Carnetele de note ale elevilor trebuie schimbate, însă școlile nu sunt obligate. Ce trebuie să facă părinții
Dimensiune font:
Carnetele nu trebuie schimbate în mod obligatoriu
"Am văzut și eu niște reacții pe rețelele de socializare și pe grupurile de părinți referitoare la carnetele de note. Numai că, vedeți voi, în Ordin scrie că aceste carnete trebuie schimbate, însă dacă studiem cu atenție documentele putem să observăm că acest lucru nu este unul obligatoriu", declară președintele Federației.
Așadar, părinții pot să stea liniștiti, pentru că elevii care vor deține în continuare carnete de note vechi nu vor putea fi sancționați.
Ce pot să facă școlile
Cu toate că școala nu este obligată să achiziționeze carnete elevilor, sunt mulți directori de unități de învățământ care recurg la acest lucru, tocmai pentru a-i scuti de o grijă pe părinți.
Ads
Potrivit legii, școala are posibilitatea să achiziționeze carnete din buget, de la capitolul "alte bunuri și servicii".
"Sper că nu sunt prea mulți acei directori și diriginți care nu vor să îi ajute pe părinți. Carnetele pot fi ușor cumpărate de către unitatea de învățământ din bugetul propriu.
Prețul unui carnet este în jurul sumei de 1 leu, deci nu vorbim despre niște costuri mari. Și carnetele noi s-au achiziționat, în special, pentru cei care încep ciclul primar, gimnazial. Sub nicio formă pentru cei care sunt deja în școală și nu au carnet", a explicat Iulian Cristache.
Schimbări și în privința cataloagelor
Peste 700 de unități școlare din România au intrat, anul acesta, într-un program-pilot implementat de Ministerul Educaţiei, și au fost nevoite să renunțe la catalogul clasic și să opteze pentru cel electronic.
Introducerea catalogului electronic va reprezenta un obstacol în calea elevilor care obișnuiau să chiulească de la ore, deoarece de acum părinții vor avea acces online la întreaga situație a copiilor, în timp real.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau