Tot ce trebui să știi despre izolarea cu spumă poliuretanică
Dimensiune font:
Spuma realizată din poliuretan dur și flexibil reprezintă de departe una dintre cele mai grozave alternative la metodele clasice de izolare a unei clădiri. Clima din România ne obligă prin verile sale calde, cu ierni reci dar și cu perioade ploioase, să ne izolăm locuințele astfel încât să avem parte de confort termic indiferent de vreme.
Dar, pentru a beneficia de tot acest confort, este esențial să optezi pentru materialele potrivite. Chiar dacă vei plăti un pret spuma poliuretanica mai mare decât în cazul multor altor materiale, aceasta are capacitatea de a te răsplăti cu numeroase economii dar și cu alte avantaje importante pe care sigur vei dori să le descoperi și tu în acest articol.
Ce este spuma poiuretanică
Casa are rolul de a ne oferi intimitate și mai ales confort, iar confortul termic face parte din lunga listă de cerințe pe care o casă trebuie să le respecte.
Ei bine, o bună izolare nu numai că ține frigul departe de tine ci totodată poate reduce costurile plătite pentru căldură cu până la 50%. Dar pentru a putea obține astfel de performanțe va trebui să folosești un material izolant de o calitate cât mai bună și, desigur, cât mai eficient. Aceasta poate fi definiția spumei poliuretanice.
Spuma poliuretanică se aplică prin pulverizare directă, de regulă cu aparatură profesională și mai ales cu ajutorul unor specialiști cu experiență în domeniu. Este formată din două componente, anume o parte formată din catalizator, alcooli, agent tensioactiv dar și gazul care spumează și închide porii, în timp ce a doua componentă conține mai mulți izocianați.
Pentru aplicare, se apelează la mai multe reacții chimice foarte puternice, care generează căldură. Iar cel mai mare avantaj al spumei poliuretanice este întocmai pulverizarea care garantează o impermeabilizare perfectă, obținând astfel suprafețele excelent izolate.
Spuma poliuretanică este disponibilă în două variante:
Spumă poliuretanică cu celule deschise
Seamănă cu un burete și prezintă o greutate redusă precum și un preț accesibil. În plus, vorbim despre un material ce oferă o bună permeabilitate la vapori, garantând totodată și o bună izolație termică ridicată.
În plus, acest tip de spumă poate fi aplicat acolo unde de regulă se folosește vată. De asemenea, este un material flexibil iar avantajul flexibilității sale este întocmai faptul că poate fi aplicată și pe materiale ce prezintă schimbări de formă în timp, așa cum este lemnul.
Spumă poliuretanică cu celule închise
O variantă mult mai atrăgătoare este spuma cu celulă închisă, ce înlocuiește cu brio polistirenul de tip XPS, oferind o eficiență a izolării mult mai înaltă decât acesta. Prezintă o absorbție de apă de aproximativ 1%, are o greutate redusă, consolidează suprafețele pe care le izolează și totodată oferă o izolare termică excelentă.
Chiar dacă prețul spumei cu celule închise este mai mare decât al spumei cu celulă deschisă, acest tip de spumă încântă cu avantaje solide pe care nu le vei găsi la alte materiale.
În general, spuma poliuretanică se aplică rapid, iar astfel lucrarea de izolare nu va crea foarte mult disconfort. În plus, rezistă la mucegai și ciuperci, iar dăunătorii nu îndrăgesc deloc acest material.
De asemenea, spuma poliuretanică nu îmbătrânește, ceea ce înseamnă își va păstra proprietățile grozave chiar și după zeci de ani de la aplicare.
Dacă te-ai convins că merită să folosești spumă poliuretanică și pentru izolarea casei tale, atunci ar trebui să arunci o privire peste oferta IzoSun. Vei avea parte de materiale calitative, transport gratuit dar mai ales de prețuri corecte și de profesionalism din partea echipei.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau