Secretele blatului perfect pentru pizza
Dimensiune font:
Apărută ca o mâncare pentru săraci, pizza este astăzi îndrăgită de oameni din toate categoriile sociale. Indiferent de sortiment, ingredientul de bază pentru pizza este blatul, iar savoarea este mereu completată de sos.
Rețeta blatului perfect de pizza include următoarele ingrediente:
2 lingurițe de drojdie uscată
2 lingurițe de zahăr
4 cești de făină
1 ½ cești de apă caldă
3 linguri de ulei de măsline
1 ½ lingurițe de sare
1 linguriță de oțet
După ce le-am procurat este important să urm întocmai pașii necesari preparării.
1. Dizolvă drojdia
2. Formează aluatul. Într-un vas pune drojdia și adaugă mai multă apă, sarea, oțetul și uleiul de măsline. Toarnă treptat făina, pe măsură ce amesteci aluatul. Poți folosi un robot de bucătărie sau, după ce se formează coca, o poți frământa cu mâinile. Aluatul este gata când devine moale, elastic și doar puțin lipicios. Acoperă aluatul și lasă-l să crească într-un loc cald pentru 1-1 ½ ore sau până își dublează volumul.
3. Împarte aluatul. Rupe coca și formează 2 sau 3 mingi de aluat, în funcție de cât de gros vrei să fie blatul. Pentru un blat subțire se recomandă împărțirea aluatului în 3 părți. Presară făină pe suprafața de lucru și întinde coca până ajunge la mărimea potrivită. Înțeapă aluatul cu o furculiță pe toată suprafața.
4. Precoace blatul. Pune în cuptor o piatră pentru pizza sau o tavă întoarsă acoperită cu hârtie de copt și reglează flacăra la 200 de grade. Pune blatul pe piatră sau pe tavă și lasă-l timp de 5-6 minute. Precoacerea este foarte importantă pentru ca blatul să fie după coacere aerat și moale în interior, iar la exterior să fie crocant.
5. Gătește-ți pizza preferată. Odată scos din cuptor, blatul poate fi folosit imediat. Dacă vrei să gătești pizza mai târziu sau în altă zi, lasă-l să se răcească și pune-l în frigider sau congelator.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau