5 metode ușoare pentru a avea mai multă grijă de tine, zilnic.
De câte lucruri, persoane, situații ai grijă zilnic? Și câtă grijă îți acorzi ție în fiecare zi? Te-ai întrebat vreodată acest lucru? Iar dacă da, cât de multe momente îți acorzi ție petru a putea avea grijă de cei dragi?
Se spune că atunci când ești prins într-o situație delicată precum un incendiu primul de care trebuie să ai grijă pentru a putea ajuta mai departe ești chiar tu. Același lucru este valabil în fiecare zi. Grija pentru tine este primordială, dacă vrei să îi poți ajuta și pe ceilalți.
Cu toate că pare dificil să faci asta, iată câteva dintre cele mai elementare 10 lucruri pe care le poți face pentru a avea mai multă grijă de propria ta persoană.
-
Acordă atenție nevoilor tale
Un pas simplu care îți va lua doar câteva minute pe zi este să petreci în liniște câteva momente doar cu tine. Fă o retrospectivă a zile fie în gând fie scrisă prin care să răspunzi la câteva întrebări despre propria ta persoană. Acest lucru te va ajuta să vezi evoluția ta în fiecare zi, să ai grijă mai multă la dorințele tale și să îți îmbunătățești propria persoană. Iată câteva întrebări la care poți răspunde:
-
Ce anume te-a făcut să te simți bine sau să fii fericit/ă??
-
Ce ți s-a întâmplat pozitiv astăzi?
-
Ce lucruri nu ai reușit să faci sau le-ai amânat?
-
Dacă ai avea mai mult timp liber ce ți-ar plăcea să faci?
-
Învață să spui ”nu” .
Dacă ești o persoană care își dorește să le facă pe toate sau să îi ajute cât mai mult pe ceilalți, atunci este timp să pui în echilibru cât este pentru tine și cât pentru ceilalți? Cât timp din timpul tău îți acorzi ție și câte altora? Dacă după ce ai făcut un calcul pentru tine nu a rămas mai nimic, este cazul să reanalizezi situația.
Este adevărat că, a-i ajuta pe ceilalți ne împlinește ca oameni, însă în condițiile în care nu mai rămâne timp pentru propria ta persoană, acest lucru poate fi chiar toxic. Așadar, planifică un timp pentru tine în fiecare zi iar în situațiile în care ar trebuie să treci peste ceea ce ți-ai propus pentru tine, pentru a face ceva pentru ceilalți, învață să spui că nu acum.
Nu neglija timpul cu tine pentru că acesta te va ajuta să mergi mai departe. Acesta îți va da energia de care ai nevoie. Evident că se vor ivi situații în care vei face excepții însă acest lucru nu trebuie să devină un obicei permanent.
-
Asigură-te că dormi suficient.
Cu siguranță ești o persoană activă care are multe responsabilități și lucruri de făcut însă o planificare bună a zilei te va ajuta să ai și un program de somn rezonabil. Pentru a te asigura că vei dormi între 7-9 ore poți seta o alarmă cu 30 minute sau o oră înainte de a fi în pat.
În acest fel îți vei da timp să finalizezi ceea ce mai ai de făcut și vei ajunge în pat la ora la care ți-ai propus. Somnul regenrează corpul iar dacă acesta este suficient și de calitate te asiguri că ești mereu în formă o nouă zi, indiferent cât de plină va fi.
Nu uita să oprești notificările telefonului pentru a nu mai pierde timp prețios din orele de somn pe care ți le-ai propus să le dormi.
-
Crează-ți momente de refersh
Întreaga zi ești sub presiune, pe grabă, încercând să realizezi cât mai multe lucruri, nu-i așa? Corpul tău va putea face față acestui ritm doar în condițiile în care ai grijă de el și îi dai un boost înainte de a intra în acțiune.
Ia-ți câteva momente pentru tine, dimineața printr-un ritual de îngrijire, în care să te pregătești fără grabă. Să fie un moment al tău în care să faci un duș revigorant și să îți pregătești mintea dar și corpul pentru activitatea intensă care va urma. Aplică o cremă de îngrijire, un deodorant borotalco și acel parfum care te va face să te simți cu totul pregătit pentru ziua care urmează. Setează-ți gânduri de reușită, în tot acest timp, pe care să le iei cu tine, întreaga zi. Lasă alte gânduri pentru mai târziu. Acum este momentul tău de refresh.
5.Cere ajutor atunci când nu mai poți
Nu este nimic rușinos să solicităm ajutor atunci când ne simțim copleșiți. Chiar și cea mai puternică persoană din lume are nevoie de ajutor în anumite momente. Învață să plasezi din sarcini și altora și cere ajutor ori de câte ori poți.
Asta nu te va face să fi o persoana mai slabă ci te va face să ai mai multă grijă de tine, evitând supra solicitarea. În același timp caută oameni dragi cărora le poți împărtăși din grijile tale sau chiar specialiști dacă treci printr-o situație mai dificilă. Amintește-ți că nimic nu este greșit atât timp cât ești bine cu tine.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<>
Adauga comentariul tau