Supă-cremă de dovleac. O rețetă veche de peste 200 de ani
Dimensiune font:
Cu o textură ușoară, mătăsoasă și fină, supa cremă de dovleac este aperitivul ideal la o cină cu invitați sau la prânzul în familie. Istoria acestui fel de mâncare începe pe 1 ianuarie 1804, în Haiti, unde localnicii au făcut pentru prima dată o supă mare la sărbătoarea independenței față de coloniștii francezi. Coloniștii susțineau că haitienii nu pot realiza niciodată ceva împreună. Astăzi, supa de dovleac haitiană tradițională este cunoscută ca „supă joumou” și este consumată la mese festive, ca simbol al libertății lor.
Supa-cremă de dovleac a devenit un fel cunoscut și apreciat în toată lumea. Se servește rece sau caldă, cu carne sau fără, în diverse variante și rețete, peste tot în lume. A fost hrana de bază a prizonierilor de război din taberele nord vietnameze, în timpul războiului din Vietnam.
Ingredientele supei sunt ușor de procurat. Avem nevoie de un kilogram de pulpă de dovleac, două cepe albe, 100 de grame de unt 82% grăsime,
150 ml de lapte dulce, o linguriță de nucșoară măcinată, ulei de floarea soarelui, piper alb măcinat.
Ceapa se toacă mărunt și se călește în ulei, se adaugă dovleacul tăiat cubulețe și untul. Se călește-le în continuare, împreună, amestecând din când în când, apoi se toarnă laptele și lasă să fiarbă la foc mic, înăbușit, sub capac, încă aproximativ 20 de minute. Se adaugă 2l de apă fierbinte, iar când bucățile de dovleac sunt bine fierte, se lasă supa puțin la răcit, apoi se trece prin bleder. La final se adaugă sare, piper alb și nucșoară. Se servește cu o lingură zdravană de smântână și cu felii de pâine prăjită sau crutoane.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau