Aruncați acești bureți de bucătărie. Conținutul lor ajută la apariția celor mai periculoase bacterii
Dimensiune font:
Acești bureți sunt terenuri de reproducere pentru toate tipurile de germeni și bacterii deoarece nu toți sunt indicați pentru curățarea vaselor murdare din bucătărie.
Într-un studiu publicat în jurnalul Scientific Reports, cercetătorii din Germania au descoperit că bureții de bucătărie găzduiau zeci de microorganisme bacteriene (cercetătorii au identificat doar primele 20 de bacterii ), iar din primele 10 cele mai abundente bacterii, cinci erau îndeaproape legate de microbi asociați cu boli umane care pot fi prevenite, inclusiv toxiinfecțiile
Ne putem alege cu toxiinfecții alimentare, dacă nu suntem atenți
Deși poate părea greu de crezut, unii dintre ei sunt un real pericol pentru sănătate. Conțin poliuretan și cauciuc, compoziție ce duce la apariția salmonelei și a bacteriilor E. Coli. Adică nu fac altceva decât să provoace infecții stomacale.
Un detaliu important este buretele de vase căruia trebuie să-i acordăm o atenție deosebită. Majoritatea dintre noi spălăm vasele cu buretele, fără să ne dăm seama la ce pericole ne expunem. Există bureți pe care nu ar trebui să-i folosești niciodată în acest scop.
Dacă ții lângă chiuvetă un burete din plastic, cel mai bine este să-l arunci cât mai repede, pentru că poate cauza probleme de sănătate. Se întâmplă ca acest material să fie cuibul perfect pentru tot felul de microorganisme.
Fără îndoială, bureții de bucătărie pe care nu ar trebui să-i folosești niciodată sunt cei fabricați din plastic. Ei sunt cuibul perfect pentru tot felul de bacterii și microorganisme precum Salmonella, capabile să facă mult rău oamenilor. În plus, ajung și în mare sau râuri, favorizând contaminarea planetei noastre.
Bolile pe care le putem căpăta folosind aceşti bureţi
Și pentru că bureții de bucătărie sunt de obicei folosiți pentru mai multe sarcini (nu doar curățarea vaselor, ci ștergerea blaturilor și curățarea oricărui număr de suprafețe lipicioase), bureții noștri nu sunt doar un „rezervor de microorganisme”, ci „și ca diseminatori peste suprafețele domestice, ceea ce poate duce la contaminarea mâinilor și a alimentelor, care este considerată o cauză principală a focarelor de boli de origine alimentară”.
Cu alte cuvinte, buretele tău este foarte bun la răspândirea bacteriilor în toată bucătăria ta. Mai exact, potrivit specialiștilor, acești bureți din plastic conțin poliuretan și cauciuc, compoziție care provoacă apariția salmonelei și a bacteriilor E. Coli. Iar problemele nu se termină aici, deoarece microfibrele acestor bureți se dizolvă și ajung la paharele și farfurii tale, generând mici otrăviri. Acestea fiind spuse, este indicat să optezi pentru un burete din fibre și să-l usuci după fiecare utilizare.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau