7 greșeli de evitat atunci când promovați pagina de Facebook a unui business

photo-1537731121640-bc1c4aba9b80

Dimensiune font:

| 23-06-2021 15:48

Pentru numeroase afaceri, pagina de Facebook de business reprezintă canalul prin care aceștia își pot face cunoscute produsele și locul în care pot demara campanii de marketing și promovare. În special afacerile mici se regăsesc foarte des în acest scenariu, pentru că Facebook este locul în care se află cei mai mulți dintre clienții lor și este un mediu primitor și ușor de gestionat pentru campanii publicitare. 
 
Din nefericire însă, în aceste campanii de promovare se mai pot strecura și greșeli, unele din neștiință și altele din neatenție sau din exces de zel, pe care ar fi bine să le eviți atunci când treci la implementarea unei campanii de promovare. Iată câteva dintre cele mai comune greșeli de acest tip și de ce este necesar să apelezi la specialiști în promovare, pentru ajutor. 
 
1. Folosești un limbaj nepotrivit brandului tău sau te promovezi fără a respecta valorile brandului
Atunci când implementezi o campanie de promovare pe Facebook este foarte important să te asiguri că mesajele și imaginile afișate sunt în legătură cu brandul tău și promovează valorile acestuia, astfel încât campania să fie relevantă și să poată oferi clientului o imagine reală în raport cu afacerea ta. 
 
Campaniile de promovare trebuie să reflecte identitatea companiei, în timp ce aceasta interacționează cu clienții de pe rețelele de socializare, astfel încât să poți menține un echilibru. Atenție la tone of voice și nu uita să menții ideea de pozitivitate asupra brandului. 
 
2. Eviți să riști și desfășori campanii doar în zona ta de confort (mai ales financiar) 
Pe piață există un număr considerabil de afaceri mici care concurează pentru atenția utilizatorilor de pe rețelele de socializare, iar dacă tu alegi să rămâi mereu în zona de confort, îți va fi aproape imposibil să te diferențiezi de concurență. 
 
Experimentează cât mai multe tipuri diferite de postări și de abordări și astfel vei reuși să ieși în evidență și să atragi atenția prin originalitate și, de ce nu, prin curaj. Anumite tipuri de conținut au un potențial uriaș de a deveni virale, ducând astfel la creșteri semnificative ale reach-ului paginii tale de Facebook și la o bună acoperire organică.
 
3. Eviți să faci reclame pe Facebook
Proprietarii de afaceri mici evită să plătească pentru promovare și așteaptă să obțină gratuit beneficii de la pagina lor de Facebook. Dacă eviți să plătești pentru promovare vei avea o acoperire limitată, care de cele mai multe ori se reduce la clienții pe care i-ai avut deja sau care știu cum să caute compania ta pe Facebook, ceea ce înseamnă că vei pierde numeroși potențiali clienți noi. 
 
Cu ajutorul Facebook Ads, compania ta poate ajunge mai ușor în atenția publicului, deoarece va fi văzută de cei care au interese similare cu domeniul tău de activitate, care caută servicii ca ale tale sau care vor să cumpere produse pe care le vinzi.
 
4. Eziți să investești în teste
Știai că Facebook Ads îți permite să testezi? Înainte de a începe să faci reclamă, poți testa anumite rezultate, chiar dacă trebuie să plătești pentru asta, deoarece rezultatele testelor te vor ajuta să îți dai seama ce anume funcționează pentru tine și unde mai ai de lucrat. 
 
Cea mai comună greșeală făcută de companiile mici este aceea de a rula simultan mai multe variante ale aceluiași anunț, pentru a testa la final rezultatele. Făcând teste cu ajutorul instrumentelor Facebook Ads vei cheltui mai puțin pentru că nu trebuie să rulezi campanii pentru perioade lungi de timp, astfel încât să poți face analize relevante ale rezultatelor.
 
5. Omiți instrumentele externe și nu le utilizezi
Cele mai multe firme mici se bazează pe ceea ce Facebook oferă, limitând astfel opțiunile pe care le au pentru a optimiza cât mai bine o campanie de promovare. Ai la dispoziție mai multe instrumente pe care poți să le folosești în avantajul propriu și de care nu ar trebui să uiți pentru că îți oferă posibilitatea de a face toate postările mai interesante și de a rula campaniile de promovare mai eficient. 
 
În timp ce cu ajutorul Hootsuite vei gestiona paginile de social media și vei programa postările mai ușor, pentru zilele în care nu te poți ocupa de promovare, cu AdEspresso vei putea derula mai multe campanii, vei putea testa și vei putea determina cele mai bune performanțe. 
 
Dacă vrei să fii cât mai original, poți folosi Snappa, care îți pune la dispoziție o bibliotecă uriașă de imagini gratuite pe care să le folosești în postări sau chiar template-uri pe care îți poți construi propriile vizualuri.
 
6. Ești inabordabil
Utilizatorilor le place să poată interacționa cu postările de pe Facebook, iar o atitudine inabordabilă îți va pune pe fugă potențialii clienți. Este important să creezi oportunități de comunicare pentru cei care te urmăresc, astfel încât aceștia să se simtă încurajați să interacționeze cu pagina ta. 
 
Poți distribui fotografii cu clienții tăi, poți organiza concursuri și poți să recompensezi utilizatorii de Facebook pentru că îți acordă atenția, iar ei vor reveni periodic pentru a vedea ce mai aduce nou brandul tău.
 
7. Postezi haotic și fără un plan bine definit
Cu siguranță ai depus efort pentru a construi o pagină eficientă de Facebook, dar pentru ca aceasta să se mențină, va trebui să postezi frecvent, altfel cei care te urmăresc își vor pierde repede interesul pentru tine și nu vor mai reveni pe pagina. 
 
Pentru a evita pierderea urmăritorilor, îți recomandăm să îți faci un program de postări pe care să îl respecți și astfel fanii tăi vor ști când să intre pe pagină. Atunci când configurezi un astfel de program, va trebui să ții cont de ora la care postezi, astfel încât vizitatorii paginii să fie activi. 
 
De asemenea, va trebui să iei în calcul și frecvența cu care postezi pentru că atunci când o faci  prea rar, există riscul de a pierde atenția utilizatorilor. La polul opus, dacă postezi prea des, există riscul de a le crea un disconfort utilizatorilor, de unde rezultă faptul că ar trebui să găsești un echilibru, astfel încât utilizatorii să nu uite de tine, dar nici să fie urmăriți peste tot și stresați de postările tale.
 
Ținând cont de aceste erori frecvente pe care companiile le fac atunci când își promovează afacerea pe Facebook, tu vei putea să le eviți și să configurezi campanii de promovare care să îți aducă rezultate chiar din primele zile. Fii atent la aceste aspecte și investește în brandul tău, dar și în promovarea eficientă a acestuia.
 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

10:43

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
Inundații în Emirate. Trei filipinezi au murit
19/04/2024 15:39

Trei lucrători filipinezi au murit in urma unor inundaţiilor fără precedent care au afectat la inceputul acestei săptămani Emiratele Arabe Unite, unde traficul rămane perturbat vineri pe aeroportul din D ...

Colagenul și acidul hyaluronic, tinerețea la sticluță
18/04/2024 15:39

Colagenul si acidul hialuronic au devenit cuvinte de ordine in industria cosmetică, promise adesea ca solutia supremă pentru inversarea sau incetinirea semnelor vizibile ale imbătranirii. Aceste două comp ...

  Culorile frumuseții, o călătorie prin istoria fardurilor
18/04/2024 15:23

Fardurile au jucat un rol crucial in cultura si societatea umană de mii de ani, servind nu doar ca mijloace de infrumusetare, dar si ca simboluri ale statutului social, sănătătii si chiar moralitătii. De l ...

Iubești confortul? Alege mătasea naturală de la Tadame
18/04/2024 15:00

 Mătasea naturală este un material textil rafinat si o investitie in confortul celor care o aleg. De sute de ani, a fost pretuită pentru proprietătile sale. De-a lungul timpului, a devenit un material ...

Iubești confortul? Alege mătasea naturală de la Tadame
18/04/2024 12:00

 Mătasea naturală este un material textil rafinat si o investitie in confortul celor care o aleg. De sute de ani, a fost pretuită pentru proprietătile sale. De-a lungul timpului, a devenit un material ...

Ce implică o operație de fimoză și cât costă?
18/04/2024 11:10

 Fimoza, o problemă care apare atat la copii, cat si la adulti, poate fi tratată cu usurintă dacă pacientul ajunge la medic inainte de aparitia unor complicatii. Ce este fimoza? Fimoza descrie condit ...

Povestea fructului miraculos
16/04/2024 13:51

 Într-o lume in care zahărul este omniprezent si lupta impotriva obezitătii si a bolilor legate de dietă continuă să fie o prioritate globală, apare un aliat neasteptat: fructul miraculos, sau ...

Evoluția Agentului Imobiliar: Cursurile Smart Experience de la Inter Imobiliare modelează profesioniștii de mâine
15/04/2024 14:02

 Ai observat vreodată cat de rapid se schimbă lumea imobiliarelor? Dacă esti agent imobiliar sau te gandesti să devii unul, e esential să fii mereu informat si pregătit pentru noile provocări. &Ici ...

Povestea parfumului de trandafiri
14/04/2024 14:46

În grădina cu flori a naturii, există un personaj incantător care captivează simturile cu frumusetea si misterul său delicat: parfumul de trandafiri. În spatele fiecărui strop de esentă parfu ...

La 48 de ani, Georgiana Văcaru are 10 băieți și 10 fete. Ireal câți urmași are femeia cu cei mai mulți copii din lume
12/04/2024 17:11

Georgiana Văcaru este o adevărată mamă eroină. Argeseanca născută in anul 1976 este femeia cu cei mai multi copii din Romania. La doar 48 de ani, femeia a adus pe lume 10 băieti si 10 fete. Iată povest ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei