Obsesia copiilor pentru televizor, calculator şi jocurile video le afectează inteligența
Dimensiune font:
Obsesia copiilor pentru televizor, calculator şi jocurile video le afecteazã dezvoltarea fizicã şi cognitivã pe termen lung, dupã cum avertizeazã un grup de pediatri într-un articol publicat în revista „Archives of Disease in Childhood”.
Potrivit medicului Aric Sigman, un copil britanic dedicã în medie şase ore pe zi acestor activitãţi acasã, pe lângã timpul petrecut în faţa ecranului calculatorului la şcoalã.
Pe plan cerebral, cel mai grav efect se înregistreazã în primii trei ani de viaţã ai copilului, deoarece atunci este mai multã nevoie de interacţiune cu pãrinţii, şi nu cu un aparat.
În plus, riscul de a suferi de obezitate şi probleme cardiace creşte considerabil dupã douã ore pe zi de sedentarism.
Aric Sigman considerã, astfel, cã autoritãţile britanice ar trebui sã stabileascã o limitã de douã ore pe zi pentru copiii cu vârsta între 3 şi 16 ani, iar cei sub 3 ani nu ar trebui deloc sã intre în contact cu astfel de dispozitive.
În SUA, Canada şi Australia s-au stabilit recomandãri în ceea ce priveşte numãrul orelor petrecute de copii în faţa ecranelor, dar acest lucru nu s-a întâmplat în Marea Britanie, situaţie care îi „îngrijoreazã” pe medicii pediatri de la Royal College of Paediatrics and Child Health.
Indiferent dacã este vorba de telefoane mobile, console ori televizoare, copiii petrec „din ce în ce mai mult timp în faţa ecranelor. Pe zi ce trece, suntem tot mai îngrijoraţi”, afirmã Mitch Blair, membru al acestei instituţii.
În SUA, Ministerul Sãnãtãţii recomandã ca minorii sã nu petreacã mai mult de douã ore pe zi în faţa ecranelor, iar Societatea de Pediatrie din Canada recomandã ca niciun copil sã nu aibã în camera sa televizor, calculator sau consolã pentru jocuri video.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau