Ce implică o operație de fimoză și cât costă?
Dimensiune font:
Fimoza, o problemă care apare atât la copii, cât și la adulți, poate fi tratată cu ușurință dacă pacientul ajunge la medic înainte de apariția unor complicații.
Ce este fimoza?
Fimoza descrie condiția în care pielea care acoperă capul organului genital masculin (glandul) este prea îngustă pentru a putea fi retractată.
Tipuri de fimoză
Fimoza poate fi:
fiziologică - asociată copilăriei, dispare odată cu înaintarea în vârstă;
patologică - asociată cu o afecțiune numită balanita xerotica obliterans.
Cauzele fimozei
Fimoza poate apărea la bebeluși în mod natural, nefiind clar de ce afectează doar unii băieți.
La adulți, ea poate fi cauzată de o inflamare sau o infecție a glandului (cum este balanita), de o igienă precară sau de retragerea cu forța a pielii care acoperă glandul.
Simptomele fimozei
Fimoza la adulți și copii se manifestă prin:
· imposibilitatea de retragere a pielii care acoperă capul organului genital;
· mâncărimi, roșeață și chiar sângerare;
· inflamarea glandului la urinare;
· inflamații la nivelul întregului organ penian.
Cum se tratează fimoza?
La adulți, fimoza se tratează printr-o operație de fimoză numită circumcizie.
Circumcizia este considerată cea mai veche operație din lume și se practică fie ca parte a unor ritualuri religioase, fie pentru a îndepărta riscul de infecții. Acest risc este cauzat de acumularea de secreții sub pielea care acoperă capul organului și poate cauza balanite, infecții urinare, ulcerații ale mucoasei glandului sau, în unele cazuri, cancer penian.
Circumcizia poate fi:
· parțială: este îndepărtată doar partea îngustă a pielii, partea rămasă acoperind glandul când organul genital se află în stare relaxată;
· totală: este îndepărtată complet pielea care acoperă glandul, acesta rămânând descoperit tot timpul.
Ce implică o operație de fimoză?
Pentru adulți se folosește anestezie locală, iar pentru copii și adolescenți se aplică anestezia generală. Operația de fimoză poate fi efectuată cu laser sau prin chirurgie clasică.
Circumcizia cu laser durează mai puțin decât procedura chirurgicală tradițională, face ca perioada de recuperare să fie mai scurtă și diminuează riscul de inflamare.
Indiferent de tipul de circumcizie efectuat, trebuie respectate toate recomandările medicului specialist pre și post-intervenție.
Printre aceste recomandări se numără oprirea administrării anumitor medicamente, neconsumarea de alimente și lichide și dezinfectarea cu o soluție antiseptică a întregului organ genital și a zonei din jurul acestuia înainte de operație. Curățarea în profunzime a zonei genitale reduce riscul de apariție a infecțiilor post-intervenție.
În timpul operației se efectuează incizii longitudinale care eliberează zona în care pielea este lipită de gland. Este important de reținut că pacientul nu simte niciun fel de durere sau disconfort în timpul procedurii. Aceasta durează circa 30-45 de minute și se încheie cu aplicarea unei suturi care va fi îndepărtată după 2-3 săptămâni de la operație.
Operația de fimoză necesita spitalizare a cărei durată variază între 12 și 24 ore. În acest interval, medicul monitorizează eventualele probleme și riscuri post-operatorii astfel încât pacientul să plece acasă fără neplăceri. La externare, pacientului i se aduc la cunoștință recomandările pe care trebuie să le respecte după operație.
Chiar dacă este efectuată destul de des, operație de fimoză poate avea complicații pe care medicul specialist le va explica înainte de intervenție. Riscul apariției acestor complicații scade semnificativ atunci când procedura este efectuată de un medic cu experiență și expertiză în realizarea de circumcizii.
Costul unei circumcizii la adulți poate începe de la 1.000 euro, preț care la clinica Cosmedica include operația, anestezia, spitalizarea pentru o zi, îngrijiri, tratamente, pansamente și controale până la recuperarea completă post-operatorie.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau