Educație la puterea a doua – povestea Școlii Româno-Britanice din Suceava
Dimensiune font:
Sistemul educațional din România este de cele mai multe ori un subiect de dezbateri în țara noastră, în special pentru părinții care își doresc mai mult pentru copiii lor și vor ca cei mici să se bucure de modalități de predare moderne, care să îi pregătească în mod eficient pentru viitor. Vera Paraschiv este una dintre mamele care și-au dorit mai mult decât putea oferi programa școlară românească pentru copilul ei, drept pentru care a înființat prima Școală Româno-Britanică din orașul în care locuiește. Curioși să aflăm cum a reușit să transforme dorința de a le oferi copiilor din Suceava un viitor mai bun, am făcut o vizită la Școala Româno-Britanică din Suceava, pe care o conduce începând cu anul 2019.
„Fiind o mamă cu simț pragmatic și bine informată despre diversitatea metodelor educaționale, am resimțit din plin nevoia unei alternative pentru educația copilului meu. Am fost conștientă că oferta nu era foarte diversă în orașul meu, așa că decizia de a deveni antreprenor și de a pune bazele primei Școli Româno-Britanice din Suceava a venit, oarecum, natural”, ne-a spus Vera.
Cum arată Școala Româno-Britanică?
În primul rând, mediul este unul cald, colorat și prietenos, în care profesorii au la îndemână toate instrumentele necesare pentru a-i ajuta pe copii să se transforme în persoane responsabile, apte să analizeze realitățile din jur și să elaboreze proiecte în care creativitatea și cunoștințele se îmbină în mod echilibrat. Totodată, am descoperit o echipă de profesioniști care acordă o atenție deosebită modului în care cei mici își dezvoltă abilitățile de comunicare, încurajându-i să fie independenți și disciplinați, deopotrivă.
„Școala noastră face parte din Rețeaua Națională de Școli Româno-Britanice ce completează cu succes curriculumul național românesc și asigură elevilor săi o dezvoltare optimă din punct de vedere cognitiv, relațional, fizic, emoțional și al abilităților de viață. Cu alte cuvinte, întreaga echipă de profesori se concentrează pe aplicarea acelor tehnici de predare care îi ajută pe copii să atingă potențialul intelectual maxim, dar și să își descopere și latura creativă”, ne-a explicat Vera.
Școala Româno-Britanică din Suceava a reprezentat pentru Vera Paraschiv o investiție substanțială. Resursele financiare, spune ea, au fost asigurate de un concurs dedicat afacerilor la început de drum: „Chiar dacă vorbim despre o școală, trebuie să o privim ca pe o afacere. Ca orice business aflat la început de drum, finanțarea este una dintre nevoile esențiale, așa că am înscris ideea noastră în programul factory by RAIFFEISEN BANK. Planul nostru a primit votul de încredere al experților din juriul factory, iar acest lucru ne-a permis, ca la scurt timp de la participare, să accesăm fondurile necesare și apoi să ne pregătim să inaugurăm prima clasă de elevi a Școlii Româno-Britanice din Suceava”, a adăugat coordonatoarea proiectului.
Din experiența Verei Paraschiv, programul factory by RAIFFEISEN BANK este dedicat antreprenorilor care vor să își transforme o idee într-o afacere adevărată, ori au un startup pe care vor să îl ducă la nivelul următor. Participarea la concursul de idei are o serie de beneficii, bancare și nu numai.
„Participarea la programul factory by RAIFFEISEN BANK a fost una dintre primele acțiuni întreprinse în construirea acestui proiect. Am înscris proiectul cu scopul de a lua un credit în condiții avantajoase, pentru înființarea școlii, însă această experiență mi-a adus mai mult decât resursele financiare necesare. Am învățat cum să construiesc un plan de business și cum să investesc eficient în acest proiect. În plus, sesiunile de mentorat m-au ajutat să descopăr noi oportunități pentru Școala Româno-Britanică din Suceava”, povestește Vera.
Așadar, dacă ai și tu un business aflat la început de drum, intră pe www.raiffeisenfactory.ro și află cum îți poți transforma ideea într-o afacere de succes.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau