Păreri PEFOC - sfaturi utile despre cum se face primul foc în renumitul grătar OFYR cu vatră de lemne și plită din oțel
Dimensiune font:
Unul dintre cele mai potrivite moduri de a sărbători ieșirea din lunile reci de iarnă și debutul în anotimpul zilelor lungi și calde cu soare, este acela de a încinge un grătar de grădină, acasă sau la iarba verde. Înconjurat de familie sau prietenii dragi, vă veți trezi învăluiți în miresmele îmbietoare a cărnii suculente care se perpelește domol pe grilajul incandescent, în ton cu buna dispoziție și zâmbetele largi ale celor dragi, care așteaptă pofticioși, răsfățul culinar.
Specialiștii sibieni de la PEFOC, a căror poveste a început de la construcția unui singur semineu lemne și care, în prezent, se bucură de peste două decenii de activitate neîntreruptă pe piața tuturor soluțiilor alternative de încălzire din România, ne vor învăța cum trebuie folosit un grătar premium, pentru ca acesta să livreze la potențial maxim, preparate culinare desăvârșite cu gust și arome, demne de un veritabil masterchef al grill-ului în aer liber!
Investiția într-un grătar pe lemne profesional este una semnificativă. Așa că, după achiziția inițială, trebuie să te asiguri că știi cum se folosește și întreține corect grătarul! Dacă ai ajuns în posesia grătarul minune cu vatră marca OFYR, tot ce trebuie să faci este să urmărești acești pași simpli, în care te învățăm cum se face primul foc în vatră și cum se pregătesc plita și suprafața de gătit pentru o experiență culinară la superlativ.
Pentru pregătirea focului într-un gratar de gradina ca la carte, pregătește și folosește lemn de esență tare (cel mai recomandat este fagul uscat), tăiat sub formă de buștean de dimensiuni potrivite, apoi așează bucățile de lemn în vatră, două câte două, unele peste altele, cu scoarța lemnoasă îndreptată spre exterior. Acest tip de așezare favorizează amploarea flăcării și încălzirea rapidă a vatrei.
Așează cu grijă, 2-3 aprinzătoare de foc (brichete inflamabile) la baza vatrei, sub lemne, pentru aprinderea rapidă și sigură a focului. După aprinderea focului, lasă flăcările să crească pentru ca inelul din oțel corten să se încingă. O dată ajunsă la temperatura ideală, încât să nu mai poată fi atinsă cu palma, înseamnă că suprafața de gătit este pregătită pentru prima răzuire.
Stratul de protecție poate fi răzuit chiar cu spatula pe care o primești în pachetul OFYR livrat. Stratul răzuibil cu rol protector este cel care se aplică peste inelul din oțel, imediat ce acesta iese din producție; După încingere (circa 20-30 min.), acest strat pe bază de ulei de floarea soarelui, va putea fi îndepărtat foarte ușor.
După răzuirea primului strat de pe inel, acesta se unge cu ulei (de arahide sau de măsline), folosind un tifon. Plita se unge pe întreaga ei suprafață, chiar și pe buza exterioară. Suprafața bine încinsă se răzuiește din nou, îndepărtând ultimele porțiuni de strat rămase și se unge din nou plita din oțel, cu ulei.
După aproximativ 10 minute, grătarul va fi gata de utilizat! Acum, primul foc este aprins cu succes, iar suprafața de gătit este pregătită pentru ca tu să îți etalezi creativitatea culinară în aer liber! Acum știi cum se folosește corect vatra cu plită din oțel corten, marca OFYR.
Pentru alte detalii și sfaturi despre cum trebuie întreținut sau ce accesorii ai nevoie pentru grătar vatra OFYR, dar și pentru o gamă completă de șeminee pe lemne cu focare clasice, pe gaz sau peleți, modele speciale de semineu electric, sobe rustice sau moderne, nu ezita să intri pe site-ul sibienilor pefoc.ro, unde vei intra în legătură directă cu specialiștii dedicați să te ajute să-ți găsești produsul perfect pentru nevoile tale premium de încălzire sau decor!
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau