La ce să fii atent când cumperi un frigider
Dimensiune font:
Frigiderul este aparatul electrocasnic cu cel mai mare consum de energie din casa noastră, datorită funcției sale de a ne păstra alimentele proaspete și altele congelate 24 de ore pe zi. Așadar, înainte de a cumpăra un frigider, este bine să alegem frigiderul sau combina frigorifică care se potrivește cel mai bine nevoilor noastre, spațiului nostru fizic din bucătărie (înălțime, lățime și adâncime), tipului de cumpărături pe care le facem de obicei etc. Cu cât frigiderul este mai mare, cu atât costul și consumul de energie sunt mai mari, ceea ce va fi indicat de clasificarea de pe eticheta energetică a acestuia.
Dacă încă nu sunteți sigur ce model de frigider sau combină frigorifică vi se potrivește cel mai bine sau dacă vreți să știți la ce trebuie să fiți atenți când cumpărați acest electrocasnic, citiți în continuare:
Tipul de funcție de refrigerare pe care îl căutați
Există frigidere pentru toate gusturile, cum ar fi un frigider Beko. Există frigidere fără compartiment de congelare, cu un compartiment de congelare convențional și cele mai moderne tipuri de combină frigorifică, în care compartimentul de congelare este mare și de obicei situat în partea de jos. Există frigidere doar cu compartimentul pentru alimente, cu o ușă, cu două, trei sau patru uși, compacte sau înalte de doi metri. Există cele cu un singur motor, cu două și chiar mini-frigidere.
Dispunerea modulelor și a ușilor
Fiecare frigider trebuie să aibă spațiu pentru depozitarea produselor de diferite dimensiuni, atât pe orizontală, cât și în înălțime, și nu trebuie să aibă colțuri greu accesibile.
Rafturi
Rafturile unui frigider, precum un frigider Beko, trebuie să fie rezistente, ușor de îndepărtat și ușor de curățat. Rafturile din sticlă sunt cele mai bune, cu o margine pentru a preveni scurgerile în caz de vărsare. Există rafturi pliabile: acestea se pliază pentru a forma o suprafață de sprijin mare și plană și pot fi, de asemenea, pliate în jumătate pentru a găzdui produse mai înalte pe rafturile inferioare. Există, de asemenea, modele cu rafturi reglabile în înălțime. Unele modele includ chiar și un suport pentru sticle. Acesta e des întâlnit în cazul în care alegeți combină frigorifică. Puteți găsi și un frigider Beko cu astfel de accesoriu.
Controale de temperatură și umiditate ușor accesibile
Comenzile unui frigider ar trebui să fie plasate de preferință pe partea frontală a aparatului, deoarece cele de pe peretele interior necesită golirea unui raft pentru a acționa comenzile. În ultimii ani, a devenit din ce în ce mai popular sistemul multiAirflow, care garantează o distribuție uniformă a frigului în toate înălțimile și sertarele aparatului.
Sertare
Unele modele includ sertare pentru fructe și legume, care mențin condiții de umiditate constantă, sau sertare pentru carne și cârnați la o temperatură reglabilă. Anumite tipuri de frigider Beko sau combină frigorifică, de exemplu, au sertare speciale cu tehnologii pe bază de lumini care păstrează fructele și legumele proaspete mai mult timp.
Iluminarea
Încercați să vă asigurați că iluminatul din frigider este bun. În frigidere ar trebui să se poată vedea bine în fiecare colț, de asemenea în congelator și în sertare. Cel mai recent standard al industriei este încorporarea iluminării interioare cu LED-uri, care asigură o vedere luminoasă, de lungă durată și eficientă în interior, cu un consum suplimentar redus de energie pe care îl permite această tehnologie de iluminare cu diode emițătoare de lumină. Acest tip de iluminare este des întâlnită la un frigider Beko, de exemplu.
Ușurința de curățare
În mod precis, tehnologia no frost va preveni formarea de îngheț și ne va scuti de sarcina plictisitoare a dezghețării manuale periodice. Devine din ce în ce mai frecventă posibilitatea de a alege uși din oțel inoxidabil sau de a avea frigiderul placat cu panouri care să se asorteze cu bucătăria sau de a-l încorpora. Țineți cont de acest lucru.
Capacitatea de depozitare
Capacitatea de depozitare se măsoară în litri și va depinde de numărul de persoane din gospodărie și de obiceiurile de cumpărături (cumpărături zilnice sau cumpărături regulate în vrac). Un frigider are, de obicei, o capacitate cuprinsă între 200 și 400 de litri, dar cele americane pot ajunge până la 700 de litri între toate compartimentele.
Pentru două persoane, se recomandă o dimensiune de aproximativ 200 de litri, în timp ce o familie de patru persoane va fi interesată de un frigider de 350 de litri sau mai mult.
Dacă utilizatorul obișnuiește să își facă provizii de produse pentru congelare, un model cu un congelator mare este cea mai bună alegere, în timp ce dacă preferă să cumpere produse proaspete și să aibă o varietate de băuturi răcoritoare și băuturi reci, un model cu un volum mai mare al frigiderului și un volum mai mic al congelatorului este cea mai bună alegere.
Atenție, doar pentru că ați cumpărat un frigider mai eficient (clasa A sau superioară, A+, A++), nu veți consuma mai puțină energie dacă acesta are un volum mai mare decât aveți cu adevărat nevoie (nu cumpărați un aparat mai mare decât aveți nevoie).
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau