Cum să te bucuri de un somn mai bun: Câteva sfaturi utile
Dimensiune font:
Ai nevoie de somn pentru a-ţi păstra sănătatea, pentru a putea să îţi desfăşori activităţile zilnice, dar şi pentru recuperare fizică. Un somn bun nu este o misiune imposibilă, însă necesită câteva schimbări la nivel de stil de viaţă. Primul pas pentru a te odihni mai bine este să conştientizezi importanta somnului în viaţa ta şi să îl transformi într-o prioritate.
Dacă îţi doreşti să te odihneşti mai bine, iată câteva sfaturi utile pe care să le testezi
Încearcă suplimentele alimentare potrivite
Există o mulţime de suplimente alimentare care te pot ajuta să te odihneşti mai bine, de la plante precum lavanda sau roiniţa şi până la melatonină sau magneziu. De asemenea, uleiul CBD, extras din canabis, este şi el folosit pentru îmbunătăţirea somnului, deşi sunt necesare mai multe studii pentru a descoperi exact cum şi cât de mult poate acesta influența somnul. Uleiul de CBD vine în multe forme, de la vaporizatoare cu CBD, precum sunt cele de pe legalizeit.ro, până la ursuleţi gumaţi sau capsule. Desigur, înainte de a consuma orice fel de suplimente alimentare pentru somn sau de orice alt tip, consulta medicul pentru a primi cele mai bune recomandări.
Renunţă la ecrane înainte de culcare
Folosirea ecranelor înainte de culcare poate interfera cu producţia de melatonină, hormonul esenţial somnului. De aceea, este o idee bună să iei o mică pauză de la ecrane cu o oră sau două înainte de culcare. Asta include atât televizorul şi telefonul, cât şi laptopul sau tableta.
Poate părea dificil să nu foloseşti niciun fel de ecrane înainte de culcare, mai ales că acestea sunt parte din viaţa de zi cu zi, însă există soluţii. Te poţi bucura de alte activităţi plăcute, care să te ajute să scapi de stres şi de grijile de peste zi.
Bucură-te de activităţi relaxante
Relaxarea înainte de somn este importantă, deoarece te poate ajuta să te odihneşti mai bine şi să adormi mai uşor. Ce fel de activităţi sunt recomandate înainte de culcare? De la masaje şi bai calde şi până la stretching sau lectură, alege ceva care să nu implice mişcare intensă, ecrane sau zgomot puternic.
Formează o rutină de somn
Pentru a te odihni mai bine, ai nevoie de o rutină de somn. Asta înseamnă să alegi o oră de culcare, pe care să o respect zilnic. Desigur, nu trebuie să te culci în fiecare seară la o oră fixă, însă este de preferat să ai un interval orar stabil, cum ar fi între 22 şi 23 sau între 21:30 şi 22. De asemenea, trezirea ar trebui să fie la aceeaşi oră zi de zi.
O rutină de somn este necesară pentru un somn de calitate şi ar trebui implementată de la o vârstă cât mai fragedă.
În concluzie, somnul merită să fie o prioritate în viaţa ta, deoarece este esenţială pentru a-ţi îngriji sănătatea şi starea de bine. Nu uita să ceri întotdeauna sfatul medicului atunci când te confrunţi cu probleme ale somnului, dar şi atunci când vrei să încerci tratamente alopate sau naturiste.
Sursa foto: Pexels.com
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau