Nicio veste buna nu vine singura, ci „insotita” de o sticla rece de prosecco!
Dimensiune font:
Vestile bune se sarbatoresc alaturi de oameni dragi si... de o sticla de spumant! Cu ajutorul acesteia din urma, vei reusi sa adaugi un plus de valoare unor momente in care te bucuri fie de o reusita pentru care ai muncit din greu, fie de o clipa de noroc, in care ai fost omul potrivit la locul potrivit!
Exista mai multe sortimente de spumant, unele obtinute chiar pe teritoriul romanesc ori pe cel al „fratilor nostri de peste Prut”, precum exista si variante care pot fi produse exclusiv in Franta, cum e sampania, ori in Spania, cum e Cava. Cu toate acestea, in articolul de fata, va fi vorba despre prosecco, vinul spumant alb de origine italiana, care a cucerit intreaga lume.
Acesta este companionul ideal pentru momentele in care vrei sa ciocnesti un pahar alaturi de cineva drag pentru a va bucura impreuna de succesul la care visezi de mult timp. Descopera, in cele ce urmeaza, mai multe detalii despre vinul spumant de origine italiana!
Unde si cum se obtine spumantul preferat al Italiei?
Prosecco este un vin spumant alb, care este produs din soiul de struguri Glera. Exista situatii in care pot fi folosite si alte soiuri de struguri albi, insa acestea nu trebuie sa fie utilizate in proportie mai mare de 15% – altminteri, trebuie schimbata denumirea spumantului.
Spumantul italian se produce in regiunea situata la cateva zeci de kilometri de orasul Venetia. Astfel, conform legislatiei adoptate de Uniunea Europeana, vinurile spumante care primesc denumirea de prosecco trebuie produse exclusiv in regiunea Veneto.
Metoda de producere este cunoscuta sub denumirea de Charmat-Martinotti sau, prescurtat, Charmat. Dupa ce strugurii au fost culesi manuali si fermentati, urmeaza o a doua fermentare. Aceasta din urma este realizata prin intermediul unor vase de otel inoxidabil. Datorita faptului ca procesul este mult mai rapid, vei observa ca pretul vinului italian este mai accesibil decat cel al spumantelor frantuzesti.
Cum se serveste o astfel de bautura?
In cazul in care ai ales sa sarbatoresti un moment important din viata alaturi de un spumant italian, este important sa stii cum trebuie sa procedezi pentru a te bucura la maximum de gustul, textura si aroma acestuia.
Inainte de orice, trebuie mentionat ca spumantele se servesc la temperaturi scazute, de maximum 10 grade. Este recomandat ca acestea sa fie savurate in pahare flute, a caror forma eleganta contribuie la aerul festiv al momentului. In cazul in care vrei sa il consumi alaturi de mancare, ai nenumarate optiuni la dispozitie.
Fiind o bautura extrem de versatila, prosecco poate fi savurat pe post de aperitiv ori asociat cu diferite preparate culinare. De la mancarurile picante pana la cele dulci, nu te feri sa creezi combinatii inedite pentru spumantul din struguri Glera! De altfel, italienii il consuma adesea alaturi de preparate pe baza de pui, peste, paste sau fructe de mare!
Nu in ultimul rand, mai trebuie sa stii ca gasesti cele mai bune sortimente de prosecco in cadrul magazinului online BeiCeVrei. Aici vei gasi toate produsele dorite, alaturi de care vei putea sarbatori cum se cuvine vestile bune!
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau