12 profesori ieșeni au ratat titularizarea din cauza CFR-ului
Dimensiune font:
*au fost 12 cadre didactice din Paşcani care au întârziat 5 minute, dar nu li s-a mai permis accesul în sala de examinare * reprezentanţii USLIP Iaşi spun că puteau fi primiţi fără nicio problemă, mai ales că subiectele s-au dat la ora 9 * cei de la Inspectoratul Şcolar spun că nu a fost rea voinţă, ci doar s-a aplicat regulamentul de concurs
Pentru 12 cadre didactice din Paşcani care trebuiau să susţină examenul de titularizare, şi care au ales să ajungă cu trenul la Iaşi, miercuri a fost o zi cu ghinion. Trenul Inter Regio care circulă pe ruta Timişoara Iaşi a avut o întârziere de 90 de minute. De asemenea, Trenul Regio a avut o întârziere de mai multe minute pentru că în zona Gării Rugionasa o femeie de circa 50 de ani s-a aruncat în faţa trenului. „Au ajuns la acest centru de examen undeva la ora 8,05. Din ceea ce mi-au transmis domnii profesori, azi dimineaţă trenul care venea de la Timişoara spre Iaşi avea o întârziere de 60 de minute. Prin urmare, trebuiau să ia trenul personal, care ar fi trebuit să ajungă în Iaşi în jurul orei 7.50. A întârziat 5 minute. Au coborât din tren la 7.55, iar în jurul orei 8.05-8.10 erau al centrul de examen, unde nu au mai fost primiţi. Pe de altă parte, apreciem că deşi metodologia prevede că trebuiau să fie în centru la ora 07,00 şi cel mai târziu la ora 08.00, nu cred că ar fi fost un capăt de ţară dacă ar fi fost primiţi, având în vedere circumstanţele date, cu atât mai mult cu cât subiectele au fost deschise după ora 8.30. Puteau să îi primească fără nicio problemă”, a spus Laviniu Lăcustă, liderul USLIP Iaşi.
Însă, cei de la Inspectoratul Şcolar spun că membrii comisiei au respectat regulamentul de concurs, care prevede ca accesul în sală să fie făcut doar în intervalul orar 07,00-08,00. „Procedura acestui concurs, concurs, nu examen, prevede că intrarea în sală a candidaţilor se face între orele 7 şi 8, cel târziu ora 8. Această prevedere este pentru a asigura corectitudinea acestui examen. De la ora 8,00 la ora 9,00 se multiplică subiectele. Din acel moment nu intră şi nu iese nimeni din sala de examen. Situaţia a fost anunţată şi la Ministerul Educaţiei”, a explicat inspectorul şcolar Antonina Bliorţ, purtătorul de cuvânt al ISJ Iaşi.
Din cauza acestor întârzieri, dascălii păşcăneni au ratat concursul de titularizare. Ei vor mai avea o şansă în luna septembrie, însă doar pe locurile rămase libere.
Ieri, proba scrisă din cadrul concursului naţional de ocupare a posturilor didactice şi catedrelor din unităţile de învăţământ preuniversitar a început de la ora 09,00.
În judeţul Iaşi concursul de titularizare a fost organizat la 66 de discipline şi s-a desfăşurat în patru centre de concurs: Colegiul Naţional „Garabet Ibrăileanu” Iaşi, Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iaşi, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Iaşi şi Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” Iaşi.
Repartizarea candidaţilor, la finalul lunii
Pentru acest concurs, la nivelul judeţului Iaşi, s-au înscris 1.768 de candidaţi, dintre care 343 provin din promoţia curentă.
La nivel judeţean sunt disponibile 226 de posturi didactice şi catedre vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată, din care 153 în mediul urban şi 73 în mediul rural. Cele mai multe posturi vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată sunt pentru învăţători, institutor pentru învăţământul primar, profesor pentru învăţământul primar în limba română - 42 de posturi (258 de candidaţi); educatoare, institutor pentru învăţământul preşcolar şi profesor pentru învăţământul preşcolar în limba română - 38 de posturi (327 de candidaţi); profesori în centre şi cabinete de asistenţă psihopedagogică - 36 de posturi (82 candidaţi); educator - puericultor 15 posturi (14 candidaţi).
Primele rezultate la proba scrisă vor fi afişate în data de 18 iulie. Contestaţiile se depun la sediile inspectoratelor şcolare judeţene sau prin mijloace electronice în data de 18 iulie, după afişarea rezultatelor, până la ora 21:00, respectiv în data de 19 iulie, până la ora 12:00.
Rezultatele finale se afişează la sediul inspectoratului şcolar judeţean şi pe site-ul anterior menţionat în data de 26 iulie.
Repartizarea candidaţilor pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a mediilor de repartizare, va fi realizată în şedinţele de repartizare organizate de inspectoratele şcolare în zilele de 27-28 iulie.
Pentru a obţine statutul de titular, un candidat trebuie să obţină minimum nota 7 şi să fie repartizat pe un post didactic vacant publicat pentru angajarea pe perioadă nedeterminată. Laura RADU
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau