Tu ce obiceiuri ai pentru a reduce stresul de la birou? Iată 3 dintre cele mai răspândite vicii

poza tigari

Dimensiune font:

| 03-10-2022 12:44

Fie că am ales să lucrăm într-o corporație, ori că ne mulțumim cu munca făcută la stat, că suntem directori de marketing, ori profesori de matematică, că lucrăm în domeniul IT, ori că am ales să ne dedicăm viața artelor, pictând, ori cântând din pasiune, iar aceasta ne asigură traiul de zi cu zi, cu toții ne confruntăm cu perioade în care stresul se află la cote maxime. Și, cum puțini sunt oamenii care au învățat să facă față stresului cu brio, alegând să adopte un stil de viață echilibrat, în care, atunci când resimt energii negative se reorientează mai degrabă înspre a pleca într-o vacanță, și a pune pe stop munca, cei mai mulți dintre noi de afundăm în diverse obiceiuri, ce nu sunt tocmai menite să ne păstreze sănătatea și longevitatea vieții.

Te-ai gândit vreodată să-ți analizezi comportamentul în momentele pline de încordare, pentru a vedea ce vicii ai? 

Mâncatul compulsiv

Poate te numeri printre cei ce se pot clasifica cu ușurință ca fiind gurmanzi, motiv pentru care, chiar și în momentele în care nu îți este neapărat foame, alegi să te bucuri de un platou plin cu bunătăți ce are menirea să te hrănească atât fizic, cât și emoțional. Cei mai mulți dintre noi ajung să mănânce, mai ales în momentele de stres, cel mai mult din cauza dorinței de a-și hrăni partea emoțională, și nu doar corpul. Acest fapt duce în timp la obezitate, diabet și o stare acută de depresie și lipsa stimei de sine.

Data viitoare când vei termina o ședință cu managerul tău, încearcă să eviți drumul până la bucătărie. Alege, mai degrabă, să ieși în natură și să te bucuri de o plimbare de 15 minute în care să ai timp să meditezi în liniște la task-urile ce te așteaptă mâine.

Fumatul

Peste 80% din populația mondială a dobândit acest viciu încă de la o vârstă extrem de fragedă, și fie că informațiile cu privire la cât de dăunătoare sunt țigările au ajuns de ani de zile în atenția consumatorilor, cei mai mulți dintre aceștia, se lasă înfrânți de plăcerea nicotinei.

Totuși, fumatul rămâne un viciu ce nu trebuie condamnat în totalitate, efectele sale instante asupra activității creierului fiind cunoscute, acesta reușind să producă o cantitate de dopamină de 200% în momentul inhalării fumul de țigară.

Pentru a te asigura că nicotina nu-ți va da de furcă sănătății tale în anii ce vor urma, alege să apelezi la opțiunea unei țigări electronice însoțite de un lichid de țigară electronică fără nicotină de pe site-ul celor de la Vaperia.ro. În acest fel, diminuezi din efectele adverse, dar trebuie să ai mereu în minte că, răul cel mai mic nu înseamnă automat și cea mai sănătoasă și benefică variantă pentru sănătatea ta!

Jocurile la casino

Mai ales în lunile în care se confruntă cu probleme cu banii, cei mai mulți dintre angajați, aleg să-și încerce norocul la ruleta rusească, sperând astfel că sorții vor fi de partea lor, și vor reuși să-și acopere ratele la casă și de această dată.

Pe lângă adicția pe care o aduce acest gen de obicei, de cele mai multe ori, cei ce-l practică vor suferi și pierderi financiare extrem de relevante ce le vor înmulți și mai tare grijile.

Echilibrul este răspunsul pe care ar trebui să-l căutăm atunci când începem să ne cufundăm în stresul cotidian. Alege să trăiești echilibrat și însoțit de cât mai puține vicii!

Sursa foto: pixabay.com

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

 

Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., cu sediul în mun. Iași, șos. Aleea Nicolina, nr, 82, jud. Iași, tel: 0232-243.864; fax: 0232-212.231, e-mail: iasi@insolventa.ro, prin asociat coordonator Mititelu Corneliu, în calitate de lichidator judiciar al debitorului S.C. Starmod S.A. Suceava cu sediul social în mun. Suceava, str. Universității, nr. 29, jud. Suceava, nr. înregistrare în Registrul Comerţului J33/69/1991 , C.U.I. RO3177717, numită potrivit Sentinţei Civile nr. 19 din data de 25.01.2022, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 9819/86/2010**, invită toți agenții economici interesați ca, până la data de 11.11.2022, ora 16:00, să depună o ofertă financiară și o ofertă tehnică pentru efectuarea lucrărilor cadastrale de reglementare a situațiilor tehnico-cadastrale pentru bunurile imobile din patrimoniul societății Starmod S.A. Suceava. Condiții de formă: Ofertele vor fi depuse la sediul lichidatorului judiciar MANAGEMENT REORGANIZARE LICHIDARE IAȘI S.P.R.L., din Iași, str. Aleea Nicolina, nr. 82, într-un plic închis şi sigilat prin aplicarea ștampilei ofertantului, ce va conţine documentele de participare mai jos menţionate. Plicul va menţiona în mod obligatoriu şi limitativ: numele/denumirea ofertantului, adresa domiciliului/sediului social al ofertantului, precum şi menţiunea „ofertă servicii cadastrale, a nu se deschide înainte de data de 11.11.2022, ora 16.00”. Solicităm ca oferta financiară să conţină următoarele elemente obligatorii: -Preț (va fi exprimat în lei, fără T.V.A.); -Acordul expres al ofertantului ca plata prețului să se efectueze în conformitate cu dispozițiile Legii 85/2006, pe măsură ce se vor obține fonduri din valorificari de active din patrimoniul societății debitoare. Solicităm ca oferta tehnică să conţină următoarele elemente obligatorii: -Termen de execuţie; -Lista serviciilor cadastrale ce vor fi prestate pentru reglementarea situațiilor tehnico-cadastrale pentru bunurile imobile din patrimoniul societății Starmod S.A. Suceava. -Certificatul de atestare din care reiese că ofertantul este calificat şi atestat în vederea efectuării de operațiuni/servicii cadastrale. Va fi descalificată automat orice ofertă care nu conţine toate documentele sus-menţionate. Pentru cuantificarea preţului de executare a lucrării, accesul în incinta societăţii debitoare se face cu programare (48 de ore) şi este condiţionat de semnarea unui Protocol de vizitare a acesteia care cuprinde clauze de confidenţialitate. Pentru programare ofertanţii trebuie să-şi anunţe prin fax la 0232-243.864 sau e-mail iasi@insolventa.ro intenţia de vizitare. Relații suplimentare se pot obține de la: -tel. 0232-243.864 0755.132.473 -fax: 0232-212.231 -email: secretariat@insolventa.ro
VANZARE TEREN SI CONSTRUCTII PIATA NEAMT str. Piata Garii, nr.7, loc. Piatra Neamt, jud. Neamt. Subscrisa BDO BUSINESS RESTRUCTURING S.P.R.L. desemnata in calitate de administrator judiciar al debitoarei PERLA INVEST S.R.L., in reorganizare, prin Incheierea de sedinta nr. 236 din data de 19.04.2016, pronuntata in Dosarul nr. 2699/103/2015/a4, de Tribunalul Neamt – Sectia a II-a Civila, de Contencios Administrativ si Fiscal, organizeaza in data de 23.11.2022, ora 13:00, la sediul BDO BUSINESS RESTRUCTURING S.P.R.L., din Bucuresti, Str. Invingatorilor nr. 24, Victory Business Center, Et. 4, Sector 3, sedinta de licitatie publica cu strigare pentru vanzarea, in bloc, a proprietatii imobiliare compuse din: -teren intravilan, in suprafata de 1.000 mp, inscris in CF nr.54618 a Mun.Piatra Neamt, avand nr. cadastral 54618; -constructie in suprafata utila de 567,46 mp, inscrisa in CF nr.54618-C1-U1 a Mun. Piatra Neamt, avand nr. cadastral 54618-C1-U1; -constructie in suprafata utila de 1.707,65 mp, inscrisa in CF nr.54618-C1-U2 a Mun. Piatra Neamt, avand nr.cadastral 54618-C1-U2 situate in Mun. Patra Neamt, str. Piata Garii, nr.7, jud. Neamt. Pretul de pornire al sedintei de licitatie 1.379.000 EUR, exclusiv TVA. Detalierea componentei acelor blocuri de active poate fi solicitata administratorului judiciar la adresa de e-mail business.restructuring@bdo.ro. Ofertantii care doresc sa participe la licitatie trebuie sa depuna la sediul BDO BUSINESS RESTRUCTURING S.P.R.L., cel tarziu cu o zi lucratoare inaintea sedintei de licitatie publica la care doresc sa participe, personal sau prin curier, ora 17:00, toate documentele specificate in cuprinsul Caietului de sarcini, ce poate fi achizitionat de la sediul BDO BUSINESS RESTRUCTURING S.P.R.L. pentru suma de 1.000 Lei, exclusiv TVA. Plata Caietului de sarcini se va realiza prin transfer bancar in contul unic de insolventa al societatii PERLA INVEST S.R.L., pe baza facturii comunicate de catre administratorul judiciar. Pentru informatii suplimentare va rugam sa ne contactati la numarul 021.319.94.76 sau e-mail business.restructuring@bdo.ro.
Seminţele de dovleac au un efect surprinzător asupra bărbaţilor
28/11/2022 18:34

Dovleacul este vedeta sezonului, insă dincolo de pulpa de dovleac, delicioasă ca umplutură pentru plăcintă, seminţele de dovleac se dovedesc a fi extrem de benefice, mai ales pentru bărbaţii care işi d ...

Cartofii vor fierbe de două ori mai repede dacă veți adăuga în oală un produs simplu din frigider
28/11/2022 17:39

Pentru asta veti avea nevoie de un produs care se află in absolut orice frigider, spun bucătarii. De altfel, trucurile culinare sunt rezultatul experientei practice a bucătarilor. Un astfel de sfat nu apa ...

Genetica și relațiile romantice de lungă durată. Există o legătură între ele?
28/11/2022 17:37

Dragostea intre două persoane poate apărea datorită prezentei mai multor factori, precum o serie de interese comune, atractie fizică sau valori impărtăsite etc. Potrivit State of Mind, cercetătorii de ...

Semne care prevestesc că mariajul tău se va termina cu un divorț
28/11/2022 17:24

Potrivit directorului executiv al Institutului de Cercetare a Relatiilor, prof.John Gottman, da! In saisprezece ani de cercetare, a invătat să prezică ce cupluri vor ajunge să divorteze si care vor răman ...

Ce accesorii și unelte merită achiziţionate de către un gospodar?
25/11/2022 16:10

     În ziua de astăzi, apar tot mai multe unelte si accesorii noi cu diferite functii sau devin chiar nişate pentru o anumită actiune specifică. Aceste unelte se pot găsi pe ori ...

Sărbători de iarnă - ce băuturi asociezi cu meniul pentru mesele alături de cei dragi
25/11/2022 16:05

  Sfarsitul anului este aproape si deja trebuie să te gandesti cum ii intampini pe musafiri, pentru a evita să intri in criză de timp si să devii extenuat de sărbători. Fie că alegi un meniu tradit ...

4 tipuri de rochii și ocazia potrivită pentru a le purta
25/11/2022 15:56

  De multe ori se intamplă să ai un eveniment, o ocazie specială, si să nu găsesti in sifonier un articol care să te multumească.  Solutia partială este să iei ceea ce ai si să creezi ce ...

O fotografie uluitoare cu pielea unei femei de 92 de ani arată efectele pe termen lung ale folosirii cremei de protecție solară pe față
25/11/2022 15:33

1.Imbătranirea naturală a pielii se numeste imbătranire cronologică. 2.Specialistii spun că ar trebui să ne străduim să avem o imbătranire cronologică, iar o modalitate de a face acest lucru este p ...

Cea mai tatuată femeie din Polonia confirmă oficial că are corpul acoperit în proporție de 96% cu tatuaje
25/11/2022 15:27

1.O femeie care s-a acoperit de cerneală poate spune acum oficial că este cea mai tatuată persoană din Polonia. 2.Iar acum, după multe speculatii, ea a confirmat intr-o postare pe Instagram că trupul e ...

Descoperă unde să petreci revelionul dacă dorești ceva diferit anul acesta
25/11/2022 15:23

      Revelionul este un eveniment destul de important al anului, fiind recomandat să-l tratezi ca atare. Dacă te respecti si ai grijă de tine, cu sigurantă vei căuta o locatie minunat ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei