Combaterea cartițelor. Fitomag are soluția care te ajută să scapi de micii dăunători din grădina ta
Dimensiune font:
Sursa foto: https://pixabay.com/ro
Cârtițele se hrănesc de cele mai multe ori cu furnici, viermi de pământ, cărăbuși și alte insecte care trăiesc în sol, însă, cu toate acestea, cârtițele preferă și semințele sau legume. Pe lângă asta, musuroaiele de cartite sunt foarte inestetice și dăunează culturilor.
Cârtițele fac parte din familia Talpidae, iar cea mai frecventă specie întâlnită este Talpa Europaea. Această specie este principala vinovată pentru distrugerea curților, grădinilor și pajiștilor noastre.
Află, citind acest articol, care sunt speciile de cârtițe, cum recunoști o infestație, dar și cum o poți preveni atât natural cât și cu produse specifice pe care le găsești la o fitofarmacie online.
Specii de cartite întâlnite frecvent
Cârtițele sunt prezente în Europa, Asia, America de Nord și sudul Africii, însă în Irlanda, spre exemplu, lipsesc cu desăvârșire. În prezent, există aproximativ 20 de speci de cartite, iar unele dintre ele sunt acvatice și semiacvatice. Majoritatea exemplarelor din diferite specii sunt asemănătoare ca aspect, având o lungime de 15 centimetri și o greutate de aproximativ 120 de grame.
Cârtițele sunt animale omnivore, care se hrănesc atât cu insecte, cât și cu plante. Tunelurile subterane pe care acestea le sapă sunt folosite pentru depozitarea hranei. De asemenea, cârtițele nu au auzul și văzul bine dezvoltate, însă au un miros excelent, care le ajută să vâneze prada și să desfășoare activitățile subterane care le-au consacrat.
Cârtițele sunt mamifere care preferă solurile bogate în humus, de la zone mlăștinoase la păduri de foioase și câmpii, până la zone care se află în apropierea râurilor și zone cu dune nisipoase. Acestea se înmulțesc mai ales primăvara, însă nu au foarte mulți pui, mulți dintre ei nesupraviețuind.
Cum recunoști o infestație cu cartite?
Cele mai evidente semne ale unei infestări cu cartite sunt reprezentate de mușuroaiele care își fac apariția la suprafața solului. Acestea pot fi într-un număr foarte mare, deoarece fiecare cârtiță își sapă propriul tunel, fără să se intersecteze cu altele Tunelurile pot ajunge până la o lungime de aproximativ 70 de metri.
Tunelurile săpate pot distruge rădăcinile plantelor, acesta fiind și principalul motiv pentru care sunt considerate atât de dăunătoare de către fermieri. Tocmai de aceea, aceștia apelează tot mai des la amplasarea unor capcane de cartite.
Prevenirea infestației cu cartite
Cârtițele își fac apariția oricând și oriunde, mai ales în locurile în care există un sol bogat în humus, unde sunt amplasate fertilizatoare, iar pământul este irigat în mod regulat. Pământul fertil care favorizează dezvoltarea diferitelor tipuri de viermi și insecte, precum și umiditatea sunt două dintre elementele care le ajută pe cârtițe să-și găsească hrană.
Soluțiile pe care le găsești la Fitomag te pot ajuta atât în prevenirea unei infestări, cât și în tratarea uneia. Alege ceea ce se potrivește cu nevoia ta și scapă de grija cârtițelor într-un timp relativ scurt.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau