Ierburi cu puteri purificatoare. Sunt folosite la curățarea casei de energii negative
Dimensiune font:
Dafinul, parfum delicat cu puteri protectoare
Frunzele de dafin au ajuns târziu în bucătăria românească, dar istoria lor pe meleagurile mediteraneene este foarte veche. Încă din Antichitate, se credea că aroma dafinului are puteri protectoare și purificatoare.
Vindecătorii din Grecia antică foloseau foarte des frunzele și crenguțele de dafin în leacurile și poțiunile lor binefăcătoare. Mai mult de atât, puneau frunze de dafin pe boabe de tămâie și făceau fumigații în casele bolnavilor, în casele lovite de năpastă și de moarte.
Pentru greci și apoi, mai târziu, pentru adepții soluțiilor alternative de vindecare, dafinul are o putere feminină purificatoare, calmantă și tămăduitoare.
Fumigațiile cu dafin sau difuzoarele cu esențe de dafin sunt folosite și azi pentru protecția casei, pentru combaterea microbilor și chiar pentru îmbunătățirea stării psihice. Cu un tonus mai bun, cu mai multă speranță, putem face față mai bine necazurilor cu care ne confruntăm, iar parfumul acestor plante binefăcătoare poate fi folosit zi de zi.
Busuiocul, printre cele mai puternice ierburi magice
Numele busuiocului vine din grecescul ”basilicon” care denumea o serie de uleiuri tămăduitoare din vremurile biblice. Legenda spune că busuiocul creștea pe dealul pe care a fost răstignit Iisus, iar Împărăteasa Elena l-a adus cu ea la Constantinopole. Este una dintre cele mai vechi plante medicinale, deosebit de apreciată pentru proprietățile ei terapeutice.
Busuiocul este folosit proaspăt și în preparatele tradiționale, să le dăm un gust deosebit, dar cel mai des îl aducem acasă de la biserică, stropit cu apă sfințită.
Busuiocul binecuvântat și ținut la icoane are rol protector în casă. O credință mai veche spune să pui un ghiveci cu busuioc la fereastră sau câteva crenuguțe de busuioc în cele 4 colțuri ale casei, când treci prin momente grele. Busuiocul alungă relele și necazurile și purifică locuința.
Lasă busuioc în apă timp de 3 zile și apoi stropește cu apa aceasta pragul casei, să iasă necazurile și să vină bucuria și bunăstarea.
O crenguță mică de busuioc se poartă în sân pentru a atrage dragostea, dar și pentru a alunga deochiul și farmecele rele, care nu te lasă să îți găsești ursitul.
Rozmarinul are parfum purificator
Mulți ani la rând, prin secolele XVIII – XIX, crenguțele și uleiul de rozmarin erau arse în saloanele de spital pentru a purifica aerul. Este o practică pe care spitalele au împrumutat-o din biserici, unde parfumul de rozmarin era considerat sacru și de mare ajutor în alungarea duhurilor rele.
Rozmarinul, cu aroma lui puternică, a fost apreciat încă din Antichitate, iar egiptenii vechi făceau uleiuri și pomezi cu rozmarin pentru vindecarea rănilor. Ulterior, legendele au legat această plantă de Maica Domnului fiind numită Roza sau Trandafirul Mariei.
Este bine să crești la fereastră, în jardinieră, câteva tufe de rozmarin și să te bucuri de aroma lor, fie că le folosești la mâncare, fie că le folosești pentru a parfuma casa.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau