Argintul, metalul sacru al Lunii și protectorul feminității
Dimensiune font:
În conștiința iluminată, întreaga existență este frumoasă, iar ca să ajungem în acel moment este important să ne uităm atent la noi, să ne prețuim și să ne oferim zi de zi tot ceea ce ne cere sufletul. Fie că sunt doar momente de relaxare, fie că este o plimbare, o carte frumoasă, un film sau o întâlnire cu o persoană dragă, bucuriile de zi cu zi ne modelează interiorul așa cum o ținută elegantă atrage privirile celor din jur și ne face să ne simțim bine, la fel ca și atunci când purtăm o bijuterie atent aleasă.
Accesoriile pot valorifica foarte mult imaginea unei persoane, îi pot spune povestea, îi pot dezvălui uneori și gândurile, îi pot crește câmpul vibrațional, așa cum fac metalele prețioase sau cristalele. Bijuteriile pot avea puteri magice, taină cunoscută cândva mai ales de zeițe.
În istoria veche, aurul era asociat cu Soarele, iar argintul a devenit simbolul Lunii și al feminității. Legenda spune că bijuteriile din argint sunt un semn al delicateții, purității, al sufletului și al fertilității în foarte multe culturi. Frumoasă misiunea i-a dat Universul atunci când a creat metalul alb, știind că în timp va fi unul dintre simbolurile fertilității, va însoți sufletul tuturor femeilor și tot el le va da forța de a trece peste toate obstacolele.
Priceperea bijutierilor a făcut ca argintul să poată fi migălit în diverse forme și modele, iar dragul lor de artă le-a transformat în inele, cercei, brățări, lănțișoare, coroane nobiliare care, martori fiind ai vremurilor trecute, au ajutat cronicarii în a le scrie și poveștile. Dacă închizi ochii, poți retrăi poveștile Șeherezadei și parcă îi auzi dansurile în care brățările din argint îi jucau la încheieturile mâinilor și la glezne, parcă vezi arcul zeiței Artemis înălțat către Cer și îi auzi săgețile din argint care sfâșie zările.
Argintului i s-a oferit și rol de vindecător chiar de către marele Hipocrat, care l-a folosit pentru a trata rănile războinicilor și bolile din lumea sa. Regii perșilor transportau apa în vase din argint, încrezători fiind că astfel vor mereu vânjoși.
Metalul alb ce ascunde sufletul Lunii apare și în povestea lui Iisus, care a fost trădat de către Iuda pentru 30 de arginți, primiți de la romani. Credințele oculte spun că fiecare planetă are propriul spirit sau înger care îi insuflă puterea asupra metalului său sacru. Îngerul Lunii are forța de a transforma totul în argint, de a stăpâni apa și mareele oceanelor. Și dacă Luna poate stăpâni întinderile de ape, cum să nu poată atinge și sufletul femeilor, cum să nu poată fi marea sursă de inspirație a artiștilor care au transformat argintul nu numai în podoabe, ci și în obiecte de artă de mare valoare, care l-au bătut și în monede, l-au prins în zidiri sub formă de oglindă?
Și pentru că poartă în el vibrația Lunii, argintul va rămâne mereu un depozitar al dorințelor ascunse, care pot deveni aievea pe măsură ce vom învăța, ca în alchimie, să obținem tot ceea ce ne dorim doar cu puterea gândului și cu dorința inimii.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau