17 ani de pușcărie pentru traficantul de droguri care a lovit un agent de poliție cu sabia în cap
Dimensiune font:
În plus, instanța l-a obligat pe Alexandru Huțuleac să plătească daune de 9.000 de lei pentru prejudiciu material și 50.000 de euro pentru daune morale către Dan Ciprian Sfichi, ofițerul de poliție pe care l-a atacat * agresorul a fost, de asemenea, obligat să acopere costurile tratamentului medical al victimelor sale, în sumă de 57.720 de lei
Tribunalul Botoșani a anunțat verdictul în cazul lui Alexandru Huțuleac, traficantul de droguri care a nenorocit pe viață un ofițer din Rădăuți. Cunoscut pentru legăturile sale cu clanul Cămătaru din Capitală, Huțuleac a fost implicat într-un eveniment tragic în decembrie 2017, când a încercat să-l ucidă pe agentul șef adjunct de poliție Dan Ciprian Sfichi, în timpul unei descinderi. În timp ce Sfichi își îndeplinea misiunea, Huțuleac a refuzat să deschidă ușa locuinței sale, iar polițiștii au fost nevoiți să intre cu forța.
Din păcate, în momentul în care Sfichi a intrat în casă, Huțuleac l-a lovit în cap cu o sabie, lăsându-l în stare de comă. El a fost condamnat pentru încercare de omor, primind 15 ani de închisoare, și pentru trafic de persoane, fiind sancționat cu o pedeapsă de 6 ani. În total, va trebui să servească 17 ani de închisoare.
În plus, instanța l-a obligat să plătească daune de 9.000 de lei pentru prejudiciu material și 50.000 de euro pentru daune morale către Dan Ciprian Sfichi, ofițerul de poliție pe care l-a atacat. Huțuleac a fost, de asemenea, obligat să acopere costurile tratamentului medical al victimelor sale, suma fiind de 57.720 de lei.
Verdictul Tribunalului Botoșani nu este definitiv și poate fi contestat la Curtea de Apel Suceava.
Carieră înlocuită cu pensie pe motiv medical
O întrebare s-a ivit imediat în rândul celor care au aflat despre incident: de ce Sfichi nu purta cască de protecție? Se pare că el era singurul membru al echipei de intervenție rapidă care nu avea echipamentul corespunzător, din cauza lipsei de căști disponibile în acel moment.
Surse apropiate anchetei au dezvăluit că Serviciul de Acțiuni Speciale al IPJ Suceava avea un număr insuficient de căști, în comparație cu numărul de luptători din echipă. Astfel, când a fost nevoie să fie efectuate opt descinderi, toți luptătorii au fost implicați în operațiune, fiind împărțiți în grupuri de patru pentru fiecare percheziție. Din păcate, din cauza acestei deficiențe, nu s-au mai găsit căști disponibile pentru Ciprian Sfichi atunci când a intrat în casa lui Huțuleac.
Rănit grav, a fost transportat în stare de comă la spital, cu o leziune gravă la craniu. Cu toate că a supraviețuit miraculos, a rămas inconștient timp îndelungat și, în prezent, se confruntă cu paralizie parțială și crize de epilepsie din cauza leziunilor cerebrale suferite. Aceste grave consecințe l-au determinat să-și încheie cariera de polițist, fiind pensionat din motive medicale. Ecaterina VICOL
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau