Suplimentele alimentare care ajută digestia
Dimensiune font:
Unele suplimente alimentare precum probioticele, uleiul de mentă ori ghimbirul ajută la o mai bună digestie, însă nu trebuie luate după ureche, ci doar la recomandarea medicului.
Suplimente, digestie. Când luați medicamente sau suplimente alimentare ar fi bine nu doar să citiți prospectele, ci să aveți o discuție cu medicul care vi le va recomanda sau nu în funcție de nevoile organismului vostru.
Iată câteva dintre suplimentele care ajută digestia, potrivit webmd:
Probiotice – sunt bacterii prietenoase care conțin organisme vii, în principal bacterii și un singur tip de drojdie, și care ajută la digestie. Suplimentele sunt utilizate pentru a trata anumite probleme gastrointestinale și pentru sănătatea digestivă în general. Unele tipuri de probiotice pot asigura ameliorarea diareei și pot ameliora simptomele sindromului de colon iritabil.
DGL (licorice) - pentru arsură la stomac; licoricea a fost folosită de mult timp pentru a trata simptomele indigestiei, cum ar fi arsurile la stomac și refluxul acid, utilizări care nu sunt susținute de dovezi științifice. Poate avea și efecte secundare, inclusiv contribuind la tensiunea arterială ridicată la unele persoane. Femeile însărcinate nu ar trebui să ia DGL - sau orice alt supliment - fără să consulte medicul.
Ulei de mentă - pentru a ușura sindromul intestinului iritabil; mai multe studii sugerează că uleiul de mentă poate reduce durerea și balonarea care vine cu acest sindrom. În doze mici, uleiul de mentă pare să fie sigur.
Mușețelul - este frecvent utilizat pentru mai multe afecțiuni: tratarea stomacului deranjat, a colicilor, a greței, dar și a anxietății și insomniei. Oamenii cu unele alergii la plante ar putea avea o reacție alergică la mușețel.
Ghimbir - în Occident este folosit pentru ameliorarea grețurilor și vărsăturilor în timpul sarcinii. Ghimbirul este disponibil sub formă de pulbere, în capsule sau tablete sau ca rădăcină proaspăt tăiată. În general, este considerat sigur când este luat în doze mici - 1 până la 2 grame pe zi.
L-Glutamina - se găsește în mod natural în corp; unii experți consideră că suplimentul L-glutamină poate ajuta la ameliorarea diareei induse de operație, infecții sau stres. Poate ajuta unele persoane să absoarbă mai bine nutrienții.
Anghinare – pentru ameliorarea stomacului; extractul de frunze de anghinare poate ameliora simptomele indigestiei; când este utilizată zilnic pare să diminueze greața, vărsăturile, gazele și durerile abdominale. Ajută și la tratarea sindromului intestinului iritabil și la reducerea crampelor și durerilor abdominale. Extractul nu are interacțiuni cunoscute cu medicamentele, dar poate provoca reacții alergice la persoanele alergice la polen.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau