De ce este bine să consumăm vitamina C
Dimensiune font:
Vitamina C sau acidul ascorbic este una dintre cele mai cunoscute si consumate vitamine sub diverse forme, iar principalul sau beneficiu il reprezinta apararea sistemului imunitar.
In anul 1937 cercetatorul Albert Szent impreuna cu echipa sa a primit Premiul Nobel pentru descoperirea acidului ascorbic.In trecut aceasta descoperire a ajutat la vindecarea scorbutului, iar astazi este utilizata pe scara larga la imbunatatirea sistemului imunitar atat in cazul copiilor cat si in cazul varstnicilor chiar daca au sau nu o afectiune. Datorita faptului ca organismul uman nu poate sintetiza vitamina C,este necesar un aport suplimentar al acesteia pe care il putem lua fie din fructe si legume, fie din suplimente alimentare.
Principalul efect il are cresterea si regenerarea celulara, ajutand la producerea colagenului si in acelasi timp la intretinerea sanatatii pielii, a articulatiilor, ligamentelor si vaselor de sange.
Mai este considerat antioxidantul numarul unu deoarece impiedica actiunea radicalilor liberi implicati in procesul de imbatranire si de aceea vitamina C este utilizata intr-o gama variata de produse cosmetice si de infrumusetare, iar saloanele apeleaza cu incredere la preparatele bazate pe acidul ascorbit care in combintie cu acidul hialuronic imbunatateste aspectul tenului si imbiedica aparitia ridurilor.
In cazul in care se instaleaza un deficit in organism primele organe, glande si celule care sufera sunt: hematiile, glandele salivare, iar cele ce au concentratii marite de acid ascorbic sunt: leucocitele, glandele suprarenale, ficatul, tiroida, creierul, mucoasa intestinului subtire si splina, incercand pe cat posibil sa echilibreze deficitul din restul organelor.
Sursa: garbo.ro
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau