Trei sfaturi pentru a-ți pregăti casa în sezonul rece
Dimensiune font:
Decorarea casei este similară garderobei, se schimbă odată cu anotimpurile pentru a asigura confort și bunăstare. Toamna este debutul sezonului rece, temperaturile încep să scadă, iar zilele sunt tot mai scurte. Casa trebuie să compenseze culorile toamnei, dar și să fie pregătită pentru a asigura tot confortul necesar în această perioadă. Iată ce modificări poți să faci în casă pentru a întâmpina cu bine sezonul rece.
Fă o curățenie de toamnă
O mare curățenie de toamnă este o oportunitate ca apartamentul tău să capete un aspect nou. Sortează lucrurile din dulapuri, de la haine la cărți, aruncă tot ceea ce este deteriorat și nu se mai poate repara, donează sau vinde ce nu mai folosești de mult timp. După ce ai încheiat această etapă, spală geamurile și draperiile, mută mobilele pentru a putea aspira tot praful, mai ales că în sezonul rece aerul va putea fi împrospătat cu dificultate. Poți profita de această etapă chiar pentru a rearanja mobila, dând astfel un nou aspect camerelor. Verifică sistemul de încălzire și cheamă specialistul pentru o revizie, dacă este necesar. Tot acum este perioada potrivită pentru mici lucrări de reamenajare, precum revopsirea pereților, lăcuirea parchetului și înlocuirea plintelor deteriorate. Plintele adaugă o tușă finală oricărei camere, protejează partea inferioară a pereților de diverse șocuri, precum loviturile de mătură, de aspirator ori de picior, și facilitează întreținerea podelelor, completând aspectul. Există pe piață o varietate de plinte disponibile, din materiale diverse, ca lemnul, MDF-ul, cum sunt cele de la Tarkett, și inoxul, relativ ușor de instalat.
Adu natura în casă
În sezonul rece, nivelul de luminozitate scade și multe persoane ajung să sufere de o ușoară depresie. Poți contracara acest fenomen cu ajutorul unui sistem de iluminat eficient și al plantelor. Verdele plantelor joacă un rol important în spargerea unei atmosfere prea reci și poate adăuga viață oricărei camere din casă. Sunt elemente decorative extraordinare și, în plus, multe dintre ele au proprietatea de a purifica aerul. Dracena, limba soacrei, planta păianjen și ficusul sunt numai câteva dintre ele. Nu te limita doar la plante de ghiveci. Adu atmosfera toamnei în casă cu ajutorul unor aranjamente din dovleci, frunze colorate și crengi, bețișoare de scorțișoară ori conuri de pin. Ușor de făcut, aceste mici creații înfrumusețează un apartament. De asemenea, alege un sistem de iluminat mai cald, completând becurile din tavan cu veioze, ghirlande luminoase și lumânări. Totodată, poți adăuga oglinzi care vor mări vizual încăperile și vor lăsa lumina să circule.
Joacă-te cu texturi și culori
Pentru a împrospăta atmosfera în casă nu ai nevoie să faci cheltuieli prea mari. Amestecă texturi și modele, fie pe pereți, pe mobilier sau cu accesorii, precum perne și pături. Pentru o atmosferă caldă, în sezonul rece sunt recomandate țesături precum lâna, bumbacul și blana artificială. Nu uita să protejezi pardoselile cu covoare pufoase, care vor contribui la sporirea senzației de căldură. Același lucru este valabil și pentru draperii, care ar trebui să aibă o textură mai groasă. Culorile sunt și ele importante, iar în acest sezon poți miza pe cele calde și intense, precum portocaliu, roșu sau maro. Desigur, nu este nevoie să revopsești întreaga casă, trebuie doar să schimbi câteva elemente din decor: lenjeria de pat, prosoapele de baie, pernele de pe canapea, vesela etc. O tușă de auriu poate să ofere camerelor un aspect atemporal. Poți folosi nuanța în doze mici pentru a adăuga mai multă căldură, pentru mânerele ușilor din bucătărie, corpurile de iluminat și accesoriile decorative.
Urmând aceste trei sfaturi, vei avea tot ceea ce este nevoie pentru a te asigura că locuința îți satisface așteptările, până în cele mai mici detalii.
Sursa foto: Shutterstock
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau