Cum să amenajezi aperitive pentru o seară festivă la restaurant
Dimensiune font:
O seară festivă la restaurant nu se poate desfășura fără să fie aperitive pentru toată lumea. Aperitivele reprezintă pentru majoritatea felul preferat de mâncare. Este nevoie de o pregătire a acestora pentru a oferi un colt cât mai plin și cât mai plăcut la vedere.
În acest articol vei găsi informații despre elementele unei seri festive, pregătirea bufetului care să cuprindă aperitive și servirea acestora.
Sursa foto: Pinterest
Cum se amenajează o seară festivă la restaurant- Pentru a organiza o seară festivă la restaurant este nevoie de stabilirea unor detalii în prealabil: meniul, stabilirea orelor, ordinea servirii, așezarea meselor și la mese, numărul de ospătari necesari pentru desfășurarea corectă a mesei și bineînțeles, încadrarea în bugetul alocat pentru eveniment.
Meniul trebuie să fie stabilit de dinainte, pentru a putea fi prezentat invitaților. Opțiunea de a fi în meniu doar câteva preparate culinare oferă mai multă lejeritate bucătarilor. Libertatea totală de alegere a invitaților poate da peste cap tot evenimentul.
Alegerea aperitivelor- Principalele categorii de aperitive sunt: aperitivele de grădină- legume, fructi, cartofi, măsline; aperitivele pe bază de amidon- sandwich-uri, pizza, produse de patiserie, bruschete, biscuiți, chifle; aperitivele pe bază de proteine(proteice)- chiftele, carne feliată, aripioare de pui, sushi, ou; gustări- nuci, chipsuri, covrigei, cuburi de brânză, floricele; sosuri- guacamole, unturi etc.
Aperitivele trebuie să fie aranjate frumos pentru a oferi un aspect cât mai plăcut.
De obicei, aperitivele se pot așeza pe diferite tipuri de platouri aperitiv: platouri de servire din porțelan, platouri de servire din lemn.
De asemenea, pe www.rosehome.ro vei găsi farfurii aperitiv de calitate superioară, confecționate din cele mai bune materiale: porțelan, ceramică sau melamină. Acestea sunt special fabricate pentru servirea aperitivelor.
Cum amenajezi aperitivele într-un stil de tip bufet- Bufetul suedez reprezintă modalitatea de servire a mesei prin care fiecare invitat se servește pe cont propriu cu orice fel de mâncare dorește, în cantitatea dorită de el. La evenimentele cu mulți invitați se optează cel mai des pentru bufetul suedez.
Sursa foto: Pinterest
Bufetul trebuie să fie așezat într-o zonă cât mai accesibilă pentru toți invitații. Este nevoie de spațiu deoarece vor fi foarte multe persoane în același timp ce se vor servi.
Platourile pe care se servesc aperitivele pot fi de diferite forme, dimensiuni și mărimi. De asemenea, ai nevoie și de boluri bufet în care să se afle preparate culinare.
Te așteptăm pe www.rosehome.ro sau în showroom-ul nostru de pe Șoseaua Nicolae Titulescu nr.121, sector 1, București pentru a vedea toate produsele noastre!
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau