 20.06.2025, ora 11.00, Comuna Roma, comuna Roma, sat Roma, Str. Brazilor nr. 54, judetul Botosani. 5. Conditiile personale, tehnice si financiare pe care trebuie sa le indeplineasca ofertantii: conform documentatiei de atribuire. 6. Criterii utilizate la atribuirea contractului: conform documentatiei de atribuire. 7. Dupa caz, procentajul minim din lucrari care trebuie acordat partilor terte: conform documentatiei de atribuire. 8. Data trimiterii spre publicare a anuntului de participare: 30.04.2025. 9. Denumirea si adresa organismului competent de rezolvare a contestatiilor si, dupa caz, de mediere. Informatii exacte privind termenele de depunere a contestatiei si, dupa caz, denumirea, adresa, numarul de telefon, numarul de fax si adresa de e-mail ale biroului de la care se pot obtine aceste informatii: Tribunalul Botosani, Sectia de Contencios -Administrativ, cu sediul in orasul Botosani, Str. Maxim Gorki nr. 8, judetul Botosani, telefon 0231/511.739, fax 0231/531.832, email: tr-botosani@just.ro.
Orasul Harlau clarifica regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul fiscal, adresa, numarul de telefon, telefax si/sau adresa de e-mail ale persoanei de contact: Orasul Harlau, cu sediul in orasul Harlau, Str. Musatini nr.1, judetul Iasi, telefon/fax 0232/720.412/ 0232/720.777, e-mail: primariahirlau @yahoo.com, juridic@ primaria- hirlau.ro, cod fiscal 4541190. Reglementari legale privind acordarea de finantare nerambursabila: In baza Legii nr. 350/2005 privind regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit de interes general, cu modificarile si completarile ulterioare si H.C.L. Harlau nr. 27/26.03.2025 privind aprobarea bugetului pe anul 2025. Perioada de finantare: anul 2025. Suma totala alocata de la bugetul local este de 160.000 Lei si se aloca in intregime pentru domeniul Sport. Criteriile de acordare a finantarilor nerambursabile sunt cele prezentate in Regulamentul Orasului Harlau aprobat prin H.C.L. Harlau nr. 53/27.04.2017 privind regimul finantarilor nerambursabile alocate de la bugetul local pentru activitatile nonprofit de interes local, cu modificarile si completarile ulterioare. Documentatia pentru elaborarea si prezentarea propunerilor de proiecte/ programe se poate obtine de pe site-ul: www.primaria hirlau.ro. Documentatia de solicitare a finantarii nerambursabile se poate descarca de pe site-ul autoritatii contractante: www.primaria hirlau.ro sau se poate procura de la sediul Orasului Harlau, Harlau, Str. Musatini nr. 1, judetul Iasi. Data-limita pentru depunerea propunerilor de proiecte: 15.05.2025, ora 14.00, la Compartimentul Registratura al Orasului Harlau, Harlau, Str. Musatini nr. 1, judetul Iasi. Perioada la care se desfasoara selectia de proiecte, verificarea eligibilitatii, a indeplinirii criteriilor referitoare la capacitatea tehnica si financiara si evaluarea propunerilor de proiecte este: 16.05.2025 -19.05.2025.
Comuna Racaciuni, judetul Bacau, clarifica regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit de interes general Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul fiscal, adresa, numarul de telefon, telefax si/sau adresa de e-mail ale persoanei de contact: Comuna Racaciuni, cu sediul in comuna Racaciuni, sat Racaciuni, Str. Stefan cel Mare nr. 136, judetul Bacau, telefon 0234/251.212, fax 0234/251.586, e-mail: cl_racaciuni@yahoo.com, cod fiscal 4670330. Reglementari legale privind acordarea de finantare nerambursabila: In baza Legii nr. 350/2005 privind regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit de interes general, cu modificarile si completarile ulterioare si Hotararea Consiliului Local al Comunei Racaciuni nr. 09/31.03.2025 privind aprobarea bugetului pe anul 2025. Perioada de finantare: anul 2025. Suma totala alocata de la bugetul local este de 385.000 Lei si se aloca astfel: 15.000 Lei pentru domeniul Sportiv, 50.000 pentru domeniul Social, respectiv 320.000 Lei pentru Culte religioase. Criteriile de acordare a finantarilor nerambursabile sunt cele prezentate in Regulamentul Comunei Racaciuni aprobat prin H.C.L. Comuna Racaciuni nr. 14/31.03.2025 privind regimul finantarilor nerambursabile alocate de la bugetul local pentru activitatile nonprofit de interes local. Documentatia pentru elaborarea si prezentarea propunerilor de proiecte/ programe se poate obtine de pe site-ul Comunei Racaciuni: www.comuna racaciuni.ro. Documentatia de solicitare a finantarii nerambursabile se poate descarca de pe site-ul autoritatii contractante www.comuna racaciuni.ro sau se poate procura de la sediul Comuna Racaciuni, cu sediul in comuna Racaciuni, sat Racaciuni, Str. Stefan cel Mare nr. 136, judetul Bacau. Data-limita pentru depunerea propunerilor de proiecte: 13.05.2025, ora 14.00, adresa: Comuna Racaciuni, cu sediul in comuna Racaciuni, sat Racaciuni, Str. Stefan cel Mare nr. 136, judetul Bacau. Perioada la care se desfasoara selectia de proiecte, verificarea eligibilitatii, a indeplinirii criteriilor referitoare la capacitatea tehnica si financiara si evaluarea propunerilor de proiecte este: 14.05.2025- 15.05.2025.
SUBSCRISA Five Administration SPRL, in calitate de Administrator judiciar al debitoarei R-Agro Falciu SA -in reorganizare, organizeaza in perioada 16.04 -09.05.2025 inclusiv, orele 09:00 -19:00, licitatii publice cu strigare in vederea valorificarii urmatoarelor active mobile aflate in patrimoniul debitoarei, dupa cum urmeaza: -Utilaje agricole lista nr. 1 -pret de pornire peste 9.000 Lei (bunurile se vand individual), pentru care se vor organiza licitatii: -Licitatia nr. 1 in perioada 16 -17.04.2025, termen-limita inscriere: 15.04.2025, ora 12:00; -Licitatia nr. 2 in perioada 29 -30.04.2025, termen-limita inscriere: 28.04.2025, ora 12:00; Licitatia nr. 3 in perioada 07 -08.05.2025, termen-limita inscriere: 06.05.2025, ora 12:00. -Utilaje agricole lista nr. 2 -pret de pornire sub 9.000 Lei (bunurile se vand individual), pentru care se vor organiza licitatii: -Licitatia nr. 1 in perioada 17 -23.04.2025, termen-limita inscriere: 16.04.2025, ora 12:00; -Licitatia nr. 2 in perioada 30.04 -02.05.2025, termen-limita inscriere: 29.04.2025, ora 12:00; Licitatia nr. 3 in perioada 08 -09.05.2025, termen-limita inscriere: 07.05.2025, ora 12:00. Bunurile supuse valorificarii, datele si orele fiecarei licitatii, precum si pretul de pornire la fiecare licitatie se regasesc in listele de bunuri pentru fiecare Pachet si pot fi solicitate Administratorul ui judiciar, la adresa: vanzari@five -advisory.ro. Preturile de pornire ale licitatiilor nu includ TVA, acesta se va adauga dupa caz conform prevederilor legale. Persoanele interesate au obligatia de vizionare a activelor, cu instiintarea prealabila a Administratoru lui judiciar si numai dupa achizitionarea caietului de sarcini. Licitatiile se vor desfasura in perioada mentionata exclusiv online, prin intermediul platformei: www.licitatii -unpir.ro, aceasta presupunand crearea unui cont de participant si validarea acestuia de catre administratorul platformei. Toate detaliile referitoare la modalitatea de participare prin intermediul platformei online mentionate anterior se regasesc in cuprinsul Caietului de sarcini. Orice persoana interesata va avea obligatia achizitionarii caietului de sarcini cuprinzand descrierea bunurilor si a semnarii unui Angajament de confidentiali tate privind procedura de valorificare a activelor cuprinse in caietul de sarcini. Pretul Caietului de sarcini este 595 Lei (TVA inclus) pentru bunurile care au pret de pornire peste 9.000 Lei si de 119 Lei (TVA inclus) pentru bunurile care au pret de pornire sub 9.000 Lei si poate fi solicitat prin e-mail, la adresa: vanzari@five -advisory.ro. Termenul-limita pentru transmiterea documentatiei de participare la licitatie este cel mentionat mai sus, aceasta urmand a fi depusa exclusiv prin mijloace electronice, la adresa de e-mail: vanzari@five-advisory.ro. Documentele transmise prin orice alte mijloace electronice (whatsapp /mms etc.) nu vor fi luate in considerare. Vizionarea activelor se va face numai in baza unei programari prealabile, la nr. 0762978187 sau e-mail: office@r-agro.ro si numai dupa achizitionarea Caietului de sarcini.
„Participarea marilor scriitori la FILIT este meritul personal şi rodul credibilităţii internaţionale a organizatorilor”
07/10/2019 11:02

  „Participarea marilor scriitori la FILIT este meritul personal şi rodul credibilităţii internaţionale a organizatorilor” * dialog cu scriitorul Dan Doboş, directorul Bibliotecii Judeţ ...

„Avem un sistem educaţional secularizat, sincretic, pe alocuri aberant”
05/05/2018 16:15

- Doamna profesor, tocmai aţi participat la Conferinţa Internaţională de Educaţie a Adulţilor. Ce spun specialiştii in domeniu despre starea actuală a actului educaţional şi nu mă refer doar la zona ...

 Mihai Chirica: „Nu poţi doar să ceri. Trebuie să şi oferi”
26/03/2018 05:45

  - Domnule Chirica, social-democraţii participă - şi este uimitor acest lucru, la unul dintre cele mai triste paradoxuri ale timpului nostru. În timp ce trăim in poate cea mai mare criză a ...

 ”Pe vremea comuniştilor aveam personal medical, dar nu aveam aparatură. Astăzi, e invers!”
03/02/2018 04:30

-- Domnule doctor, se implinesc patru decenii de cand Spitalul de recuperare a apărut in viata iesenilor. Sunteti singurul medic rămas in activitate din acele vremuri... Cum a apărut această idee? - Totul ...

Prof. dr. Florin Mitu: „A gândi pozitiv este un element cheie pentru un medic”
12/10/2017 04:45

Despre recuperare cardiovasculară, factorii de risc in bolile cardiovasculare şi ce trebuie să facem ca să ne protejăm inima de evenimente nefericite, dar şi despre alte lucruri interesante, dr. Florin M ...

Marius Oprea: „Niciodată nu este prea tîrziu pentru adevăr şi nici pentru dreptate”
02/10/2017 05:00

- Aţi infiinţat Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului, institut de cercetare aflat sub egida Guvernului. Plecind de la această postură, cum se văd astăzi urmările comunismului şi cum ar treb ...

Prof. univ. dr. Stelian Dumistrăcel: „Un discurs care nu îl respectă pe interlocutor este un discurs pierdut”
19/08/2017 06:00

 Cald, deschis şi mai ales din cale afară de receptiv la tot ceea ce il inconjoară, lingvistul Stelian Dumistrăcel a mărturisit care este cea mai mare implinire pe care i-a oferit-o viaţa la catedră ...

„Orice ar fi, fizica nu se uită”
27/07/2017 05:36

  - De unde pasiunea pentru fizică? - Am trecut prin sistemul de invăţămant ca orice copil obişnuit. La un moment dat, am sesizat că sunt capabil să mă descurc la matematică mult mai bine decat ...

„În viaţă am avut o şansă extraordinară: să fac ceea ce îmi place”
13/07/2017 12:20

În interviul acordat cotidianului „Evenimentul Regional al Moldovei”, dr. Lăcrămioara Stratulat, care ocupă funcţia de director al Complexului Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi ...

Interviu cu Doru Baltag, medicul care alungă durerea cu ajutorul acelor
08/06/2017 05:25

-Domnule doctor, vă propun să pornim pe firul biografiei. Cum de aţi ajuns să practicaţi Medicina? -Traseul alegerii profesiei medicale este destul de liniar. Părintii mei au fost asistenti medicali in l ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei