Trigliceride mari? Ce alimente să evitați
Dimensiune font:
Când nivelul trigliceridelor este ridicat ar fi bine să evitați consumul unor alimente. Valoarea considerată de specialiști normală pentru trigliceride este mai puțin de 150 de miligrame pe decilitru.
Trigiceride, alimente. Medicii nutriționiști vă sfătuiesc să aveți grijă ce alimente consumați când știți că nivelul trigliceridelor este ridicat.
Iată câteva recomandări, potrivit webmd:
1. Vegetale cu amindon - unele legume sunt mai bune decât altele atunci când îți urmărești trigliceridele. Consumați mai puține legume care au mult amidon precum porumb și mazăre. Astfel, corpul nu va transforma amidonul suplimentar în trigliceride. Legume cu puțin amindon: conopida, varza, ciuperci.
2. Fasole la cuptor cu zahăr și carne de porc - fasolea are fibre și alți nutrienți, dar dacă este gătită cu zahăr sau cu carne de porc nu este cea mai bună alegere. Eticheta de pe cutie ar trebui să spună ce conține, dar și cât zahăr și grăsime obțineți. Treceți la fasolea neagră, care este o sursă excelentă de fibre și proteine, fără grăsimi saturate sau zahăr adăugat.
3. Prea multe lucruri bune - fructele sunt bune pentru dumneavoastră, mai ales dacă consumul lor înlocuiește un desert bogat. Dar când aveți trigliceride mari, ar fi necesar să vă limitați consumul de fructe la 2-3 bucăți pe zi.
4. Alcool - o cantitate prea mare poate crește nivelul de trigliceride din cauza zaharurilor care fac parte natural din alcool, fie că este vorba de vin, bere sau lichior. Prea mult zahăr, din orice sursă, poate fi o problemă.
5. Conserve de pește ambalate în ulei - peștele este bun pentru inimă. Mai bine cumpărați conserve de pește care sunt ambalate în apă decât în ulei.
6. Cocos - deși are beneficii pentru sănătate, are și un conținut ridicat de grăsimi saturate, așa că întrebați medicul dacă ar trebui să o limitați sau să o evitați complet.
7. Băuturi zaharoase - o mulțime de zahăr obținut poate proveni dintr-un pahar. Indiferent dacă beți ceai dulce, sifon, suc de fructe sau o băutură carbogazoasă îndulcită este posibil să obțineți mai multă dulceață decât corpul o poate ocupa. Poate transforma o parte din zahăr în trigliceride. Prin urmare, atunci când reduceți zahărul, nu uitați să includeți și băuturile în asta.
8. Produse coapte - Din cauza trigliceridelor mari, ar trebui să limitați grăsimea saturată din alimentația ta. Aceasta include grăsimea saturată din unt care este coaptă în produse de patiserie. De asemenea, ar trebui să evitați grăsimile trans. Verificați eticheta cu informațiile nutriționale.
9. Carne bogate în grăsimi - Nu trebuie să renunțați complet la carne, ci să alegeți o carne slabă și să evitați toate carnea procesată, inclusiv slănină, mezeluri și șuncă, deoarece se consideră că aceste tipuri de carne contribuie la boli de inimă și diabet.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau