5 lucruri de luat în considerare pentru a cumpăra Smart TV-ul potrivit pentru tine
Dimensiune font:
Cumpărarea unui Smart bun poate părea cel mai simplu lucru din lume. Găsești un televizor, plătești și îl iei acasă, nu? Cu toate acestea, lucrurile nu sunt întotdeauna atât de simple.
Există o gamă largă de televizoare, fiecare cu o combinație unică de tehnologii, ceea ce înseamnă că pentru a găsi televizorul potrivit va fi nevoie de mai mult efort decât ai putea crede.
Fie că ești în căutarea unui nou TV Smart special pentru a urmări meciuri sportive, pentru a urmări un serial Netflix în dormitor sau doar pentru a-ți ține companie ascultând muzică, nu există un ecran unic pentru toți.
1. Dimensiunea ecranului
Gama de dimensiuni a ecranelor disponibile în prezent este imensă, de la 14 inci la peste 100 de inci. Deci, cum știi care este dimensiunea potrivită pentru tine?
Există câteva dimensiuni comune. Se poate spune că dimensiunea de 55 de inci este cea mai frecventă dimensiune TV Smart în prezent, ceea ce înseamnă că majoritatea televizoarelor noi sunt disponibile într-un model de 55 de inci.
TV Smart de 65 de inci sunt, de asemenea, la mare căutare, iar apoi urmează dimensiunile de 75 de inci și peste, deși vei avea nevoie de mult spațiu pentru a le încadra.
Dimensiunile mai mici, cum ar fi cele de 32 și 40 de inci, sunt mai ușor de montat în spații mai mici și nu vor domina atât de mult casa.
2. Montaj pe perete
În primul rând, nu uita că televizorul va fi fixat pe perete și, prin urmare, va fi puțin mai departe de canapea, așa că este posibil să vrei să mărești dimensiunea ecranului.
În al doilea rând, ia în considerare televizoarele concepute pentru a fi utilizate cu suporturi cu profil ultra-redus, astfel încât să iasă cât mai puțin posibil în afară de perete.
Deoarece multe televizoare nu sunt livrate cu suporturi de perete incluse, va trebui să le cumperi separat.
3. Tehnologii de ecran
Există două tipuri de tehnologie de ecran pe care trebuie să le înțelegem: LCD și OLED.
Televizoarele LCD/LED utilizează panouri de pixeli cu cristale lichide iluminate de surse de lumină externe. Cristalele lichide se rotesc pentru a lăsa să intre cantitatea de lumină necesară pentru a ilumina corect imaginile, iar filtrele externe creează culoarea.
Principalele avantaje ale televizoarelor LCD sunt luminozitatea, accesibilitatea și durabilitatea. Principalele dezavantaje ale acestora sunt unghiurile de vizualizare limitate și dificultățile de control al luminii din imagine, din cauza utilizării unor surse de lumină externe.
Un punct cheie de luat în considerare dacă decizi să cumperi un televizor LCD este modul în care este iluminat panoul LCD, deoarece acest lucru poate avea un impact important asupra contrastului de care este capabil ecranul.
Unele folosesc lumini montate pe margine, care trec pe marginea ecranului (cunoscute și sub denumirea de panouri iluminate pe margine), în timp ce altele folosesc lumini montate direct în spatele ecranului.
În general, televizoarele cu lumini în spatele ecranului oferă un contrast mai bun decât modelele iluminate lateral. Dar aceste modele nu au, în general, un design la fel de subțire, tind să coste mai mult și adesea consumă mai multă energie.
Televizoarele OLED utilizează un sistem de fosfori organici în pixeli autoemisivi pentru a permite fiecărui pixel să genereze propria lumină, complet independent de vecinii săi. Acest lucru permite un contrast și o precizie a luminii mult superioare celor pe care le poți obține chiar și cu cel mai avansat televizor LCD.
Aceasta înseamnă, de asemenea, că televizoarele OLED pot fi privite din unghiuri de vizualizare mult mai largi decât televizoarele LCD, fără reducerea culorii sau a contrastului. Aceste caracteristici au făcut ca OLED să fie popular.
Însă, deși prețurile au scăzut în ultimii ani, acestea sunt în continuare mult mai scumpe decât televizoarele LCD obișnuite. De asemenea, în prezent, televizoarele OLED nu pot fi la fel de luminoase ca televizoarele LCD, ceea ce ar putea deveni o problemă în cazul conținutului HDR.
4. Rezoluție și HDR
În prezent, există două rezoluții din care poți alege TV Smart: Ultra HD (cunoscută și sub numele de 4K) și HD.
Televizoarele Ultra HD au 3840 x 2160 pixeli, în timp ce televizoarele HD au 1920 x 1080 pixeli. Acest lucru înseamnă că televizoarele Ultra HD au de patru ori mai mulți pixeli decât televizoarele HD, astfel încât pot oferi imagini cu o rezoluție mult mai mare.
Având în vedere că sursele 4K native încep să devină tot mai frecvente și că prețurile televizoarelor 4K sunt în scădere, îți recomandăm în general să cumperi un televizor 4K chiar dacă nu ai acces la conținut 4K, mai ales dacă ai în vedere un televizor de 50 de inci sau mai mare.
Iar televizoarele HDR (High Dynamic Range) pot produce imagini care conțin mult mai multă luminozitate și contrast decât televizoarele obișnuite, cu condiția ca acestea să primească conținut HDR care conține aceste date suplimentare de luminanță.
5. Conexiuni și porturi
În prezent, principalele conexiuni pe care ar trebui să le cauți la un TV Smart sunt HDMI, porturi USB și suport multimedia.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau