Câinii și schizofrenia. Ce efecte au prietenii patrupezi
Dimensiune font:
Câinii, prietenii noștri patrupezi, au efecte nebănuite asupra copiilor în privința menținerii unei bune sănătății mentale.
Câinii, schizofrenia. Un studiu realizat de cercetătorii de la universitatea și spitalul Johh s Hopkins susține că puștii care au un câine ca animal de companie prezintă un risc scăzut de a dezvolta schizofrenie. Oamenii de știință au intervievat peste 1.300 de adulți. O treime, diagnosticați cu schizofrenie. I-au întrebat dacă aveau o pisică sau un câine acasă, înainte să împlinescă 13 ani și când. Au luat în considerare și factori precum genul și locul de naștere. Rezultatul: un risc scăzut cu aproape 25 la sută de diagnostic de schizofrenie pentru cei cu un câine în casă înainte de vârsta de 13 ani.
"Studiul nu a găsit nicio relație semnificativă statistic între expunerea la pisici și schizofrenie. Nu s-a găsit nicio relație între a avea pisici sau câini în casă și probabilitatea unei persoane de a dezvolta tulburare bipolară", potrivit medicinenet.
Câinii, schizofrenia. Posibile explicații
Cercetătorii nu știu de ce expunerea timpurie la câini ar proteja împotriva schizofreniei. Ei susțin că "poate exista altceva despre proprietatea câinelui care protejează împotriva bolii psihice, deoarece deținerea unui câine spune și ceva despre locul în care ați fost probabil crescut și starea economică a familiei dvs".
Se știe că patrupezii pot avea o influență biologică benefică asupra corpului nostru în mai multe moduri. În special, puii de companie au fost arătați în alte studii pentru a îmbunătăți funcția imunitară, reducând riscul de astm și alergii alimentare. Câinii pentru animale de companie ajută la îmbunătățirea așa-numitului „microbiom" al copilului, care se referă la coloniile de bacterii, ciuperci și alți microbi care trăiesc în interiorul nostru.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau