4 obiceiuri alimentare prin care poți să reduci inflamația din organism, potrivit nutriționiștilor
Dimensiune font:
Dacă ai probleme cu inflamația din organism o poți ameliora printr-o alimentație adecvată sau îi poți înrăutăți simptomele dacă mănânci ceea ce nu trebuie. Iată 4 obiceiuri alimentare prin care poți să reduci inflamația din organism
Unul dintre aspectele pe care trebuie să le urmărești este valoarea proteinei reactive C, atunci când vine vorba de inflamație. Dacă aceasta este mare este clar că organismul tău se luptă cu un nivel mare al inflamațiilor.
Proteina reactivă C este o proteină care este produsă în ficat atunci când organismul se luptă cu inflamații, potrivit Mayo Clinic.
Obiceiuri alimentare prin care poți să reduci inflamația din organism
Specialiștii de la Cleaveland Clinic avertizează că poate fi mai mult de atât. Este semnul unor infecții și a unor posibile boli autoimune. De asemenea, proteina reactivă C mărită poate fi asociată cu probleme de metabolism cum ar fi obezitatea, trigliceride mărite, hipertensiune, nivel mărit al glucozei în sânge, colesterol mărit.
Potrivit EatThis.com poți să scazi valoarea proteinei reactive C printr-o alimentație sănătoasă și implicit rezultatul va fi că inflamațiile din corp vor scădea. În felul acesta vei scăpa de o mulțime de probleme de sănătate asociate lor.
Consumă cu regularitate alimente bogate în omega 3
Fructele de mare și peștii sunt unele dintre alimentele cele mai bogate în acizi grași omega 3. Specialiștii recomandă să consumi în special somon, macrou, anșoa și hering pentru că sunt au un aport cu adevărat semnificativ de acizi grași omega 3
Acizii grași omega 3 sunt esențiali pentru o alimentație sănătoasă, în special atunci când la nivelul organismului există un nivel ridicat al inflamațiilor. Ei au rolul de a inhiba procesele pre-inflamatoare. Pentru ca acest lucru să se întâmple trebuie să consumi de minimum 2 ori pe săptămână tipurile de pește. Vei reduce riscul de apariție a bolilor cardiovasculare și a diabetului.
Dacă nu îți place să mănânci pește poți alege alimente vegetale bogate în omega 3. Le poți consuma și dacă nu incluzi în dieta ta somon, macrou sau alt tip de pește. Ele au avantajul de a avea și un aport semnificativ de proteine, fibre și microunutrienți de origine vegetală. Semințele de chia, de in sau nucile fac parte din această categorie.
Evită alimentele prăjite
Alimentele prăjite trebuie evitate din mai multe motive. Unul dintre ele este că sunt responsabile pentru declanșarea reacțiilor inflamatorii din organism. Faptul că sunt gătite în ulei încins la temperaturi foarte înalte duce la creșterea cantității de grăsimi trans.
Acestea sunt asociate cu un nivel ridicat de colesterol LDL. Acesta este considerat rău pentru organism, în special pentru sănătatea inimii.
În plus, alimentele prăjite sunt de multe ori bogate în sodiu și sunt consumate alături de sosuri bogate și ele în sare și zahăr.
Consumă fructe și legume
Fructele și legumele sunt bogate în fibre, microunutrienți, antioxidanți—vitamina C, antocianine, betacaroten, licopen
Toate acestea ajută la combaterea inflamațiilor din corpul tău. Pentru că o singură legumă sau un singur fruct nu poate conține toată gama de micro și macronutrienți este bine să incluzi în dieta ta cât mai multe și mai diverse.
Sunt atât de versatile încât pot fi consumate crude, fierte, coapte, la cuptor sub formă de sucuri, smoothie, salate, supe, tocănițe, sandviciuri, garnituri.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau