Simulare la Evaluarea Națională, subiecte la Matematică
Dimensiune font:
Subiectele date la simularea Evaluării Naționale de către elevii de clasa a VIII-a, la proba de Matematică, au avut un timp de rezolvare de 120 de minute de la primire.
Proba a început, la ora 09:00 și s-a încheiat în jurul orei 11:00.
Structurate pe 3 subiecte, fiecare punctate cu 30 de puncte și 10 puncte acordate din oficiu, exercițiile de la Matematică pot fi văzute mai jos, în articol. Subiectul I este format din itemi obiectivi, de tip grilă, la fel și subiectul al II-lea. Pentru subiectul al III-lea rezolvările se puteau scrie și argumenta pe foaia de examen, în dreptul problemei, scrie Edupedu,care a publicat și subiectele date la Matematică.
Simulare Evaluare Națională 2022
Elevii claselor a VIII-a au susținut marţi proba scrisă la Matematică, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei.
Elevii din partea minorităţilor naţionale vor susţine miercuri proba la Limba şi literatura maternă. Rezultatele vor fi comunicate pe 14 aprilie. Probele încep la ora 9,00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8,30.
Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Subiectele sunt elaborate pe baza conţinuturilor şi competenţelor asociate acestora, conform programelor aprobat prin ordin de ministru.
Obiectivele simulării sunt familiarizarea elevilor cu rigorile unui examen real şi optimizarea rezultatelor obţinute de către elevii din învăţământul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale/liceale.
Rezultatele obţinute de elevi la simulare sunt analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ în care acestea s-au desfăşurat, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare. Rezultatele obţinute la simulare nu se contestă şi nu se trec în catalog.
Citește și Noua structură a anului școlar. Se renunță la semestre și trimestre, se trece la module
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat noua structură a anului școlar, care va avea module de învățare de 6-7-8 săptămâni, alternate cu vacanțe scurte, potrivit declarațiilor de presă susținute la finalul ședinței de Guvern.
Se renunță la semestre și trimestre și se introduce anul școlar cu cinci module de învățare. O altă premieră este săptămâna „mobilă” de vacanță, în luna februarie.
Propunerea agreată, a spus ministrul Sorin Cîmpeanu, după consultări, a fost ca școala să înceapă pe data de 5 septembrie, cu un prim modul de învățare.
După o perioadă de câteva săptămâni, în data de 24 octombrie, elevii ar urma să intre în vacanță, a zis ministrul. Săptămâna 24 - 30 octombrie va fi prima vacanță, acordată tuturor elevilor și preșcolarilor. Citește continuarea aici!
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau