Debutul noului an școlar 2021-2022 în Iași! Conducerea Inspectoratului Școlar a prezentat întreaga situație a învățământului din județ.
Dimensiune font:
De luni, 13 septembrie, va debuta noul an școlar 2021 – 2022. Prof. Luciana Antoci, inspectorul general de la Inspectoratul Școlar Județean Iași, a prezentat toate detaliile privind situația din învățământul ieșean. La nivelul județului Iași sunt aproximativ 20 de unități școlare pentru care nu a fost încă emisă autorizația sanitară de funcționare
Situația noului an școlar 2021-2022 a fost prezentată și analizată în cele mai mici detalii de conducerea Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Iași. Prof. Luciana Antoci, șefa ISJ Iași, a prezentat situația din învățământ la nivelul județului, date referitoare la numărul de unități școlare ce vor fi deschise, dar și cele pentru care încă se așteaptă eliberarea autorizațiilor sanitare. De asemenea, conducerea ISJ Iași a prezentat și detalii referitoare la situația vaccinărilor anti-Covid din școlile ce vor fi deschise în localitățile din județ
Probleme în 20 de unități în noul an școlar 2021-2022
Conducerea ISJ Iași a arătat și care sunt problemele cu care se confruntă școlile în debutul noului an școlar.
„A scăzut numărul școlilor sensibile, cu clădiri care nu au autorizație sanitară de funcționare. Sunt aproximativ 20 de astfel de școli pentru care nu există autorizație. Un număr semnificativ de unități de învățământ au întrerupt această autorizație, condiționați fiind directorii de începerea unor proiecte, a unor investiții importante în școlii. Sunt situații în care nu există documente importante pentru un asemenea proces. Până nu există o soluționare în instanță, autoritatea locală nu poate obține demersurile pentru autorizație”, a menționat prof. Luciana Antoci, șefa ISJ Iași.
Școli aflate în așteptare. Primăriile nu au bani pentru reabilitare
Conducerea ISJ Iași a prezentat și alte aspecte legate de debutul noului an școlar 2021-2022 din județ.
„Sunt circa 20 de unități de învățământ pentru care nu există proiecte de reabilitare, unde autoritatea publică locală nu a reușit să obțină investiții pentru a rezolva problema. Sunt cazuri izolate, cu grupuri sanitare exterioare, chiar dacă sunt modernizate. Sunt și situații cu grupuri sanitare la interior, care însă nu sunt racordate la apă curentă”, a mai transmis șefa ISJ Iași. În municipiul Iași, din 13 septembrie 2021, vor fi introduse și curse speciale de autobuze și tramvaie ale Companiei de Transport Public (CTP) pentru elevi.
Echipe mobile de vaccinare anti-Covid în școlile din Iași
Conducerea ISJ Iași a mai menționat și faptul că circa 55 la sută dintre angajații din sistemul de învățământ s-au vaccinat împotriva Covid-19.
„Începe anul școlar în context pandemic. La Iași, 55 la sută dintre angajații din sistem sunt vaccinați în acest moment cu schemă completă. Vorbim despre un procent sensibil mai mare, peste 56 la sută, în cazul cadrelor didactice. Pentru personalul auxiliar este un procent sub media națională, 60 – 61 la sută. Ne dorim ca încă de la începutul intervalului de cursuri să trimitem echipe mobile în școli. Vor ajunge echipe mobile în toate unitățile, dispuse să vaccineze elevii de peste 12 ani, cu acordul părinților, dar și pe cei angajați în școală”,a mai spus prof. Luciana Antoci.
Elevii de la Liceul „Cantemir” vor învăța la Liceul „Alecsandri”
Conducerea Inspectoratului a arătat și faptul că în două unități de învățământ cursurile din anul școlar 2021-2022 se vor desfășura în condiții speciale. Prof. Luciana Antoci a prezentat situația de la Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir”, unitate aflată în reparații, elevii urmând să învețe la Liceul „Vasile Alecsandri”.
„Luni, 13 septembrie 2021, vom debuta cu prezență fizică în fiecare unitate de învățământ din județul Iași. Sunt 2 cazuri speciale în județul Iași. Liceul Teoretic «Dimitrie Cantemir» a intrat în reparații capitale în acestă vară. După mai multe variante, alături de Primărie, am decis ca o parte a elevilor, cei de vârstă mică, să învețe în spațiile situate într-un tronson care nu a intrat în șantier. Cei de liceu vor învăța după-amiază la Liceul «Vasile Alecsandri»”, a mai spus șefa ISJ Iași.
Aceasta a prezentat și situația din comuna Golăiești, unde este o situație asemănătoare.
„În cazul Golăiești, colegii mei au fost în școală, au verificat fiecare spațiu. Școala este într-un proces de reabilitare de mai mulți ani. Suntem în faza în care câteva clase vor învăța în altă parte, în clădirea Căminului Cultural. Sunt spații amenajate corect. Parte dintre ele permit o distanțare a elevilor mult mai generoasă. Ne-am asigurat că elevii pot merge în spații amenajate corespunzător”, a precizat șefa ISJ Iași.
„În acest an şcolar în reţeaua de educaţie ieşeană sunt 222 de şcoli la care se adăugă şcolile arondate. Luni, 617 de unități unde se va începe şcoala cu prezenţa fizică. Sunt câteva schimbări, 4 şcoli au fost arondate altor şcoli pentru că numărul elevilor a scăzut sub 300.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau