Retete cu legume si carne pentru masa de Craciun
Dimensiune font:
Retete cu legume si carne pentru masa de Craciun
Masa de Craciun trebuie pregatita ca la carte, cu retete traditionale si preparate culinare specifice acestei sarbatori. Sarmalele, carnatii de porc sau caltabosii sunt nelipsiti, insa masa de Craciun poate fi completata cu preparate culinare „de sarbatoare" si pe placul intregii familii. Daca doriti diversitate, va punem la dispozitie cateva retete de Craciun cu care sa va surprindeti familia si invitatii. Cum legumele ar trebui sa fie nelipsite de pe masa de Craciun, va oferim cateva idei de retete de Craciun, realizate din carne in combinatie cu legume.
Carne cu legume si porumb
Pentru reteta de carne cu legume si porumb aveti nevoie de urmatoarele ingrediente : 2 felii muschi de porc, 1 morcov, 1 ardei (de preferat capia rosu), 10 pastai de fasole verde, 1 pumb de boabe de mazare, 2 pumni de porumb (congelat sau la cutie), 1 lingura sos tomat, condimente pentru carne de porc, sare si piper.
Carnea se taie fasii lungi si se pune la prajit intr-o lingura de ulei. Morcovul se taie in fasii lungi sau rondele si se adauga peste carne. La fel se procedeaza si cu ardeiul capia si restul legumelor (fasolea verde si mazarea). Se lasa la prajit 5 minute si se adauga condimente dupa gust. Porumbul se adauga catre sfarsit, cand carnea este rumenita. Tot atunci se adauga si lingura de sos tomat. Cand carnea este aproape facuta, se baga la cuptor pentru inca 5 minute.
Musaca cu carne si legume
Daca va doriti acest preparat culinar pe masa de Craciun, aveti nevoie de urmatoarele ingrediente : 1 kg de carne de porc, 400 g de cascaval clasic (neafumat), 4 cartofi de dimensiuni medii, 2 morcovi, 500 g de ciuperci proaspete, sare si piper dupa gust.
Se unge o tava cu ulei si se aseaza carnea, dupa ce a fost taiata in bucatele mici (distribuiti carnea pe toate dimensiunea tavii). Peste ea se presara sare si piper. Legumele, taiate marunt, se aseaza peste carne. Dupa ce ati pus legumele, adaugati ceapa taiata dupa preferinte. 200 de g de cascavalul se dau pe razatoare si se presara peste ceapa. Urmeaza apoi ciupercile, peste care se adauga si restul de cascaval ramas.
Tava se pune la cuptor pentru 2 ore. Daca se rumeneste prea repede, puneti deasupra o folie de aluminiu. Se serveste cu salata de orice fel sau muraturi.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau