Cum să devii un maestru al grătarului
Dimensiune font:
Iată că au sosit zilele însorite și lungi de vară, iar în aer se simte mirosul inconfundabil de grătar! Pregătește-l: anul acesta vei deveni un maestru al grătarului, așa cum ți-ai dorit mereu. Trebuie doar să citești sfaturile noastre pentru a avea totul sub control.
Fii un “Project Manager” al grătarului
Când vine vorba de a face un grătar, abilitatea ta de a anticipa și organiza va fi avantajul suprem. Cu o zi înainte de acest eveniment, ar fi bine să scoți tot ce-ți trebuie pentru grătar ca să fii sigur că totul e în ordine. Grătarul și accesoriile trebuie să fie curate: folosirea unuia murdar te va împiedica să realizezi friptura perfectă deoarece grătarul va fi prea lipicios. Așa că, ia o perie tare și freacă-l până strălucește, înainte de a sosi invitații!
Sfatul: calitatea, nu cantitatea contează, nu se aplică aici. Calitatea și cantitatea sunt esențiale. Cotletul de porc perfect porționat nu are niciun efect dacă nu ai destul pentru toată lumea.
De exemplu, poți să te asiguri că ai până la o jumătate de kilogram pentru fiecare invitat, alegând diferite tipuri de carne. Dar, dacă ai plănuit și niște garnituri, sau un desert delicios, poți să mai reduci cantitatea estimată mai sus dar să fii sigur că oaspeții vor avea destulă mâncare.
Nu toată lumea preferă carnea
De ce să te limitezi la carne? A face un grătar poate însemna mult mai mult: pește - care poate fi perfect pentru o cină în vacanță la mare - dar și legume și fructe.
Prietenilor vegetarieni le va plăcea niște vinete, dovlecei sau avocado. Dar îi poți surprinde și cu niște felii de pepene la grătar. Chiar și tu poți fi surprins plăcut de rezultat! Fumul va da un gust deosebit fructelor și legumelor, făcându-le și mai delicioase. Dacă te temi că bucățelele pot cădea printre barele grătarului, poți cumpăra o sită specială. Ne poți mulțumi mai târziu.
Băuturile sunt de bază
În timp ce toată lumea te va urmări și va aprecia abilitatea de a găti și de a stăpâni focul și grătarul, gândește-te întâi la tine și cumpără-ți niște apă: tu vei sta cel mai aproape de foc, într-o zi fierbinte de vară, așa că ai nevoie să te hidratezi.
Desigur, cu toții știm că la grătar merge mai bine un pahar cu bere rece. Și pentru asta, un răcitor de bere ar fi cel mai bun accesoriu pentru petrecerea ta cu grătar. Acesta este pur și simplu perfect.
Și cocktailurile sunt obligatorii: cine ar refuza un cocktail cu gheață? Poți pregăti niște rețete clasice sau poți alege unele mai inovatoare. Și, mai poți pregăti unele fără alcool pentru cei care vor conduce. Aici poți găsi tot ce îți trebuie pentru a deveni un barman minunat.
Cunoaște-ți grătarul
Cărbune sau gaze? Stilul de a face un grătar va spune totul despre tine.
Fie că vei alege modul tradițional sau nu, nu poți ignora aceste detalii: temperatura este cheia gătitului perfect. Începând cu reglarea căldurii până la menținerea capacului pus atât cât e nevoie înainte de a-l ridica. Acest lucru este crucial: poate ești genul perfecționist care vrea să verifice fiecare bucată de carne să vadă dacă e făcută, dar, de fiecare dată când ridici capacul grătarului, temperatura scade. Și, cu siguranță, nu vrei asta! Ideal ar fi să întorci carnea o singură dată pentru a avea mijlocul bine făcut.
Gata pentru a fi maestrul grătarului!
Grătarul este acum atât de curat încât se vede cum strălucește în spatele grădinii. Carnea și legumele așteaptă să fie gătite, iar prietenii sosesc. Acum totul depinde de tine: arată-le cine este adevăratul maestru al grătarului în vara asta!
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau