Aceste alimente te fac să miroşi urât după ce le consumi!
Dimensiune font:
Suntem ceea ce mâncăm, spunea Hippocrate. În afara semnificaţiei filozofice, alimentele ne influenţează inclusiv mirosul corporal. Iată care sunt alimentele care ne pot face să mirosim urât după ce le consumăm!
Carnea roşie
Spre deosebire de alte alimente, carnea roşie este mai greu de digerat, iar acest lucru influenţează inclusiv mirosul corporal. Într-un studiu publicat în 2006 în Chemical Senses, câteva femei au comparat mostre de transpiraţie provenite de la bărbaţii vegetarieni cu cele ale unor indivizi care consumaseră recent carne roşie. Cele provenite de la vegetarieni erau mai puţin dezagreabile ca miros decât cele ale bărbaţilor care mâncaseră carne roşie. Dacă eşti un mare amator de carne roşie, o poţi înlocui cu cea de pasăre.
Sparanghelul
Dacă ai consumat sparanghel, ai observat probabil mirosul neplăcut al urinei, care se aseamănă oarecum cu cel al verzei fierte. Acest lucru se explică prin descompunerea unui tiol sau mercaptan, un element sulfuros care influenţează mirosul corporal.
Usturoiul
Nu trebuie să fie un expert în alimentație pentru a şti că usturoiul elimină un miros intens. Acesta provine de la alicină, un compus de sulf eliberat atunci când bulbul este tăiat sau zdrobit. În timpul digestiei, alicina se descompune rapid și se transformă în alte substanțe mirositoare care sunt eliberate în transpirație. Cu toate acestea, studiile indică faptul că acest miros nu nemulțumește pe toată lumea, informează selection.ca.
Ceapa
La fel ca şi usturoiul, ceapa crudă poate duce la apariţia unui miros corporal neplăcut după ce o consumi. Uleiul secretat de ceapă se amestecă cu transpiraţia eliberată de glandele apocrine (care se găsesc în zonele axilare), notează livestrong.com. La fel ca şi usturoiul, ceapa provoacă respiraţie neplăcută.
Legumele crucifere
În afara numeroaselor beneficii pe care le au asupra sănătăţii, legumele crucifere (varza, conopida, broccoli, varza de Bruxelles) au în componenţă sulf. Consumul acestor legume provoacă flatulenţă, din cauza compuşilor de sulf. Acest lucru nu înseamnă însă că nu trebuie să le mai consumi! Spală-le bine înainte de preparare şi adaugă condimente precum chimenul, coriandru şi turmeric.
Ce este sindromul mirosului de peşte
Când o persoană are un miros corporal dezagreabil, de peşte stricat, poate fi vorba despre trimetilaminurie, un sindrom rar. Cunoscut şi ca sindromul mirosului de peşte, trimetilaminuria este însoţită de imposibilitatea organismului de a metaboliza trimetilamina (TMA), un produs rezidual al microbilor intestinali. Sindromul apare la persoanele care au mutații specifice ale FMO3, o genă implicată în producerea de enzime care descompun compuşii organici precum trimetilamina.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau