Spune-mi ce profesie ai, ca să-ți spun ce mănuși de protecție medicale sunt potrivite pentru tine

6011rs3hb2xfqi0

Dimensiune font:

| 26-05-2023 11:10

Indiferent care sunt responsabilitățile tale ca profesionist în domeniul medical, este foarte probabil să fii obligat să porți echipamentul de protecție potrivit. Parte din acest echipament de protecție personală sunt mănușile de lucru de unică folosință care ajută la prevenirea contactului cu substanțe chimice dure, agenți patogeni transmiși prin sânge și alte substanțe periculoase. Aceste mănuși de lucru trebuie să aibă, de asemenea, o rezistență ridicată la perforare, întrucât majoritatea profesioniștilor medicali lucrează cu bisturie, instrumente chirurgicale și ace. 

 

Poartă mănușile adecvate în funcție de jobul tău

 

Există două tipuri de mănuși de protecție medicală disponibile: mănuși nesterile, denumite și mănuși de lucru pentru consult, și mănuși sterile, denumite și mănuși chirurgicale. Fiecare dintre aceste mănuși de protecție sunt menite să deservească sarcini specifice în cadrul actului medical, protejând în același timp pielea și prevenind contaminarea încrucișată.

Mănușile de protecție nesterile sunt pur și simplu mănuși care nu au fost sterilizate și nu sunt depozitate într-un recipient steril. Acest tip de mănuși de lucru sunt utilizate pentru examinările generale ale pacienților de către medici, consulturi unde există riscuri mici de infectare, de exemplu pentru examinarea glandelor. Doar pentru că aceste mănuși sunt clasificate drept „nesterile”, asta nu înseamnă că sunt riscante sau periculoase pentru utilizator. Medicii specialiști și generaliști folosesc aceste mănuși de unică folosință pentru a asigura o barieră de protecție între ei și pacient. Mănușile de lucru pentru consult sunt în mod normal mănuși de nitril sau mănuși de latex nesterile. Mănușile din latex au fost folosite în industrie de mai mult timp. Cu toate acestea, mănușile de nitril sunt acum mai preferate de cei care lucrează în sectorul medical, deoarece oferă o rezistență mai mare la perforare și nu trebuie să fie pudrate. 

Mănușile sterile sau cum le-am numit mai sus, mănușile de protecție chirurgicale, sunt mănuși care au fost sterilizate și sunt depozitate într-un recipient sterilizat. Acestea sunt folosite mai ales pentru intervenții chirurgicale pentru a asigura că nu există nicio contaminare sau șansă de infecție a pacientului și a personalului medical deopotrivă. Medicii curanți poartă mănuși de protecție sterile de unică folosință și atunci când consultă pacienți cu un sistem imunitar slăbit din același motiv, pentru a evita contaminarea și degradarea și mai mult a stării de sănătate a pacientului. Mănușile sterile sunt ambalate individual pentru a preveni și mai mult contaminarea în timpul utilizării. Mulți chirurgi preferă mănușile chirurgicale de nitril datorită durabilității lor extreme și rezistenței la perforare. 

 

Te-ai întrebat vreodată de ce mănușile de protecție medicale sunt albastre?

Ei bine, medicii poartă mănuși albastre pentru că este ușor de observat când mănușa se deteriorează. De exemplu, este ușor să vezi dacă mănușa a fost compromisă prin rupere sau înțepatură sau este ușor să vezi dacă mănușa a fost contaminată. Aceeași teorie se aplică mănușilor albe de unică folosință, motiv pentru care mănușile albe și albastre de unică folosință sunt cele mai comune în industria medicală. 

Și în final, vinil sau nitril pentru sectorul medical? Argumente pro și contra 

În industria medicală, mănușile de protecție din nitril au început să fie utilizate pe scară mai largă față de mănușile de protecție din vinil. Mănușile din nitril sunt de calitate superioară față de vinil, oferă o rezistență superioară la înțepături, și nitrilul nu trebuie să fie pudrat niciodată. De aceea este alternativa aleasă de cei cu alergie la latex. Mănușile de unică folosință din nitril sunt mai puțin probabil să se rupă față de cele din vinil, ceea ce înseamnă că nitrilul oferă purtătorului o barieră de apărare mai bună. În plus, nitrilul este proteine-free, latex-free, nu provoacă alergii și este mai rezistent la produse chimice. 

De partea cealaltă avem mănușile de protecție din vinil, care nu sunt la fel de durabile și oferă o protecție moderată. Au totuși avantajul unui preț scăzut. 

Mai există și varianta mănușilor din latex, dar nici acestea nu oferă un grad ridicat de protecție, și este binecunoscut faptul că latexul provoacă alergii și iritații ale pielii. Cu toate acestea, latexul are și avantaje pentru cei care nu au alergie: sunt biodegradabile, confortabile și oferă o dexteritate superioară față de nitril. 

Nu este niciodată simplu să faci alegerea corectă pentru nevoile tale de protecție a mâinilor. Am încercat în acest articol să îți oferim informațiile necesare pentru o documentare corectă. Pasul următor este să alegi un distribuitor de echipamente de protecție care să îți ofere o gamă variată de produse pentru protecția mâinilor. Îți putem da un sfat și aici: aruncă un ochi pe oferta celor de la SafetyOne. Îi găsești online, și au o ofertă variață de mănuși de protecție.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
Bancul Zilei

04:22

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
 Vaze Înnoite: Magia Hârtiei Creponate în Decorul Floral
17/05/2024 14:32

Vaze Înnoite: Magia Hartiei Creponate in Decorul Floral  Cunoscută si sub denumirea de hartie ondulată, este adesea folosită pentru a crea decoratiuni de sărbători, ambalarea cadourilor si real ...

Cosmoenergetica și puterea transformațională în dezvoltarea personală
15/05/2024 14:46

  Cosmoenergetica, o disciplină la intersectia spiritualitătii si stiintei, isi propune să armonizeze energiile umane cu cele cosmice. Originară din cercetările rusesti de la sfarsitul secolului XX, ...

Sindromul impostorului. O călătorie ascunsă în umbra succesului
13/05/2024 18:30

  O luptă tăcută, dar intens reală pentru multi dintre cei care par a fi pe culmile succesului, sindromul Impostorului poate atrage efecte dezastruoase. Recunoasterea si abordarea sa sunt esentiale pe ...

Se schimbă modul de generare a CNP-ului. Precizări de la Ministerul Afacerilor Interne despre semnificaţia cifrelor
13/05/2024 10:37

 Odată cu operationalizarea Sistemului Informatic Integrat pentru Emiterea Actelor de Stare Civilă, un element de noutate il reprezintă generarea codului numeric personal, sens in care Ministerul Afacer ...

VIDEO Kylian Mbappe a făcut anunțul momentului în fotbal
10/05/2024 23:19

 Paris Saint Germain nu a reusit nici in acest sezon să cucerească UEFA Champions League, iar vestea cea mai proastă pentru parizieni a venit vineri, cand Kylian Mbappe a făcut un anunt important privi ...

După carnea artificială, cafeaua sintetică e pe Agenda 2030. Si asta
10/05/2024 13:57

              "O băutură care va apărea in curand pe piată are un gust mai bun ...

Partidul Puiul Malefic și-a anunțat candidatura. Cele mai ciudate partide înscrise la alegerile europarlamentare 2024
10/05/2024 12:56

 Partide politice cu nume mai putin obisnuite vor participa la alegerile europarlamentare din 9 iunie. Unele si-au inceput activitatea ca o glumă, altele si-au atribuit acest nume pentru atrage atentia as ...

Prizonieri în labirintul nefericirii personale
09/05/2024 10:30

Suntem oameni, făpturi condamnate la o existentă plină de nuante, unde lumina se impleteste adesea cu umbra. În această lume modernă, in care fiecare moment pare a fi subiect de evaluare, fiecare per ...

Salcâmul, o simfonie a naturii îmbrățișată de timp și tradiție
08/05/2024 15:02

În tăcerea dulce a primăverii, cand pămantul se trezeste la viată si cerul se imbracă in albastrul pur, un copac infloreste cu o gratie aparte, aducand cu el nu doar o frumusete efemeră, ci si o ist ...

Femeile încă se mai confruntă cu stereotipuri şi prejudecăţi legate de carieră şi rolul în familie
08/05/2024 11:22

Femeile incă se mai confruntă cu stereotipuri şi prejudecăţi legate de carieră şi rolul in familie, a declarat ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Natalia-Elena Intotero, cu prile ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei