3 avantaje ale rețelelor sociale
Dimensiune font:
De-a lungul timpului, rețelele de socializare au căpătat o importanță majoră în viața fiecăruia dintre noi. Un mod ingenios de comunicare, platformele sociale au devenit modul preferat de interacțiune umană și de petrecere a timpului liber. Conform unui studiu publicat de site-ul Statista, la nivel mondial, oamenii își petrec, în medie, aproximativ 145 de minute pe zi urmărind postările create pe diferite platforme sociale.
Ce sunt rețelele sociale
Cu siguranță, rețelele sociale joacă un rol activ în viața noastră, dar cum sunt definite, mai exact, aceste platforme care reușesc să atragă pe loc curiozitatea celor din jur? Ei bine, fiecare platformă socială are ca scop dezvoltarea conexiunilor interpersonale între indivizi, având la bază interesele lor comune. Întrucât fiecare structură socială se ocupă cu o ramură proprie (distribuirea fotografiilor, a filmelor, legarea de prietenii sau dezvoltarea profesională), orice persoană își poate găsi, cu ușurință, un loc preferat de petrecere a timpului liber. Astfel, navigarea în mediul online poate aduce o serie de beneficii clare pentru fiecare utilizator.
Conectivitate în timp real
Oamenii au nevoie de menținerea relațiilor sociale pentru a se dezvolta într-un mod armonios. Platformele sociale pun la dispoziție o mulțime de variante, prin care activitatea socială a unui individ poate crește. Chiar dacă distanța dintre două persoane se întinde pe sute de kilometri, comunicarea se produce aproape instantaneu, singurul lucru necesar fiind o conexiune la internet.
Prin intermediul rețelelor sociale, relațiile pot fi menținute mai simplu, tocmai datorită conectivității în timp real, care se poate realiza după orice dispozitiv inteligent. În acest fel, barierele de comunicare sunt înfrânte, iar informația circulă mai repede prin membrii unei rețele.
Libertate de exprimare
Modalitatea de exprimare depinde de personalitatea fiecărui individ. Astfel, platformele sociale permit transmiterea ideilor și a gândurilor sub orice formă. Cu alte cuvinte, o persoană care dezvoltă un comportament timid și anxios în mod normal își poate împărtăși emoțiile și gândurile sub protecția anonimatului, lucru ce poate fi de ajutor în creșterea stimei de sine.
Mai mult, în momentul în care cuvintele au nevoie de un pic de ajutor în procesul de exprimare a unei idei, intră în scenă așa-numitele emoticoane. De cele mai multe ori, aceste imagini înlocuiesc, într-o proporție considerabilă, cuvintele folosite într-un mesaj, pentru că simbolurile reușesc să prezinte esența mesajului.
Divertisment de calitate
Pe lângă faptul că informația se transmite cu o rapiditate de invidiat între persoanele din întreaga lume, rețelele sociale sunt o excelentă sursă de divertisment. O bună ieșire din cotidian, în ultima perioadă, telefonul, tableta și calculatorul au devenit sursa de legătură directă dintre utilizator și internet, facilitând accesul.
Fie că ne referim la publicarea filmulețelor amuzante, interactive ori educaționale, a fotografiilor care arată diverse ipostaze ale persoanelor cunoscute sau a ofertelor de angajare, rețelele sociale au reușit să schimbe definitiv comportamentul oamenilor.
Cum au reușit platformele sociale să revoluționeze lumea în care trăim? Prin nivelul crescut de informație pus la dispoziție, disponibil la o simplă apăsare a unui buton. Deoarece oamenii au nevoie de o distracție în puținul timp liber, social media se ocupă, cu succes, de realizarea acestei sarcini.
Sursă foto: Unsplash.com
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau