5 lucruri de luat în considerare pentru a cumpăra Smart TV-ul potrivit pentru tine

26

Dimensiune font:

| 22-11-2022 11:24

Cumpărarea unui Smart bun poate părea cel mai simplu lucru din lume. Găsești un televizor, plătești și îl iei acasă, nu? Cu toate acestea, lucrurile nu sunt întotdeauna atât de simple.

Există o gamă largă de televizoare, fiecare cu o combinație unică de tehnologii, ceea ce înseamnă că pentru a găsi televizorul potrivit va fi nevoie de mai mult efort decât ai putea crede.

Fie că ești în căutarea unui nou TV Smart special pentru a urmări meciuri sportive, pentru a urmări un serial Netflix în dormitor sau doar pentru a-ți ține companie ascultând muzică, nu există un ecran unic pentru toți.

1. Dimensiunea ecranului

Gama de dimensiuni a ecranelor disponibile în prezent este imensă, de la 14 inci la peste 100 de inci. Deci, cum știi care este dimensiunea potrivită pentru tine?

Există câteva dimensiuni comune. Se poate spune că dimensiunea de 55 de inci este cea mai frecventă dimensiune TV Smart în prezent, ceea ce înseamnă că majoritatea televizoarelor noi sunt disponibile într-un model de 55 de inci.

TV Smart de 65 de inci sunt, de asemenea, la mare căutare, iar apoi urmează dimensiunile de 75 de inci și peste, deși vei avea nevoie de mult spațiu pentru a le încadra.

Dimensiunile mai mici, cum ar fi cele de 32 și 40 de inci, sunt mai ușor de montat în spații mai mici și nu vor domina atât de mult casa.

2. Montaj pe perete

În primul rând, nu uita că televizorul va fi fixat pe perete și, prin urmare, va fi puțin mai departe de canapea, așa că este posibil să vrei să mărești dimensiunea ecranului.

În al doilea rând, ia în considerare televizoarele concepute pentru a fi utilizate cu suporturi cu profil ultra-redus, astfel încât să iasă cât mai puțin posibil în afară de perete.

Deoarece multe televizoare nu sunt livrate cu suporturi de perete incluse, va trebui să le cumperi separat.

3. Tehnologii de ecran

Există două tipuri de tehnologie de ecran pe care trebuie să le înțelegem: LCD și OLED.

Televizoarele LCD/LED utilizează panouri de pixeli cu cristale lichide iluminate de surse de lumină externe. Cristalele lichide se rotesc pentru a lăsa să intre cantitatea de lumină necesară pentru a ilumina corect imaginile, iar filtrele externe creează culoarea.

Principalele avantaje ale televizoarelor LCD sunt luminozitatea, accesibilitatea și durabilitatea. Principalele dezavantaje ale acestora sunt unghiurile de vizualizare limitate și dificultățile de control al luminii din imagine, din cauza utilizării unor surse de lumină externe.

Un punct cheie de luat în considerare dacă decizi să cumperi un televizor LCD este modul în care este iluminat panoul LCD, deoarece acest lucru poate avea un impact important asupra contrastului de care este capabil ecranul.

Unele folosesc lumini montate pe margine, care trec pe marginea ecranului (cunoscute și sub denumirea de panouri iluminate pe margine), în timp ce altele folosesc lumini montate direct în spatele ecranului.

În general, televizoarele cu lumini în spatele ecranului oferă un contrast mai bun decât modelele iluminate lateral. Dar aceste modele nu au, în general, un design la fel de subțire, tind să coste mai mult și adesea consumă mai multă energie.

Televizoarele OLED utilizează un sistem de fosfori organici în pixeli autoemisivi pentru a permite fiecărui pixel să genereze propria lumină, complet independent de vecinii săi. Acest lucru permite un contrast și o precizie a luminii mult superioare celor pe care le poți obține chiar și cu cel mai avansat televizor LCD.

Aceasta înseamnă, de asemenea, că televizoarele OLED pot fi privite din unghiuri de vizualizare mult mai largi decât televizoarele LCD, fără reducerea culorii sau a contrastului. Aceste caracteristici au făcut ca OLED să fie popular.

Însă, deși prețurile au scăzut în ultimii ani, acestea sunt în continuare mult mai scumpe decât televizoarele LCD obișnuite. De asemenea, în prezent, televizoarele OLED nu pot fi la fel de luminoase ca televizoarele LCD, ceea ce ar putea deveni o problemă în cazul conținutului HDR.

4. Rezoluție și HDR

În prezent, există două rezoluții din care poți alege TV Smart: Ultra HD (cunoscută și sub numele de 4K) și HD.

Televizoarele Ultra HD au 3840 x 2160 pixeli, în timp ce televizoarele HD au 1920 x 1080 pixeli. Acest lucru înseamnă că televizoarele Ultra HD au de patru ori mai mulți pixeli decât televizoarele HD, astfel încât pot oferi imagini cu o rezoluție mult mai mare.

Având în vedere că sursele 4K native încep să devină tot mai frecvente și că prețurile televizoarelor 4K sunt în scădere, îți recomandăm în general să cumperi un televizor 4K chiar dacă nu ai acces la conținut 4K, mai ales dacă ai în vedere un televizor de 50 de inci sau mai mare.

Iar televizoarele HDR (High Dynamic Range) pot produce imagini care conțin mult mai multă luminozitate și contrast decât televizoarele obișnuite, cu condiția ca acestea să primească conținut HDR care conține aceste date suplimentare de luminanță.

5. Conexiuni și porturi

În prezent, principalele conexiuni pe care ar trebui să le cauți la un TV Smart sunt HDMI, porturi USB și suport multimedia.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
Bancul Zilei

05:12

1. Informatii generale privind concedentul, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Ion Neculce, cu sediul administrativ in sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, telefon 0232/710.880, email: office@primaria- ionneculce.ro, cod fiscal 4541050. 2. Informatii generale privind obiectul concesiunii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie concesionat: -teren in suprafata de 2.539 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr.cadastral 62719, Carte funciara 62720; -teren in suprafata de 2.539 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr. cadastral 62720, Carte funciara 62720; -teren in suprafata de 1.374 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr.cadastral 62721, Carte funciara 62721; -teren in suprafata de 1.165 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr. cadastral 62722, Carte funciara 62722; ce apartin domeniului privat al Comunei Ion Neculce, conform caietului de sarcini, O.U.G. nr. 57/03.07.2019 si H.C.L. al Comunei Ion Neculce nr. 94/17.10.2024. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, la sediul institutiei sau electronic, prin e-mail: office@primaria- ionneculce.ro. 3.2. Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Registratura Comunei Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: Gratuit. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 18.11.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 26.11.2024, ora 16.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, Registratura. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: un exemplar. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.11.2024, ora 09.30, Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi -etajul I -Sala de sedinte. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Iasi, Iasi, Str. Elena Doamna nr. 1A, judetul Iasi, telefon 0332/403.647, fax 0332/435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 01.11.2024.
1. Informatii generale privind concedentul, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Ion Neculce, cu sediul administrativ in sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, telefon 0232/710.880, email: office@primaria- ionneculce.ro, cod fiscal 4541050. 2. Informatii generale privind obiectul concesiunii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie concesionat: -teren in suprafata de 4.250 mp, situat in extravilanul satului Razboieni, comuna Ion Neculce, nr. cadastral 62548, Carte funciara 62548; -teren in suprafata de 3.080 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr.cadastral 61364, Carte funciara 61364; ce apartin domeniului privat al Comunei Ion Neculce, conform caietului de sarcini, O.U.G. nr. 57/03.07.2019 si H.C.L. al Comunei Ion Neculce nr. 89/27.07.2023. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, la sediul institutiei sau electronic, prin e-mail: office@primaria- ionneculce.ro. 3.2. Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Registratura Comunei Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: Gratuit. 3.4.Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 18.11.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 26.11.2024, ora 16.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, Registratura. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: un exemplar. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.11.2024, ora 09.30, Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi -etajul I -Sala de sedinte. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Iasi, Iasi, Str. Elena Doamna nr. 1A, judetul Iasi, telefon 0332/403.647, fax 0332/435.700, e-mail: tr-iasi-reg @just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 01.11.2024.
Cum să nu cazi în capcanele de Black Friday! Sfaturi pentru cumpărători
08/11/2024 14:52

Cum să nu cazi in capcanele de Black Friday! Sfaturi pentru cumpărători Desi Black Friday aduce cu sine reduceri atractive, este important să fim constienti de capcanele din spatele ofertelor. Unele dintre ...

Simfonia minții. Puterea vindecătoare a muzicii
08/11/2024 10:35

Muzica, o artă universală ce transcende barierele culturale si lingvistice, are un impact profund asupra creierului uman. De-a lungul timpului, numeroase studii au evidentiat multiplele beneficii ale muzicii ...

Ce efect are mariajul asupra barbaţilor?
06/11/2024 13:23

Ce efect are mariajul asupra barbaţilor? Mariajul reprezintă un pas important in viata fiecăruia, unul care de bicei aduce cu sine schimbări majore in stilul nostru de viată. Asadar, ne poate ajuta mariaj ...

Misterioasele tuneluri de sub Marea Neagră care leagă România de Turcia
05/11/2024 11:56

Misterioasele tuneluri de sub Marea Neagră care leagă Romania de Turcia Într-o cronică, scrisă inaintea Primului Război Mondial, este relatată o poveste stranie in care se vorbeste despre cum tă ...

Durerea de care nu scapă nimeni - dorul. Ghid de supraviețuire în caz de dor
05/11/2024 10:31

Durerea de care nu scapă nimeni - dorul. Ghid de supravietuire in caz de dor O caracteristică unică pe care o are dorul este că mereu ne aduce aminte de nevoia de a simti emotii plăcute, de a petrece m ...

  Bârfa și efectele sale sociale, psihologice și economice
04/11/2024 17:17

Barfa, privită de unii ca o plăcere vinovată si de altii ca un viciu de evitat, este o activitate umană veche de cand lumea, iar efectele sale se răsfrang asupra societătii intr-un mod mai complex decat a ...

România - leagănul civilizaţiei umane
04/11/2024 16:08

Romania - leagănul civilizaţiei umane Acum mai bine de 10.000 de ani, zona geografică in care se află Romania de astăzi era considerată vatra lumii, locul unde a inceput cu adevărat civilizatia umană. ...

Botine elegante pentru birou: selecția perfectă pentru un look profesional.
04/11/2024 10:46

Botine elegante pentru birou: selectia perfectă pentru un look profesional Botinele elegante sunt piesa esentială care imbină stilul si profesionalismul in garderoba de birou. Confortabile si usor de asorta ...

Viespea care poate consuma alcool toată săptămâna fără să se îmbete
01/11/2024 15:20

Potrivit unui studiu nou, viespile extreme au o tolerantă uimitoare la alcool. Ce au descoperit oamenii de stiintă despre viespile orientale? Consumul de cantităti mici de alcool este destul de comun in lum ...

Coarnele - fructele uitate ale copilăriei
01/11/2024 14:48

Cornul sau cornul european (Cornus mas) este o specie de plante nativă sudului Europei si sud-vestului Asiei. Creste in pădurile de foioase din zonele de deal si munte, dar il intalnim si ca plantă ornamen ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei