7 greșeli de evitat atunci când promovați pagina de Facebook a unui business

photo-1537731121640-bc1c4aba9b80

Dimensiune font:

| 23-06-2021 15:48

Pentru numeroase afaceri, pagina de Facebook de business reprezintă canalul prin care aceștia își pot face cunoscute produsele și locul în care pot demara campanii de marketing și promovare. În special afacerile mici se regăsesc foarte des în acest scenariu, pentru că Facebook este locul în care se află cei mai mulți dintre clienții lor și este un mediu primitor și ușor de gestionat pentru campanii publicitare. 
 
Din nefericire însă, în aceste campanii de promovare se mai pot strecura și greșeli, unele din neștiință și altele din neatenție sau din exces de zel, pe care ar fi bine să le eviți atunci când treci la implementarea unei campanii de promovare. Iată câteva dintre cele mai comune greșeli de acest tip și de ce este necesar să apelezi la specialiști în promovare, pentru ajutor. 
 
1. Folosești un limbaj nepotrivit brandului tău sau te promovezi fără a respecta valorile brandului
Atunci când implementezi o campanie de promovare pe Facebook este foarte important să te asiguri că mesajele și imaginile afișate sunt în legătură cu brandul tău și promovează valorile acestuia, astfel încât campania să fie relevantă și să poată oferi clientului o imagine reală în raport cu afacerea ta. 
 
Campaniile de promovare trebuie să reflecte identitatea companiei, în timp ce aceasta interacționează cu clienții de pe rețelele de socializare, astfel încât să poți menține un echilibru. Atenție la tone of voice și nu uita să menții ideea de pozitivitate asupra brandului. 
 
2. Eviți să riști și desfășori campanii doar în zona ta de confort (mai ales financiar) 
Pe piață există un număr considerabil de afaceri mici care concurează pentru atenția utilizatorilor de pe rețelele de socializare, iar dacă tu alegi să rămâi mereu în zona de confort, îți va fi aproape imposibil să te diferențiezi de concurență. 
 
Experimentează cât mai multe tipuri diferite de postări și de abordări și astfel vei reuși să ieși în evidență și să atragi atenția prin originalitate și, de ce nu, prin curaj. Anumite tipuri de conținut au un potențial uriaș de a deveni virale, ducând astfel la creșteri semnificative ale reach-ului paginii tale de Facebook și la o bună acoperire organică.
 
3. Eviți să faci reclame pe Facebook
Proprietarii de afaceri mici evită să plătească pentru promovare și așteaptă să obțină gratuit beneficii de la pagina lor de Facebook. Dacă eviți să plătești pentru promovare vei avea o acoperire limitată, care de cele mai multe ori se reduce la clienții pe care i-ai avut deja sau care știu cum să caute compania ta pe Facebook, ceea ce înseamnă că vei pierde numeroși potențiali clienți noi. 
 
Cu ajutorul Facebook Ads, compania ta poate ajunge mai ușor în atenția publicului, deoarece va fi văzută de cei care au interese similare cu domeniul tău de activitate, care caută servicii ca ale tale sau care vor să cumpere produse pe care le vinzi.
 
4. Eziți să investești în teste
Știai că Facebook Ads îți permite să testezi? Înainte de a începe să faci reclamă, poți testa anumite rezultate, chiar dacă trebuie să plătești pentru asta, deoarece rezultatele testelor te vor ajuta să îți dai seama ce anume funcționează pentru tine și unde mai ai de lucrat. 
 
Cea mai comună greșeală făcută de companiile mici este aceea de a rula simultan mai multe variante ale aceluiași anunț, pentru a testa la final rezultatele. Făcând teste cu ajutorul instrumentelor Facebook Ads vei cheltui mai puțin pentru că nu trebuie să rulezi campanii pentru perioade lungi de timp, astfel încât să poți face analize relevante ale rezultatelor.
 
5. Omiți instrumentele externe și nu le utilizezi
Cele mai multe firme mici se bazează pe ceea ce Facebook oferă, limitând astfel opțiunile pe care le au pentru a optimiza cât mai bine o campanie de promovare. Ai la dispoziție mai multe instrumente pe care poți să le folosești în avantajul propriu și de care nu ar trebui să uiți pentru că îți oferă posibilitatea de a face toate postările mai interesante și de a rula campaniile de promovare mai eficient. 
 
În timp ce cu ajutorul Hootsuite vei gestiona paginile de social media și vei programa postările mai ușor, pentru zilele în care nu te poți ocupa de promovare, cu AdEspresso vei putea derula mai multe campanii, vei putea testa și vei putea determina cele mai bune performanțe. 
 
Dacă vrei să fii cât mai original, poți folosi Snappa, care îți pune la dispoziție o bibliotecă uriașă de imagini gratuite pe care să le folosești în postări sau chiar template-uri pe care îți poți construi propriile vizualuri.
 
6. Ești inabordabil
Utilizatorilor le place să poată interacționa cu postările de pe Facebook, iar o atitudine inabordabilă îți va pune pe fugă potențialii clienți. Este important să creezi oportunități de comunicare pentru cei care te urmăresc, astfel încât aceștia să se simtă încurajați să interacționeze cu pagina ta. 
 
Poți distribui fotografii cu clienții tăi, poți organiza concursuri și poți să recompensezi utilizatorii de Facebook pentru că îți acordă atenția, iar ei vor reveni periodic pentru a vedea ce mai aduce nou brandul tău.
 
7. Postezi haotic și fără un plan bine definit
Cu siguranță ai depus efort pentru a construi o pagină eficientă de Facebook, dar pentru ca aceasta să se mențină, va trebui să postezi frecvent, altfel cei care te urmăresc își vor pierde repede interesul pentru tine și nu vor mai reveni pe pagina. 
 
Pentru a evita pierderea urmăritorilor, îți recomandăm să îți faci un program de postări pe care să îl respecți și astfel fanii tăi vor ști când să intre pe pagină. Atunci când configurezi un astfel de program, va trebui să ții cont de ora la care postezi, astfel încât vizitatorii paginii să fie activi. 
 
De asemenea, va trebui să iei în calcul și frecvența cu care postezi pentru că atunci când o faci  prea rar, există riscul de a pierde atenția utilizatorilor. La polul opus, dacă postezi prea des, există riscul de a le crea un disconfort utilizatorilor, de unde rezultă faptul că ar trebui să găsești un echilibru, astfel încât utilizatorii să nu uite de tine, dar nici să fie urmăriți peste tot și stresați de postările tale.
 
Ținând cont de aceste erori frecvente pe care companiile le fac atunci când își promovează afacerea pe Facebook, tu vei putea să le eviți și să configurezi campanii de promovare care să îți aducă rezultate chiar din primele zile. Fii atent la aceste aspecte și investește în brandul tău, dar și în promovarea eficientă a acestuia.
 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:42

1. Informatii generale privind concedentul, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Ion Neculce, cu sediul administrativ in sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, telefon 0232/710.880, email: office@primaria- ionneculce.ro, cod fiscal 4541050. 2. Informatii generale privind obiectul concesiunii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie concesionat: -teren in suprafata de 2.539 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr.cadastral 62719, Carte funciara 62720; -teren in suprafata de 2.539 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr. cadastral 62720, Carte funciara 62720; -teren in suprafata de 1.374 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr.cadastral 62721, Carte funciara 62721; -teren in suprafata de 1.165 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr. cadastral 62722, Carte funciara 62722; ce apartin domeniului privat al Comunei Ion Neculce, conform caietului de sarcini, O.U.G. nr. 57/03.07.2019 si H.C.L. al Comunei Ion Neculce nr. 94/17.10.2024. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, la sediul institutiei sau electronic, prin e-mail: office@primaria- ionneculce.ro. 3.2. Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Registratura Comunei Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: Gratuit. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 18.11.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 26.11.2024, ora 16.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, Registratura. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: un exemplar. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.11.2024, ora 09.30, Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi -etajul I -Sala de sedinte. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Iasi, Iasi, Str. Elena Doamna nr. 1A, judetul Iasi, telefon 0332/403.647, fax 0332/435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 01.11.2024.
1. Informatii generale privind concedentul, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Ion Neculce, cu sediul administrativ in sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, telefon 0232/710.880, email: office@primaria- ionneculce.ro, cod fiscal 4541050. 2. Informatii generale privind obiectul concesiunii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie concesionat: -teren in suprafata de 4.250 mp, situat in extravilanul satului Razboieni, comuna Ion Neculce, nr. cadastral 62548, Carte funciara 62548; -teren in suprafata de 3.080 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr.cadastral 61364, Carte funciara 61364; ce apartin domeniului privat al Comunei Ion Neculce, conform caietului de sarcini, O.U.G. nr. 57/03.07.2019 si H.C.L. al Comunei Ion Neculce nr. 89/27.07.2023. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, la sediul institutiei sau electronic, prin e-mail: office@primaria- ionneculce.ro. 3.2. Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Registratura Comunei Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: Gratuit. 3.4.Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 18.11.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 26.11.2024, ora 16.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, Registratura. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: un exemplar. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.11.2024, ora 09.30, Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi -etajul I -Sala de sedinte. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Iasi, Iasi, Str. Elena Doamna nr. 1A, judetul Iasi, telefon 0332/403.647, fax 0332/435.700, e-mail: tr-iasi-reg @just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 01.11.2024.
Minciuna - adevărul actual incontestabil
14/11/2024 14:53

Minciuna - adevărul actual incontestabil Minciuna este fie un semn de slăbiciune, fie o menajare a celui mintit. Cand este o menajare apare ocazional, cand este o slăbiciune devine o obisnuintă. La i ...

Povestea fascinantelor metale preţioase
14/11/2024 13:50

Povestea fascinantelor metale preţioase De-a lungul secolelor, aurul si argintul au fascinat omenirea, cucerind inimile si imaginatiile prin frumusetea lor strălucitoare si valoarea lor incontestabilă. Aces ...

Care este secretul unei căsnicii fericite?
14/11/2024 13:00

Care este secretul unei căsnicii fericite? Cand bărbatul ii va spune soţiei lui „te iubesc”, ea se va imbrăca in lumină, ca să-şi dăruiască strălucirea alesului ei pentru orice reuşit ...

Părinţi de adolescenţi. Cum abordăm problemele adolescenței contemporane
13/11/2024 16:03

Părinţi de adolescenţi. Cum abordăm problemele adolescentei contemporane Pentru a intelege universul adolescentilor, e nevoie să cunoastem cele 7 probleme mari cu care se confruntă orice adolescent conte ...

Uitarea, un semn al unei slăbiri a memoriei sau există și beneficii?
13/11/2024 14:35

Uitarea, un semn al unei slăbiri a memoriei sau există si beneficii? De ce uităm? Uitarea face parte din viata noastră de zi cu zi. Poate ai pătit să intri intr-o cameră si să uiti de ce ai mers acol ...

Rolul Inteligenței Artificiale în soluțiile pentru schimbările climatice
13/11/2024 12:42

Rolul Inteligentei Artificiale in solutiile pentru schimbările climatice Află cum inteligenta artificială transformă lupta impotriva schimbărilor climatice, oferind solutii inovative pentru reducerea e ...

Când ai nevoie de o saltea superortopedica?
13/11/2024 11:52

Cand ai nevoie de o saltea superortopedica?  Timpul de odihnă este esential pentru sănătatea fizică si mentală, iar una dintre componentele de bază ale unui somn de calitate este achizitionarea unei ...

Ritualul de beauty complet: ce trebuie să ai pe măsuța de toaletă
12/11/2024 14:35

Ritualul de beauty complet: ce trebuie să ai pe măsuta de toaletă Un ritual de beauty complet pentru ingrijirea pielii incepe cu o rutină de skin care atent creată şi se incheie cu un machiaj adecvat tip ...

De ce absorbția creatinei lichide poate fi mai rapidă decât varianta sub formă de pulbere?
12/11/2024 11:36

De ce absorbtia creatinei lichide poate fi mai rapidă decat varianta sub formă de pulbere? Poză de Li Sun pe Pexels.com În lumea suplimentelor sportive, creatina este deseori mentionată ca un aliat ...

 Cum să alegi invitațiile perfecte pentru nunta ta?
12/11/2024 11:18

 Cum să alegi invitatiile perfecte pentru nunta ta?  Alături de rochia de mireasă, invitatiile de nuntă sunt printre primele alegeri pe care le fac viitorii miri. Acestea reprezintă o mare parte ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei