Cum să mănâci pe săturate la Sărbătorile de Iarnă fără să te îngrași
Dimensiune font:
Carmen Brumă ştie întotdeauna cum şi cât să mănânce în perioada Sărbătorilor.
Chiar dacă la 43 de ani are pătrăţele pe abdomen, pentru că este o împătimită a sportului, vedeta îşi permite să guste din preparatele tradiţionale de Sărbători. “Cozonacul, sarmalele (în foi de varză şi în foi de viţă-de-vie), salata de boeuf… cam astea sunt mâncărurile care ne plac şi se mănâncă la noi în casă în perioada Crăciunului.
Ca în fiecare an, ea vine în ajutor cu câteva sfaturi în preajma Sărbătorilor de Iarnă.
1. Foarte important e momentul zilei în care alegeţi să consumaţi alimente periculoase pentru siluetă. Dacă vreţi să mâncaţi cozonac, prăjituri, gogoşi, şorici, cartofi prăjiţi, tobă, salată de boeuf încercaţi să le mâncaţi în prima parte a zilei, până în ora 15. În acest fel îi veţi da organismului şansa de a consuma energia provenită din alimentele respective, nu să o stocheze sub formă de grăsime.
2. Masa de seară ar trebui să conţină obligatoriu o salată din legume proaspete şi să fie cu 2-3 ore înainte de a vă culca. Datorită conţinutului de fibre, senzaţia de saţietate va apărea mult mai repede şi veţi mânca mai puţin fără să percepeţi acest lucru ca pe o restricţie.
3. Când încălziţi sarmalele faceţi-o într-un vas separat în care puneţi o cană de apă, astfel încât toată grăsimea care iese din ele să rămână în cratiţă. Nu uitaţi de ardeiul iute care are proprietatea de a creşte arderile 2-3 ore după masă, prin urmare consumaţi-l fără reţineri.
4. Nu consumaţi fructe proaspete sau uscate şi oleaginoase (caju, migdale, alune, arahide etc) pe lângă dulciurile tradiţionale, ci în loc de acestea. Dacă mâncaţi cozonac sau prăjituri, renunţaţi la fructe! Singura excepţie e ananasul crud, doar câteva cubuleţe (30-50 grame).
5. Mişcarea zilnică este singura soluţie pe care o aveţi dacă vreţi să mâncaţi orice şi să nu vă îngrăşaţi.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau