Cum faci un Aperol Spritz perfect. Ce alte băuturi mai pot fi combinate cu Aperol
Dimensiune font:
Aperol Spritz este un cocktail răcoritor, care, deși amintește de vară, poate fi savurat pe tot parcursul anului. Este mai dulce, puțin amar și delicios de răcoritor, transportându-ne către țărmurile pitorești, îmbibate de soare, ale Italiei. Un amestec de portocale, ierburi și rădăcini, rețeta secretă a Aperol a devenit sinonimă cu popularul cocktail prosecco.
Aperol Spritz s-a născut în regiunea Veneto din Italia în anii 1800, când vizitatorii din Imperiul Habsburgic diluau vinul italian puternic din tavernele locale cu un strop de apă. Rețeta a evoluat de-a lungul timpului pentru a deveni mai mult decât vin și apă, ci mai degrabă vin, băutură amară și apă. Astăzi, cocktailul clasic italian este savurat în toată Italia ca aperitiv – o băutură socială care se bea înainte de cină, adesea asociată cu gustări ușoare, cum ar fi sandvișuri mici și măsline. Cea mai populară rețetă Spritz este făcută cu Aperol.
În rândurile de mai jos îți vom explica cum să faci un Aperol Spritz, deoarece este extrem de ușor! În timp ce proporțiile noastre sunt pentru un cocktail de servit într-un pahar mare de vin, înmulțește cantitățile pentru câte porții ai nevoie dacă pregătești cocktail-uri pentru o petrecere.
Aperol Spritz este surprinzător de simplu de făcut, fiind inventat folosind doar trei ingrediente. Băutura fiind atât de simplă înseamnă că probabil ai încercat deja să prepari una acasă. Cheia perfecțiunii însă pentru un Aperol Spritz răcoritor este să faci măsurătorile corect.
Raportul pentru un Aperol Spritz s-a schimbat recent. Înainte era folosit raportul 75:50:25, deci 75 ml de prosecco , 50 ml de Aperol și 25 ml de apă minerală.
Dar recent, Aperol a anunțat Spritz-ul perfect are nevoie într-adevăr de părți egale de Aperol și prosecco, cu doar o picătură de sifon.
Rețeta Aperol Spritz
Iată, în cele din urmă, și care este rețeta exactă de Aperol Spritz, de la ingredientele necesare la modul de preparare.
Ingrediente Aperol Spritz: 50 ml prosecco rece, 50 ml Aperol, un strop de apă minerală, cuburi de gheață, 1 felie proaspătă de portocală.
Mod de preparare: Umple paharul cu generozitate cu cuburi de gheață. Mai întâi toarnă trei părți de prosecco (50ml) peste gheață. Apoi se toarnă trei părți de Aperol (50ml) în pahar într-o mișcare circulară. Finalizează cu o picătură de apă minerală (25ml). Se ornează cu o felie de portocală.
Ce mai poți combina cu Aperol
Aperol este atât de plăcut în aproape orice băutură. Este o bază fantastică cu un nivel scăzut de ABV pentru o răcorire de vară sau o băutură oarecare în mijlocul iernii. Iată ce mai poți amesteca cu Aperol.
Suc de grapefruit – Sucul de grapefruit este bun pentru mai mult decât doar pentru a-l bea simplu. Aperolul și grapefruitul sunt aproximativ la fel - ambele ușor dulci-amărui, ambele izbitor de roz și ambele remedii pentru o zi sufocantă.
Coca-Cola de vanilie – Vanilla Coke și Aperol sunt destinate să coabiteze într-un pahar de cocktail. În timp ce combinație este cu siguranță dulce, Cola și vanilia se echilibrează delicat cu nuanța amară de plante a Aperolului.
Bere de ghimbir – La fel ca orice cocktail făcut cu bere de ghimbir, această băutură variază foarte mult. Dacă alegi o bere dulce de ghimbir, vei obține un cocktail cu o mulțime de note de vanilie, smântână și ciocolată, aproape ca o cremă ușor amară. Dacă alegi o versiune mai condimentată, vei obține ceva mai aproape de un amaro fizzy, cu condimente coapte și gustul stratificat de cafea pe aroma dulce a Aperol.
Bere – Deși sună a o combinație ciudată, această băutură are un gust divin. Aromele amare ale băuturilor se împletesc, în timp ce aroma ușoară de drojdie a berii umple notele fructate înalte ale Aperolului.
Iar dacă vrei cu adevărat să îți impresionezi prietenii iubitori de Aperol când le servești această băutură, iată și câteva lucruri amuzante despre Aperol:
- Aperol a fost lansat pentru prima dată în 1919
- Numele provine din argoul italian pentru aperitiv, care este apero
- Pentru a urma tradiția, un Aperol ar trebui să fie servit cu mici gustări sau „cicchetti”
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau