Importanța interacțiunilor față în față la locul de muncă - 4 beneficii ale ședințelor în persoană
Dimensiune font:
În ultimii ani, din cauza pandemiei, multe persoane au fost nevoite sa lucreze de acasă sau într-un sistem hibrid. La început, acest lucru a fost unul benefic, întrucât mulți angajați spuneau că economisesc timp sau că se simt mai productivi de acasă. Treptat, s-a observat că tot mai multe persoane își doresc să se întoarcă la munca de la birou, întrucât nimic nu poate înlocui interacțiunea față în față, la locul de muncă, și beneficiile aduse de aceasta. În continuare, îți prezentăm care sunt beneficiile ședințelor în persoană și ale reîntoarcerii la locul de muncă, cel puțin în sistem hibrid.
Comunicare mai eficientă
Conform unui sondaj întreprins de Genesis Property, al cărei fondator este Liviu Tudor, un sfert dintre angajații respondenți au declarat că petrec între două și opt ore în ședințe online, în fiecare săptămână. De asemenea, 7,2% alocă între opt și 12 ore acestui tip de întâlniri online, iar 5,6% sunt blocați în astfel de ședințe mai bine de 12 ore, în fiecare săptămână.
Așa cum probabil ai experimentat și tu, întâlnirile online nu sunt, de multe ori, cele mai bune. Unele persoane pot avea o conexiune la internet slabă și, astfel, nu vor fi prezente pe toată durata ședinței. Altele vor închide camera video și microfonul și vor asculta ședința fără să se implice în mod activ. Menționăm și cazul în care ceea ce s-a dorit să se transmită nu a fost înțeles pe deplin, din cauza barierelor de comunicare. De aceea, ședințele și întâlnirile față în față vor fi întotdeauna mai eficiente decât cele online, pentru lămurirea anumitor neînțelegeri.
Luarea deciziilor mai rapid
Având în vedere faptul că este mai eficientă comunicarea față în față, deciziile vor fi luate mult mai rapid. De ce se întâmplă acest lucru? La o ședință online, este posibil ca angajații să nu se sincronizeze și să nu intre toți în conferință. În cazul unei ședințe față în față, anunțată chiar și cu câteva ore înainte, deciziile pot fi luate mult mai ușor și mai repede, având în vedere că toți cei implicați vor fi prezenți și mult mai atenți la ceea ce se discută în acel moment.
Îmbunătățirea comunicării non-verbale
Comunicarea non-verbală este la fel de importantă precum cea verbală. De multe ori, observi că unele persoane spun ceva, dar, din mimică sau din poziția corpului, par să spună cu totul altceva. Întâlnirile online nu permit observarea comunicării non-verbale decât într-o mică manieră sau, din contră, pot cauza probleme, când anumite gesturi pot fi înțelese în mod greșit. De aceea, ședințele față în față reprezintă cea mai bună modalitate pentru a îmbunătăți comunicarea non-verbală.
Construirea unei culturi organizaționale puternice
Nu în ultimul rând, discutăm și despre construirea unei culturi organizaționale puternice. Așa cum probabil știi deja, conceptul de cultură organizațională este unul complex și se referă la atitudinile, valorile, normele, convingerile, obiceiurile și altele asemenea, care aduc angajații împreună. Fiecare om contribuie la formarea culturii organizaționale, astfel că este nevoie de interacțiuni față în față, pentru acest lucru. De asemenea, cultura organizațională poate fi considerată în continuă schimbare, având în vedere faptul că o companie dorește permanent să evolueze, pentru a oferi atât clienților, cât și angajaților tot ceea ce este mai bun. Așadar, o cultură organizațională puternică poate fi construită și menținută numai cu ajutorul interacțiunii fizice între angajați, având în vedere toate beneficiile menționate până acum.
În concluzie, chiar dacă, în ultimii ani, a apărut nevoia unui sistem de muncă hibrid, este bine de reținut faptul că angajații își doresc și interacțiuni față în față, în special când vine vorba despre ședințe.
Sursa foto: Shutterstock
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau