O nouă dietă - postul intermitent. Cui îi este interzis
Dimensiune font:
Spre deosebire de alte diete, care presupun consumul anumitor alimente și suplimente alimentare de slăbit, postul intermitent are la bază pauza totală de hrană, în anumite intervale de timp. Consumul de calorii este, astfel, redus, iar consecința dorită nu se lasă așteptată: scăderea în greutate și remodelarea siluetei.
Există trei moduri principale în care această dietă poate fi urmată, dar și o serie de alte combinații, astfel că fiecare poate să își stabilească propriul program.
Postul intermitent ocazional – este varianta cea mai puțin strictă, presupunând renunțarea la una dintre mesele zilnice, de câteva ori pe săptămână, alegerea zilelor de post fiind la latitudinea fiecăruia.
Postul intermitent zilnic – cei care practică acest tip de post intermitent renunță, în fiecare zi, la una dintre mese. Cei mai mulți preferă să sară peste cină, pe considerentul că mâncatul seara îngrașă.
Postul intermitent complet – presupune alegerea uneia sau mai multor zile din săptămână în care nu se mănâncă nimic, fiind permis doar consumul de ceaiuri, apă și cafea.
Fiind vorba de o dietă pentru slăbit care chiar funcționează, bineînțeles că principalul beneficiu este pierderea în greutate. Postul intermitent mai are o serie de alte avantaje: întărește sănătatea inimii, reduce riscul de diabet și menține creierul sănătos.
Postul intermitent nu este recomandat persoanelor care deja sunt supraponderale sau chiar obeze și nici celor care suferă de diferite afecțiuni. De asemenea, nici subponderalii nu trebuie să apeleze la această dietă, la fel ca persoanele aflate sub tratament sau cele care se confruntă des cu tulburări alimentare. Medicii nu recomandă postul intermitent femeilor gravide și nici celor care deja au născut și alăptează.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau