„Bloc fantomă” la 50 de metri de sediul DIICOT
Dimensiune font:
* adresa nu există, imobilul nu are alocat număr cadastral, iar la finanţe apare ca o construcţie de 40 mp, cu parter şi demisol * în realitate, e un bloc în toată regula, cu parter şi trei etaje, lipit de casa unui cetăţean, fără acordul acestuia * dosarele s-au evaporat misterios de pe portalul instanţelor * nici în fizic nu mai există, ba mai mult, unul dintre ele a căpătat cu totul alţi protagonişti!
Despre „casa fantomă” de pe strada Hotin s-a mai scris, cu ani în urmă. O construcţie ce apărea în evidenţele fostei RA Citadin drept demolată încă din 1986, dar care, în fapt, încă mai există. Dărăpănată, în stadiu avansat de degradare, cu suprafaţa de 40 m.p., alcătuită din două camere la parter, două camere la etaj şi pivniţă. Dar fără a avea alocat număr cadastral şi fără a fi înscrisă în cartea funciară. Aşa au cumpărat-o, în 1998, soţii Haralambie şi Aurica Cojocaru. Apoi s-au apucat de renovarea şi dezvoltarea imobilului, fără a-şi mai bate capul cu intrarea în legalitate. Adresa, str.Hotin nr.2bis, nu există în scripte, în realitate, accesul în clădire se face prin strada Curelari nr.8.
Soţii Cojocaru au ridicat, în câţiva ani, un adevărat bloc, cu parter, trei etaje şi mansardă, lipind construcţia de casa lui Paul David, fără a-l întreba pe acesta dacă e de acord sau nu. În plus, i-au ocupat şi 70 mp din beci, plus încă 60 mp de grădină. Au trecut de-atunci 10 ani, iar domnul David pare a se lupta cu morile de vânt. Singura lui izbândă e că Poliţia Locală i-a amendat cândva pe soţii Cojocaru cu 10.000 lei, sumă neachitată niciodată. În rest, toate demersurile s-au înfundat într-o nebuloasă totală. Inspectoratul Teritorial în Construcţii şi-a declinat competenţa, redirecţionând petiţia lui David către Serviciul Control Urbanism al Direcţiei de Dezvoltare Urbană din Primăria Iaşi.
Văzând că n-o scoate în niciun fel la capăt, că numeroşii chiriaşi din blocul lipit de casa lui îi tot aruncă gunoaie în curte, Paul David i-a chemat în judecată pe soţii Cojocaru. La fel şi Poliţia Locală, pentru neplata amenzii de 10.000 lei. În toate cele trei dosare, Haralambie Cojocaru apare cu adresa din buletin str.Curelari nr.8, nicidecum str.Hotin nr.2bis. Straniu, Judecătoria a anulat amenda, iar, între timp, cele trei dosare au dispărut cu totul de pe portalul instanţelor. Nici în fizic, în arhivă, nu mai există. Mai mult, numărul unuia a fost mutat într-o altă speţă, cu alţi protagonişti.
La fel de bizar şi oficial inexplicabil e faptul că blocul beneficiază de energie electrică, gaz şi apă, deşi se ştie prea bine că în lipsa numărului cadastral, niciun furnizor de utilităţi nu semnează vreun contract de prestări servicii. Chiriaşi sunt mulţi, câteva zeci, care plătesc lunar bani buni, că e zona zero. La fisc n-ajunge nimic. Clădirea figurează drept o dărăpănătură doar cu parter şi demisol.
Între timp, soţii Cojocaru au trecut în lumea celor drepţi, iar afacerea a fost preluată de fiica lor, Liliana, şi merge mai departe fără vreo tulburare. Aşa-numiţii „rechini imobiliari” pot lua notiţe, deoarece nu s-au gândit niciodată că se poate face aşa ceva. La doar 50 metri de sediul DIICOT! Marcel FLUERARU
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau