Semne care prevestesc că mariajul tău se va termina cu un divorț

2

Dimensiune font:

| 28-11-2022 17:24

Potrivit directorului executiv al Institutului de Cercetare a Relațiilor, prof.John Gottman, da! În șaisprezece ani de cercetare, a învățat să prezică ce cupluri vor ajunge să divorțeze și care vor rămâne solide în timp. Este posibil să se facă această predicție pe baza unei metodologii efectuate cu o acuratețe de 91%. Din aceste analize au reieșit comportamente care, dacă sunt prezente, duc inevitabil la destrămarea cuplului, potrivit State of Mind.

Primul semn: o abordare dură

Primul dintre aceste semne este modul în care începe o ceartă. Când un partener începe să folosească o abordare dură, cum ar fi a fi negativ, acuzator sau disprețuitor, abordare se va termina prost, derivând într-o ceartă destul de gresivă. Pe de altă parte, atunci când un partener începe o discuție lent, calm, doar pentru a clarifica diverse aspecte, cel mai probabil se va termina pe același ton pozitiv.

Al doilea semn: Cei patru călăreți ai Apocalipsei

Negativitatea prezentă în interacțiunile normale ale unui cuplu poate devasta o căsătorie sau un parteneriat. De fapt, într-o relație există patru tipuri de schimburi negative, letale. Gottman i-a clasificat drept ”cei patru călăreți ai Apocalipsei”. De obicei, acești patru călăreți reprezintă critică, dispreț, apărare și închiderea.

1. Critica

Primul dintre cavalerii letali este critica. Criticile sunt diferite de reclamații, pentru că în al doilea caz sunt plângeri cu privire la un comportament al celuilalt, ceea ce se întâmplă în mod obișnuit tuturor.

Problema apare atunci când reclamațiile se transformă în adevărate plângeri, critici. În practică, atunci când apare o problemă, unul dintre cei doi parteneri decide să vorbească cu celălalt, acuzându-l pentru starea lucrurilor.

În mod normal, critica care ar putea fi circumstanțială situației specifice este în schimb generalizată întregii persoane. Gottman spune adesea că criticul este chiar convins că îi face celuilalt o favoare ajutându-l să înțeleagă ce face greșit, sau mai degrabă ce este greșit ca persoană, și nu înțelege cum celălalt nu reușește să-l aprecieze.

2. Disprețul

Al doilea călăreț, disprețul, urmează adesea criticii. Câteva exemple de dispreț sunt atunci când o persoană folosește sarcasm, cinism, insulte, batjocură, ridicol și umor ostil. Disprețul este cel mai rău dintre cei patru călăreți, deoarece comunică dezgustul față de celălalt într-un mod direct și arogant.

Rezultat: conflictul dintre parteneri se intensifică. În general, când un partener folosește disprețul, celălalt tinde să se apere și sosește al treilea cavaler.

3. Apărarea

Mulți oameni adoptă o atitudine defensivă atunci când sunt criticați, dar această atitudine nu duce la rezolvarea problemei, ci o intensifică. A te apăra constă în a da vina pe celălalt, ”problema nu sunt eu, ci tu”.

4. Închiderea

De obicei , atunci când primii trei cavaleri sunt prezenți într-o ceartă, un partener se adaptează la ”stonewalling”, mai frecvent la bărbați decât la femei . Este o modalitate de a evita sentimentul de a fi copleșit care apare de obicei atunci când un conflict escaladează. De fapt, în timp ce unul răbufnește, celălalt se închide în tăcere de marmură, demonstrând faptul că nimic nu-l poate zgâria. În practică dialogul este închis și este complet inutil să vorbești, pentru a evita explozia.

Al treilea semn: invadarea

Când o persoană se simte invadată de cei patru călăreți, tinde să se protejeze și să se detașeze de partenerul său, ignorându-l cât poate de mult.

Al cincilea semn: incapacitatea de a remedia

Al cincilea semn că o căsătorie este sortită să se încheie cu divorț este incapacitatea de a remedia conflictele din trecut. Încercările de remediere sunt eforturile făcute de cuplu pentru a încerca să calmeze conflictul, de exemplu folosind un gest simplu precum un râs, un zâmbet sau o scuză; toate acestea ar putea ajuta cuplul să calmeze tensiunea.

Totuși, dacă un partener se simte sufocat, aceste încercări de reparare sunt nereușite, deoarece partenerul se deconectează de discuție, făcând inutile orice încercare de reparare.

Al șaselea semn: Amintiri rele

Ultimul semn care arată că divorțul este inevitabil este atunci când cuplul își amintește negativ trecutul și folosește acest material ca o sursă de furie constantă unul față de celălalt.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
Bancul Zilei

05:12

1. Informatii generale privind concedentul, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Ion Neculce, cu sediul administrativ in sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, telefon 0232/710.880, email: office@primaria- ionneculce.ro, cod fiscal 4541050. 2. Informatii generale privind obiectul concesiunii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie concesionat: -teren in suprafata de 2.539 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr.cadastral 62719, Carte funciara 62720; -teren in suprafata de 2.539 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr. cadastral 62720, Carte funciara 62720; -teren in suprafata de 1.374 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr.cadastral 62721, Carte funciara 62721; -teren in suprafata de 1.165 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr. cadastral 62722, Carte funciara 62722; ce apartin domeniului privat al Comunei Ion Neculce, conform caietului de sarcini, O.U.G. nr. 57/03.07.2019 si H.C.L. al Comunei Ion Neculce nr. 94/17.10.2024. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, la sediul institutiei sau electronic, prin e-mail: office@primaria- ionneculce.ro. 3.2. Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Registratura Comunei Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: Gratuit. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 18.11.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 26.11.2024, ora 16.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, Registratura. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: un exemplar. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.11.2024, ora 09.30, Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi -etajul I -Sala de sedinte. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Iasi, Iasi, Str. Elena Doamna nr. 1A, judetul Iasi, telefon 0332/403.647, fax 0332/435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 01.11.2024.
1. Informatii generale privind concedentul, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Ion Neculce, cu sediul administrativ in sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, telefon 0232/710.880, email: office@primaria- ionneculce.ro, cod fiscal 4541050. 2. Informatii generale privind obiectul concesiunii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie concesionat: -teren in suprafata de 4.250 mp, situat in extravilanul satului Razboieni, comuna Ion Neculce, nr. cadastral 62548, Carte funciara 62548; -teren in suprafata de 3.080 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr.cadastral 61364, Carte funciara 61364; ce apartin domeniului privat al Comunei Ion Neculce, conform caietului de sarcini, O.U.G. nr. 57/03.07.2019 si H.C.L. al Comunei Ion Neculce nr. 89/27.07.2023. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, la sediul institutiei sau electronic, prin e-mail: office@primaria- ionneculce.ro. 3.2. Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Registratura Comunei Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: Gratuit. 3.4.Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 18.11.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 26.11.2024, ora 16.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, Registratura. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: un exemplar. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.11.2024, ora 09.30, Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi -etajul I -Sala de sedinte. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Iasi, Iasi, Str. Elena Doamna nr. 1A, judetul Iasi, telefon 0332/403.647, fax 0332/435.700, e-mail: tr-iasi-reg @just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 01.11.2024.
Cum să nu cazi în capcanele de Black Friday! Sfaturi pentru cumpărători
08/11/2024 14:52

Cum să nu cazi in capcanele de Black Friday! Sfaturi pentru cumpărători Desi Black Friday aduce cu sine reduceri atractive, este important să fim constienti de capcanele din spatele ofertelor. Unele dintre ...

Simfonia minții. Puterea vindecătoare a muzicii
08/11/2024 10:35

Muzica, o artă universală ce transcende barierele culturale si lingvistice, are un impact profund asupra creierului uman. De-a lungul timpului, numeroase studii au evidentiat multiplele beneficii ale muzicii ...

Ce efect are mariajul asupra barbaţilor?
06/11/2024 13:23

Ce efect are mariajul asupra barbaţilor? Mariajul reprezintă un pas important in viata fiecăruia, unul care de bicei aduce cu sine schimbări majore in stilul nostru de viată. Asadar, ne poate ajuta mariaj ...

Misterioasele tuneluri de sub Marea Neagră care leagă România de Turcia
05/11/2024 11:56

Misterioasele tuneluri de sub Marea Neagră care leagă Romania de Turcia Într-o cronică, scrisă inaintea Primului Război Mondial, este relatată o poveste stranie in care se vorbeste despre cum tă ...

Durerea de care nu scapă nimeni - dorul. Ghid de supraviețuire în caz de dor
05/11/2024 10:31

Durerea de care nu scapă nimeni - dorul. Ghid de supravietuire in caz de dor O caracteristică unică pe care o are dorul este că mereu ne aduce aminte de nevoia de a simti emotii plăcute, de a petrece m ...

  Bârfa și efectele sale sociale, psihologice și economice
04/11/2024 17:17

Barfa, privită de unii ca o plăcere vinovată si de altii ca un viciu de evitat, este o activitate umană veche de cand lumea, iar efectele sale se răsfrang asupra societătii intr-un mod mai complex decat a ...

România - leagănul civilizaţiei umane
04/11/2024 16:08

Romania - leagănul civilizaţiei umane Acum mai bine de 10.000 de ani, zona geografică in care se află Romania de astăzi era considerată vatra lumii, locul unde a inceput cu adevărat civilizatia umană. ...

Botine elegante pentru birou: selecția perfectă pentru un look profesional.
04/11/2024 10:46

Botine elegante pentru birou: selectia perfectă pentru un look profesional Botinele elegante sunt piesa esentială care imbină stilul si profesionalismul in garderoba de birou. Confortabile si usor de asorta ...

Viespea care poate consuma alcool toată săptămâna fără să se îmbete
01/11/2024 15:20

Potrivit unui studiu nou, viespile extreme au o tolerantă uimitoare la alcool. Ce au descoperit oamenii de stiintă despre viespile orientale? Consumul de cantităti mici de alcool este destul de comun in lum ...

Coarnele - fructele uitate ale copilăriei
01/11/2024 14:48

Cornul sau cornul european (Cornus mas) este o specie de plante nativă sudului Europei si sud-vestului Asiei. Creste in pădurile de foioase din zonele de deal si munte, dar il intalnim si ca plantă ornamen ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei